agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-03-2011, 17:59   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
Süne zararlısının paraziti bir sinekçik-arıcık vardı.
Yukarılarda belki ismi geçmiştir. Süne ismini farkedemedim.

Bu sinekçik-arıcık süne yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakarak,
parazitli yumurtadan süne değil sinekçik-arıcık çıkıyordu.

Bu sinekçiklerin yaşan alanları olarak tarla kenarlarındaki
çalılar-ağaççık grupları belirtiliyordu.

Bu sinekcik-arıcığın devamlılığı sadece süne yumurtasına mı bağlı?

Süne yumurtasından sinekçik-arıcık çıktıktan sonra;
ne ile besleniyor, kışı nerede geçiriyor?

Sinekçik-arıcığın muhafazası ve çoğalmasında yapabileceklerimiz?

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2011, 20:22   #32
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-08-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 78
Merhaba Arkadaşlar. Ben 2.5 aydır meyve yaprağından çimlendirdiğim ananasımı yetiştirmekteyim. Bu gün toprağının yüzeyini karıştırınca ince yarım santim uzunluğunda beyaz kurtçuklara rastladım birden fazlalardı. Çok endişeliyim. Saksının tabağına biriken suda da bir tane aynı kurttan rastladım. Ananasıma bir zararı olur diye çok tedirginim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Özenle yetiştirdiğim ananasımın başına böyle bir şeyin gelmesi beni çok üzüyor. Bilgisi olan arkadaşlarım yardım ederseniz çok sevinirim. Acaba çok mu abartıyorum yoksa zararı olmaz mı bilmiyorum ama bu kurtçuklar bana hiç de normalmiş gibi gelmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler sağlıcakla kalın Saygılarımla... (not kurtlar hafif şeffafımsı ve saç telinden çok az kalınlardır.)
Samet.

Maliyeci-38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 18:30   #33
Ağaçsever
 
adonis-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 56
Bu tür yararlıların önemi daha çok kavranmalı diye düşünüyorum peki toprak altı ? bir haberde(internethabersitesi) solucanların bilinenin aksine bitki köklerini besledikleri salgıları vs ile bitki dostu oldukları okumuştum. bitki köklerini yediklerini düşünüyordum fakat tam aksiymiş doğruluk payı nedir acaba

düzeltme: sitede yaptığım aramada Solucanlar hali hazırda bir tartışma buldum solucanların saksidaki faydalarından kısaca bahsedilmiş ama bilimsel bir araştırma ve kaynak gösterilmemiş.

adonis- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2014, 10:44   #34
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Uygun konu açılmış madem ben de birkaç yıllık soruma cevap arayayım burada.
Bizim bahçede özellikle bayramiç beyazı (naktarin) ağaçlarında sütlü kahve-krem renkli, 10-12 mm uzunluğunda, hızlı hareket eden ve daldan dala uçan, uzun, herhangi bir boynuz ve çıkıntısı olmayan böcekler var. Sürekli hareket ediyorlar, yaprak ve meyveye zarar verirken görmedim. Yiyecek birşey arıyor olsa bile bir zararlının doğal düşmenı olabilir düşüncesindeyim.
Fotoğrafını net bir şekilde çekecek kadar durmuyor.
Bir tanesini yakalayıp fotoğrafını çekmeyi denerim.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2016, 10:52   #35
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Mezarcı arı dediğimiz bir arıyı ben tesadüfen farkettim. Daha sonra belgeselde görünce taşlar yerine oturdu. Bu arı tırtılı yakalayıp uyuşturarak yumurtalarını bırakıyor ve oymuş olduğu deliğe bırakıyordu. Tırtıl içindeki yumurtadan çıkan kurtçuk tırtılı yiyerek büyüyor. Çektiğim birkaç fotoğraf var. Bulduğum zaman eklerim. Yabancı bir sitede gördüğümü alıntılıyorum.

Beneficial Garden Insects: Learn How Parasitic Wasps **** The Garden

Paraziter Wasp Bilgisi - Parazit Eşek Arıları In Bahçeleri Kullanma Yazıcı Uyumlu Versiyon Tarafından Görüntü Gilles Gonthier Jackie Carroll tarafından Eşek Arıları! bunlardan sadece söz size kapak için çalışan gönderirse, o zaman parazit Esek araya geldi zamanı geldi. Bu iğnesiz böcekler Bahçenizde hataların bir mücadele içinde ortaklarıdır. bahçelerde parazitik eşekarısı kullanarak sık sık böcek ile bitkilerin püskürtme daha etkilidir. hayat parazitik yabanarısı döngüsü ve nasıl bu böcekler bahçe yarar hakkında daha fazla bilgi alalım. Parazit Wasp Yaşam Döngüsü Kadın parazitik yaban arıları kendi karın sonunda uzun sivri bir yapıya sahiptir. Bir stinger gibi görünüyor, ama aslında bir ovipositor olduğunu. O zararlı böcekleri delmek ve içinde onu yumurtalarını yatırmak için kullanır. yumurtalar çatlar, daha sonra kısa bir süre için ev sahibi böcek içinde yem ve ne zaman kaçmak için bir delik kesti. eşekarısı bu yılda döngüsü birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Paraziter eşekarısı genellikle zararlı böceklerden daha sonra bahçede aktif hale, ve bazıları gördükleri zor o kadar küçüktür ki. onların ilerlemeyi izlemek için bir yolu yaprak bitlerini izlemek için. parazitlenene Yaprakbitlerinin cilt huysuz ve altın kahverengi veya siyaha döner. Bu mumyalanmış yaprak bitleri parazitik yaban arıları kendi iş yaptığını iyi bir göstergesidir. Nasıl Paraziter Eşek Arıları Bahçe Yardım reklâm Diğer birlikte parazitik eşekarısı, yararlı bahçe böcekler , kontrol altında bahçe zararlıları tutmak çok etkilidir. Geniş spektrumlu insektisit ile bahçe sprey Aslında, sorunun yerine iyileşeceğine daha da kötüleşiyor bulabilirsiniz. Eğer sorunlara neden olan haşere parazitik eşekarısı öldürdü ama değil çünkü bu. Parazitik eşekarısı tarafından yönetilen zararlıların dizi şaşırtıcı kısa bir şey değildir. Onlar etkili kontrol yaprak bitleri , ölçek , beyaz sinekleri , yaprak arısı larvaları, karıncalar , yaprak madenciler ve çeşitli tırtıllar . Onlar da dahil olmak üzere birçok böcek, yumurta parasitize Avrupa mısır deliciler , domates hornworms , codling kelebekler , lahana tırtılı ve ithal cabbageworms . Paraziter Wasp Bilgisi Otlar ve dahil ihtiyaç duydukları nektar ve polen, tedarik çiçek türleri ekerek bahçeye parazitik eşek arılarını cezp Kraliçe Anne dantel , dereotu , kişniş ve rezene . Ayrıca birçok çiçekli ağaçlar ve çalılar nektarı beslenirler. Ayrıca bahçede serbest bırakmak için parazitik eşekarısı satın alabilirsiniz, ama onlar yayımlanan nerede kalmak emin olmak için ilk nektar ve polen bitkiler bitki gerekir. Paraziter eşekarısı öldürme yaprak bitlerinin de faydalı bahçe böceklerin en etkili, ve onlar da diğer böcekleri ile mücadelede önemli bir rol oynamaktadır. Biraz cesaret ile, bahçe haşere kontrol ortağı haline gelecektir.

Read more at Gardening Know How: Parasitic Wasp Info – Using Parasitic Wasps In Gardens Beneficial Garden Insects: Learn How Parasitic Wasps **** The Garden

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2017, 15:11   #36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-10-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Merhaba. Öncelikle paylaşımınız için çok teşekkürler. Benim bir konuda sorum var fakat forumda ilgili başlık bulamadım. Belki sizin bilginiz vardır diye sormak istedim. Ahşap dekorasyonlara, doğayla iç içe olmaya bayılıyorum. Bahçemizdeki ağaç fırtınada kökünden söküldü. Ölen ağacın gövdesinden bir miktar kesip kütükten sehpa yapmak istiyorum. Dallarından da duvara dekorasyon yapmak istiyorum. Fakat annem kurtlanır dedi. İnternette araştırdığımda tahta kurusu tehdidi gördüm. Böyle bir ihtimal var mı? Çok üzüldüm çünkü bayagı heveslenmiştim. Eve getirmeden verniklesem, zımparalasam vs, yine de fayda etmez mi? Ya da ilaclasam öyle eve alsam? Teşekkürler şimdiden.

pinaryesilova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2023, 01:32   #37
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2023
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Yaprakta delikler var

Merhaba bitkimi aldığımda farketmemiştim,sonradan gördüm.Çingene şalvarı bitkimin yapraklarında bir çok delik var sebebini bilmiyorum herhangi bir böcek,sinek vs görmedim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eklenen Resimler
    
ipeketk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024