agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma (http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/)
-   -   62 ton atık kağıt toplandı, 8 milyar lira gelir sağlandı (http://www.agaclar.net/forum/fuar-toplanti-egitim-kampanya-yarisma/13736.htm)

aybala 09-06-2005 16:44

62 ton atık kağıt toplandı, 8 milyar lira gelir sağlandı
 
Adana'da bir yıl içerisinde 62 ton atık kağıttan toplam 8 milyarlık gelir elde edildi. 5 Haziran Dünya Çevre günü kutlamaları çerçevesinde Adana Valiliği il Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından UÇEP (Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi) kapsamında Atık Kağıt Toplama Kampanyası sonucunda 12 okul 31, kamu ve özel kuruluşun katılımı ile toplam 62 bin 345 kg atık kağıt toplandı ve 7 milyar 955 milyon liralık gelir elde edildi.
Kampanyada birinci seçilen Seyhan İlköğretim Okulu'na bir adet bilgisayar ve 1 adet yazıcı, ikinci seçilen Rotary Anadolu Lisesi'ne 1 adet 70 ekrar televizyon ve 1 adet DVD player, üçüncü seçilen Emine Nabi Menemencioğlu İlköğretim Okulu'na da 1 adet 55 ekran televizyon ve 1 adet DVD player ile ödüllendirildi. Ayrıca kurumlar arasında ise Çukurova Devlet Hastanesi, Adana Doğumevi Hastanesi ve DSİ 6.Bölge Müdürlüğü'ne de başarı sertifikaları verildi. İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol Metin, Atık Kağıt Seyhan Oteli'nde gerçekleşen ödül töreninde kampanyasında geriye kalan para ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler doğrultusunda okulların ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
Vali M. Cahit Kıraç da, toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek sorunların çözümünde fertlerin aktif katılımlarını sağlamak çevre eğitiminin temel hedefi olduğunu belirtti. Törene Vali M. Cahit Kıraç, CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ, Ak Parti Adana İl Başkanı Abdullah Doğru ile öğretmen, öğrenci ve katılımcı hazır bulundu.

Abdullah Yangın
Adana


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024