![]() |
|
![]() |
#1441 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2020
|
Cok tesekkur ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2020
|
Merhabalar, ciceklerimde nokta nokta ve yayık şekilde kabarmalar meydana geldi ve sanirim bulaşıcı cok sayıda cicegimde mevcut. Bu kabarmalar neden dolayı meydana geliyor olabilir? Nasıl onlem alabilirim? Simdilik mantar ilaci kullanıyorum. Onerebileceginiz bir ilaç var mıdır? Teşekkürler [IMG] ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2021
|
Defne ağacınızın sararmasına sebep olur mu bunun hakkında bilgim yok ama; Yıldız koşnili (Ceroplastes floridensis) gibi geldi bana... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2021
|
Merhaba herkese, Kapımızda 2 tane ıhlamur ağacı var. Son birkaç yıldır hastaydı biliyorduk ama gün geçtikçe daha da kötüleşti. Ağacın altına araba park ediliyor ve arabalar kirlendiği için ağaçları kesmek üzereler. Zaten düzelteceğiz diye mahvetmişlerdi. Arabaların üstü ballı. Sürekli yapraklardan bir şeyler düşüyor. Bazıları sıvı şeklinde bazıları bal. Bir sürü minik minik böcekler var. Fotoğrafları ekliyorum. Bu iki ağaç için ne yapabilirim? Yıllarca ıhlamurunu kullandık. Büyük yapraklı çok güzel bir ağaçtı. Şu an resmen can çekişiyor. Büyüklüğü de 4 katlı bir bina kadar. Düzenleyen clarus : 23-10-2021 saat 12:29 Neden: Eksik bilgiyi düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2022
|
Yeni oluşan yaklaşık 2 cm mini defne yapraklarında noktalı lekelerin sebebi ne olabilir, geçen yıl olmamıştı, önemsiz bir sorun mu, yani bitkiyi tehlikeye sokar mı, gerçi bu yıl iç anadoluda iklim sert geçti, halen daha havalar ısınmadı, bazı yapraklar sağlıklı, serin nemli havalardan olmuş olabilir mi, havalar biraz ısınınca geçer mi? Alltech ISR 2000 kullansam düzelir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2019
|
https://ibb.co/vkGqx9H https://ibb.co/gt9fPhm Merhaba Nolina’nın iki dalında fotolardaki gibi çürümeye benzer bir renklenme mevcut. Acemi bir yetiştirici olarak ne yapacağımı bilemiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. İyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2020
|
Merhaba, 2 yıl kadar önce botanik marketten aldığım sapindus mukorrosi ağacım çok güzel bir şekilde gelişip, büyürken 1 ay kadar önce yapraklarında bir bozukluk fark ettim (fotoğrafta var). Diğer ağaçlara da uyguladığım arap sabunlu karışımı püskürttüm ama pek bir işe yaramış gibi görünmüyor. Kendisi tropik bir tür olarak, akdeniz iklimine adapte olmuş gibi görünüyor belki ileride amanos bölgesinde tohumlarından çoğaltıp yabana aktarabilirim, ölmesini istemem lütfen bu işleri bilen birisi ilgilensin. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
|
https://youtube.com/channel/UCJ67EN985mlQiFiLfjEbkxA bu linke bir göz atabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Merhaba şefleramı tavana deyeceği için budamıştım. Sonra alttan ve budanan yerden tekrar dal verdi ama 1 karış büyüdükten sonra ikisindede yeni çıkan yapraklar kahverengi lekeli vede kurumuş şekilde çıkıyor. En ufak temasta bu yeni yapraklar dökülüyor. Çiçeğimin nesi var? Çözümü nedir? Çok üzülüyorum bu haline |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Resimleri yükleyememişim mesajıma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2023
|
Ceviz Ağacı Hastalığı
Merhaba ceviz ağaçlarımın üstünde garip bir şekilde çizgi çizgi şekiller belirmiş bu ne hastalığıdır acaba bilen varsa yardımcı olur ise çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Ağaç Dostu
|
Makro ile veya yakın plan resmini çekerseniz daha iyi anlaşılır. Kabuklu bitin bir çeşidine benziyor. Virgül kabuklu bite bir bakın isterseniz. https://www.hobitohum.com/bitki-hast...dosaphes-ulmi/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2023
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2014
|
deve tabanı yardım
Merhabalar, 3 yıldır büyütüp kocaman hale getirdiğim devetabanında aniden yaprak sararmaları başladı. Tamamen sararıp solan yapraklarda görünen birşeyler var ama ne olduğunda emin olamıyorum çünkü hareket eden böcek v.s görünmüyor. Bir kaç ay önce yaprakları sulandırılmış sirke ile sildim o kalıntıları temizledim, yine oluşmuşlar. Yardımcı olabilecek biri var mıdır ne yapmalıyım? Çok fazla yaprak kaybetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2014
|
Çoook teşekkürler, hemen deniyorum. Toprağı da tamamen değiştirip köklere kadar yıkayıp temizlersem sorun kalmaz umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Siz bu doğal yöntemi uygulayıp bir süre gözlemleyin, daha da olmazsa söz konusu parazitlerle ilgili tarım ilacı da bakılabilir.. Bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|