agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   17. Gelibolu Uluslararası altın sardalya kültür festivali. (http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/21783.htm)

epsody 25-07-2010 11:49

17. Gelibolu Uluslararası altın sardalya kültür festivali.
 
5 Eklenti(ler)
Gelibolu Sardalya Festivali'nde 2 Ton Balık Pişirildi
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde Belediye Tarafından Düzenlenen 17. Gelibolu Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali'ne Katılanlar, Mangal Başında Bıkana Kadar Balık Yedi. Festival Kapsamında Yaklaşık 2 Ton Sardalya, Hiçbir Temizleme İşlemine Tâbi Tutulmadan, Denizden Çıktığı Gibi Mangalda Pişirilerek İkram Edildi.




Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 17. Gelibolu Uluslararası Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali'ne katılanlar, mangal başında bıkana kadar balık yedi. Festival kapsamında yaklaşık 2 ton sardalya, hiçbir temizleme işlemine tâbi tutulmadan, denizden çıktığı gibi mangalda pişirilerek ikram edildi. İlçe merkezindeki liman içi mevkisinde kurulan 15 mangalda pişirilen balıklardan kapmak için vatandaşlar birbiriyle yarıştı. Kimisi ateşten yeni çıkan sardalyayı tabaklara koyarken kimisi ekmek arası yapmayı tercih etti.

Festivalin resmî açılışı için Gazi Süleyman Paşa Anıtı önünde kortej yürüyüşü düzenlendi. Korteje katılan protokol üyeleri ve diğer vatandaşlar Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan'ın da yer aldığı 10 Balkan ülkesinden gelen misafirlerin dans toplulukları eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejde özellikle dikkat çekeler, üstü açık bir araba ve her yıl olduğu gibi sardalyayı temsilen denizkızı kostümü giyen kişi oldu. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı açılış konuşmasında, çalışmak kadar eğlenmenin de bir hak olduğunu, bu sebeple festival düzenlediklerini söyledi. Coğrafi konum itibarıyla Gelibolu'nun eşsiz bir yer olduğunu belirten Başkan Özacar, ilçelerinin tanıtımını dünyaya bu festival sayesinde yaptıklarını ifade etti. Festivalin bir kültür açılımı olduğunu kaydeden Özacar, Gelibolu'nun gerek tarihi geçmişi gerekse içinde yaşayan insanların çeşitli kökenlerden gelmesi bakımından önemli bir kültür merkezi olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından festival meşalesi yakıldı, yabancı ülkele, dans ve halk Oyunları gösterileri sundu. Resmî açılıştan sonra mangal başlarına gidilerek, ilçenin sembolü olan sardalyalar bıkana kadar yendi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı festival, pazar günü Volkan Konak konseriyle sona erecek.

epsody 26-07-2010 12:17

Festivalin gözdesi gürcistan.
 
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Gelibolu 17.uluslar arası Altın sardalya kültür ve sanat festivali dün gece volkan konağın sunduğu müzik konseriyle sona erdi, bu festivalden geriye belleklerde çok güzel anılar bıraktı. Bu etkinliklerde en çok gürcistanın halk oyunları ve dans gösterileri göz doldurarak bütün izleyicilerin beğenisini kazandığını belirtebilirim.

Gürcistan dans topluluklarının sunduğu oyunların, çekezlerin oyunlarıyla benzerlik göstermesi bu halkların yakın kardeşliğini de vurguluyordu, bende bu gösterileri sunan dans topluluk üyelerinin resimlerini sunarak bu festivalin canlılığını bu forumda paylaşmaktan onur duyuyorum.

epsody 07-08-2010 13:43

Festivalin güzellikler.
 
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar festival bitti lakin anılarımıza çok güzel yaşanmışlıklar sundu, bu anları resimlere aktardık arşivime geçen başka resimleinde varlığı ile bunları da sizlerle paylaşmak beni ziyadesiyle mutlu etmektedir, bütün güzelikler sizlerle olması dileklerimle bir başka gelibulu festivalinde buluşmak üzere esenlikler içinde olasınız.

Saygılarımla..

sındırgılı 07-08-2010 14:13

Afiyet olsun, Epsody.
Ne güzeldir, şimdi oraları.
Ben de bilmeyerek te olsa sardalye festivaline İstanbuldan katıldım.Nasılmı ?
2 kg sardalye temizlendi, orta kılçıklar alindı. Yaprak şeklindeki balıklar, karabiber ve tuzla karıştırıldı.
Asma yaprakları ızgaraya dizildi. Üzeri hafifçe yağlandı,balıklar, temizlenen kısımlar birbirine yapışik konduktan sonra tekrar yağlanıp üzeri asma yaprağı ile kapatıldı. Harı geçmiş mangalda, her iki taraf pişirildi ve sosla servis edildi. Sonuç;
10 kişilik soframızda, herkes kendini Gelibolu sardalye festivalinde sandı :(
Gelecekte de balık bulup, nice Festivaller kutlamak en büyük temennimiz :(

epsody 07-08-2010 14:16

Festivalin güzellikleri.
 
5 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı.

epsody 09-08-2010 09:07

Sındırgalı'nın Festival kutlaması.
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 680995)
Afiyet olsun, Epsody.
Ne güzeldir, şimdi oraları.
Ben de bilmeyerek te olsa sardalye festivaline İstanbuldan katıldım.Nasılmı ?
2 kg sardalye temizlendi, orta kılçıklar alindı. Yaprak şeklindeki balıklar, karabiber ve tuzla karıştırıldı.
Asma yaprakları ızgaraya dizildi. Üzeri hafifçe yağlandı,balıklar, temizlenen kısımlar birbirine yapışik konduktan sonra tekrar yağlanıp üzeri asma yaprağı ile kapatıldı. Harı geçmiş mangalda, her iki taraf pişirildi ve sosla servis edildi. Sonuç;
10 kişilik soframızda, herkes kendini Gelibolu sardalye festivalinde sandı :(
Gelecekte de balık bulup, nice Festivaller kutlamak en büyük temennimiz :(

Sayın sındırgalı, senin festivali kutlamanda, ben bir eksiklik gördüm acaba yanılıyormuyum kültür ve sanat adına yapılan halk dansları toplulukları acaba buradan geçerek sizin bulunduğunuz mekanlarda oyunlarını sergiledilermi orasını pek anlıyamadım, sizinde sardalya ızgarası ziyafeti pek güzel olmuşa benzer sizlere de afiyet olsun saygılarımla.

berrinb 27-07-2011 15:53

Sevgili Epsody ,bu güzel kasabadaki ,harika etkinliği sergilediniz için sizi kutlarım ve teşekkürler ederim. Sardalya B......kebabın kokusunu buradan da duyduk sayenizde.....Harikasınız...başka diyecek kelime bulamıyorum......sayın Sındırgılı ya şunu bildirmek isterim...Bu kebabı eksik yemişler çünkü B....kebab da sardalya ayıklanmadan pişirilir ve yenirken içi alınmadan yenir.Bunun adeti ve özelliği budur.Bir dahaki sefere öyle yapsınlar.:)))

Tura 29-07-2011 08:28

Sizin söylemiş olduğunuz pişirme şekli ile sayın sındırgının tarifi ayrı şeyler. Her ikisi de çok nefis oluyor. Sizde asma yaprakları ile dener misiniz. Eminim çok beğeneceksiniz.

epsody 05-08-2011 14:01

Bu yılki Gelibolu sardalya festivali.
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar
Sn. epsody, geçen yıl yapılan Gelibolu Festivali ile ilgili anılarınızı okudum fotoğrafları gördüm çok güzeller.Bu yıl da festival hangi tarihlerde yapılacak gelmek görmek ve hatta (Aladdin) tuzlu balık alıp dönmek isteriz. Gelibolu deyince aklımıza savaştan sonra tuzlu balık geliyor.Biz onu kahvaltıda bile yeriz.Oralılar da öyle mi yapar merak ederim.Siz Gelibolu'lu sunuz siz de kahvaltıda yer misiniz?....Selamlar, sevgiler.

Arkadaşım gultar, festival haftası 21-24 temmuzda yaşandı, bu sene katılıp resimliyemedim amaburadantakip edebilirsiniz.

Ben kendim aslen eyüb'lüyüm burada yazlık bahçeli evim var, onuda buradan izleyebilirsiniz.

sevgilerimle hoşça kalın.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024