agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen hberbul

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-02-2012, 13:52   #1
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Tohumları Toplayalım, Geleceğimizi Kurtaralım

ASİLDER Keçiören İzcileri "İzci Yararlıdır Haftası" etkinliği olarak "Tohumları Toplayalım, Geleceğimizi Kurtaralım" adlı proje ile binlerce meyve çekirdeğini topladı. Pilleri toplayarak toprağı zehirlemekten koruyan izciler, şimdi de yedikleri meyvelerin çöpe değil, doğaya yani toprağa kavuşması için canla başla çalışıyorlar.

Elma, armut, mandalina, portakal vb. her türlü çekirdekli meyvenin tohumlarını uygun şartlarda toplayarak; piknik, gezi ve kamplarda toprağa ekilmesi için çalışıyorlar. Böylece doğadan faydalanırken doğayı korumuş ve geliştirmiş oluyorlar.

İzciler ektikleri tohumların hepsinin meyve ağacı olmayacağını bildiklerini, ama bir tanesin bile yeşillenip büyümesinin onlar için mutluluk olacağını belittiler. Büyüyemeyen tohumların beklide bir kuşa veya hayvana yem olabileceğini tahmin ettiklerini belirten izciler, hiç büyümeyen tohumların da çürüyerek toprak için gübre görevi yapacaklarını söylediler.

Projenin Amacı:

1) Doğadan faydalanırken, onu koruyup geliştirmek; meyve tohumlarını çöpe değil, tohum toplama kutusuna koymak, gezi-piknik ve kamp gibi etkinliklerde toprağa ekmek.

2)Geleceğin kurtulmasının bugünden başladığını tohumları toplayarak göstermek,

3)Bir meyveden bir tohum, bir tohumdan bir ağaç, bir ağaçtan binlerce meyve elde edebileceğini tohumları toplayıp dikerek görmek,

Proje özeti: Okulda ve okul dışında yediği meyvelerin tohumlarını; evlerde ve sınıflarda hazırlanan tohum toplama kutularına koymalarını rica ederiz. Yıl boyunca toplanan meyve tohumları, ilkbaharda yapılacak piknik, gezi ve kamlarda uygun toprak alanlara dikilmesi sağlanacak. Böylece tohumlar yeniden meyve ağacı olma fırsatı bulmuş olacaklar.

Filizlenemeyen tohumlar; ya kurda kuşa yiyecek olarak doğada fayda sağlanmış olur, ya da; çürümeleri ve gübre olmalarıyla ekolojik dengeye katkıda bulunulmuş olur.

Sonuç: Bir tohumla doğayı korumaya yardımcı olur, hem kendisinin hem de tüm insanlığın geleceğini kurtarmış olur. Yediği meyvelerin tohumlarını çöpe değil tohum toplama kutusuna atar, doğa için ve insanlık için faydalı bir eylem yapmış olur.

Bütün izci ve gönüllülerimizi bu projeye destek olmaya davet ediyoruz…

Kaynak:

http://www.asilder.org/index.php?option=com_content&view=article&id=433%3 Atohumlar-toplayalm-geleceimizi-kurtaralm&catid=39%3Atemsilcilikler

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024