agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 3 Gönderen malina

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2013, 17:10   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bodrum / Dereköy Tohum Takas Şenliği (17 Şubat 2013)

BODRUM/DEREKÖY TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

DEREKÖY KÖY MEYDANI
17 ŞUBAT 2013 SAAT:10-17:00
DÜZENLEYENLER: DEREKÖY DOĞA SEVENLER DERNEĞİ, EKOLOJİK ÜRETİCİLER DERNEĞİ, DEREKÖY MUHTARLIĞI
DESTEKÇİLER: BODRUM BELEDİYESİ, MAVİYOL GİRİŞİMİ PLATFORMU, BİZİM BOSTAN, ÇATALADA DERNEĞİ, BODFAD, DENİZ EVİN BOSTANI

Ekolojik Üreticiler Derneği, Dereköy Doğasevenler Derneği ve Dereköy Muhtarlığı tarafından 17. Şubat Pazar günü, Bodrum Dereköy Köy meydanında yerel tohumları korumak ve üretmeye teşvik etme amacıyla Bodrum Tohum Takası Şenliği düzenlenecek. Şenlik başta Bodrum Belediye'si olmak üzere Maviyol Girişimi Platformu, Bizim Bostan, Çatalada Derneği, Bodfad ve Deniz Ev'in Bostanı gibi pek çok yerel örgüt tarafından katkı sağlanmıştır.

Tescillenmemiş tohumların satışını yasaklayan ve yerel tohumların tarımsal üretim dışıkalmasına neden olan 2006 yılında çıkan “Tohumculuk Kanunu”nun ardından, yerel tohumların yok olmaması için, 2009 yılında Torbalı ile başlayan ve en sonŞile/Ovacık'ta yapılan ona yakın tohum takas şenliğinden sonra Bodrum'da ilk kez düzenlenecek şenlik 17 Şubat Pazar günü Dereköy'de yapılacak.

Şenlikte Dereköy'de üretim yapan çiftçiler ve köylüler kendi ürettikleri ürünleri satacak, aşı atölyesi, sepet atölyesi, ebru atölyesi gibi atölyelerin yanısıra çocuklarla da tohum teması etrafında resim ve seramik atölyeleri yapılacak. Prof. Dr. Yavuz Dizdar, Yard. Doç. Dr. Özlem Akan'ın konuşmacı olarak yer alacağı şenlikte Kemer Köyü'nde doğal tarım yapan çiftçi Cevdet Türk ve bir toplumsal destekli tarım projesi olan bizim bostan projesi hakkında bir konuşma gerçekleşecek. Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel dünyada ve Türkiye'de yerel tohumların korunması için başlayan hareketi ve yerel tohumların önemini anlatacak.

Bodrum Belediye'si tarafından desteklenen şenlikte öğle yemeği ikramı, halk oyunları gösterisi, tiyatro gösterisi, çocuklar tarafından doğayla ilgili dans gösterileri yapılacak. Sürdürülebilir yaşamla ilgili yayınlar basan , Sinek Sekiz Yayınevi, Karaot Tohum Derneği, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği'nin yanısıra Evciler e-atık ve Geri Dönüşüm stand açıp elektronik atıkları toplayacak.

Getirilen tohumlar şenlik başlangıcında tohum takas masasına teslim edilecek, burada kayıt altına alınan tohumlar zarflanarak takasa hazırlanacak ve sahiplerine geri verilecek. 14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek takasta getirilen tohumlar kişiler arasında herhangi bir satış olmaksızın değiş tokuşedilecek. Takasa tohumsuz gelenler, çocuk kitabı/kitap getirebilecekler. Getirilen kitaplar Dereköy İlkokulu ve Kumköy kütüphanesine bağışlanacak. Çiçek, sebze, bakliyat her türlü yerel tohum takas edilebilecek.

Şenlik alanına ulaşım için İstanbul'dan Maltepe ve Zeytinburnu Belediyesi katkılarıyla biri avrupa diğeri anadolu yakasından olmak üzere iki araç kaldırılacaktır.İzmir'den ise Torbalı Belediye'sinin katkısıyla bir araç kaldırılacak. Ayrıca Milas ve Mumcular'dan birer otobüs kaldırılması da planlanmaktadır.

Daha detaylı ve güncel bilgiler için:
http://www.facebook.com/groups/permakulturbodrum/
http://www.facebook.com/events/134797080007726/?ref=ts&fref=ts
www.ekolojikureticiler.org

h_dogan, almira ve YeniBON beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024