agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2010, 00:01   #1
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Ergene Hayata Dönsün-1 Etkinliği, Uzunköprü, Edirne (24 Ekim 2010,)

Cumhur Tonba ‎(Enis İşbilen. Uzunköprü Belediye Başkanı'nın daveti)

HERKESİ , 24 EKİM'DE UZUNKÖPRÜ'DE

" ERGENE HAYATA DÖNSÜN-1" ETKİNLİĞİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUM.

TÜM UZUNKÖPRÜ'LÜLERİN VE DUYARLI BİREYLERİN YANIMIZDA OLMASINI İSTİYORUM. BİRLİKTE, ELELE


Düzenleyen gece : 16-10-2010 saat 00:26 Neden: Başlığa, yıl ve yer eklendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 00:49   #2
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Ergene'den su değil zehir akıyor, ergene hayata dönsün-1

"ERGENE İÇİN BİSİKLETLİLER VE HALK BULUŞMASI 24 EKİM DE UZUNKÖPRÜ'DE

Trakya'nın ve ülkemizin kanayan yarası en büyük çevre felaketlerinden birisi olan Ergene Nehri kirliliği için hareketliliğini artırmayı düşünen Trakya daki çevre ile ilgili dernekler ve kişiler Ergene Hayata Dönsün-1 adı altında ilk etkinliklerini planlamaya başladılar.

Ergene Platformu adı altında birleşen duyarlı dernekler ilk olarak 24 Ekim 2010 Saat 13.00 da Ergene Hayata Dönsün-1'de en çevreci ulaşım araçlarından bisiklet ön plana çıkacak ve çevre köylüler ve Uzunköprü halkı ile buluşmasını gerçekleştirecek. İlk etkinlikte Ergene çevre sorununa çözüm planlarına çok yavaş olması, Ergene planlarının halkın yararına uygulanamamasına tepki amacı ile sivil toplum ve halk dayanışması sağlanmaya çalışılacak.

Aynı amaç için çalışan tüm dernekler ve çevre halkı Uzunköprü de buluşarak iletişim sağlayacak. 24 Ekim Uzunköprü Bisiklet buluşması programı, daha sonra basın ve afişler yardımı ile tüm Trakya'da duyurulacak.


UZUNKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI İŞBİLEN'DEN DESTEK

Trakya'nın bu en önemli çevre felaketinin çözümüne yönelik şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalara destek için açık hava ve diğer etkinliklerle hız kazandırmayı amaçlayan Trakya'daki sivil toplum kurumları çalışmalarına başladı.

Ergene çevre felaketinden en olumsuz etkilenen yerleşimlerden biri olan Uzunköprü'de Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN'i makamında ziyaret eden EDOSK yönetim Kurulu ve Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ortak çalışma konusunda fikir birliğine vardılar.

Av .Enis İŞBİLEN "Uzunköprü, Ergene'den en çok etkilenen yerlerden birisi bu konuda yapılacak tüm çalışmalara en önde destek olmak bizim görevimizdir" dedi. Ayrıca yapılacak etkinlikler konusunda platform için teknik destek vereceğini belirterek önerilerini de sundu.

ERGENE PLATFORMU İÇİN AÇIK DAVET

Daha önce yıllarca yapılan Ergene Nehri çevre sorunları mücadelesine destek veren tüm çalışmalara ve çabalara destek olmayı belirtilen; Edirne Doğa Sporları Kulübü, Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği, Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği, Trakya Üniversitesi'nden akademisyenler, Namık Kemal Üniversitesi'nden akademisyenler, Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü, Edirne Kent Konseyi, Uzunköprü Kent Konseyi, Lüleburgaz TEMA temsilciliği, Keşan Bisiklet Grubu, Leman Dergisi Bisiklet Kulübü, Kırklareli sivil toplum temsilcileri, Uzunköprü Belediyesi'nin desteklediği Ergene Platformu Trakya'da tüm dernekleri ve halkı bu oluşuma katılmaya davet etti. "Platform halkın yararlarını düşünen, doğayı seven, koruyan insanların, kurumların bir araya geldiği bir oluşumdur, başka da bir amacı yoktur" diye ifade edildi.


ERGENE ÇEVRE SORUNU NEDİR ?

Ergene platformuna destek veren öğretim üyelerinden T.Ü Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Musa ULUDAĞ, Ergene çevre sorununu şu şekilde özetlemektedir ;

Trakya yarımadasının ortasında kalan Ergene havzası, yaklaşık 13.000 km²lik alanı ile Trakya'nın %55'ini oluşturmaktadır. Gerek iklim, gerek arazi yapısı açısından % 90 tarıma elverişli bir bölgedir.

Ergene ovasında tarımda kullanılan suyun önemli bir kısmı Ergene Nehrinden sağlanmaktadır. Ancak son 15-20 yılda Çerkezköy, Lüleburgaz, Muratlı, Çorlu ve diğer alanlardaki hızlı sanayileşme sonucu, Ergene Nehrinin kirliliği iyice artmış, bırakın tarımda kullanmayı, yanından geçilemez hale gelmiştir.

Ergene Nehri 1980'li yıllarda, rahatlıkla sulamada kullanılabiliyordu. Hatta o yıllarda, Ergene Nehrinde balık, kurbağa ve yılan gibi canlılarda yaşıyordu. 2000 yılında sahada 36.938 dekarlık alanda çeltik ekimi yapılırken, 2002 yılında bu 6.954 dekara düşmüştür. Ve hala da düşmeye devam etmektedir.

Tükenmeye doğru gitmektedir. Tarım yapılan bölgelerde de Ergene'den zehir akması sebebi ile, ciddi kanserojen maddeler ihtiva eden ürünler elde edilmekte, toplum sağlığı da hiçe sayılmaktadır."

Kaynak: EDOSK.org


Düzenleyen gece : 18-10-2010 saat 14:23 Neden: Son cümledeki yanlış yazılan "sağılık", 'sağlık' olarak düzeltildi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 01:17   #3
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Sayın gece,
Çok teşekkürler bu geniş bilgiler için. Gecelerde hayat var.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2022, 20:05   #4
Yeni Üye
 
Anti Kapitalist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-02-2022
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 28
Sayın Cumhur Tonba

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Sayın gece,
Çok teşekkürler bu geniş bilgiler için. Gecelerde hayat var.
Aradan 12 yıl geçmiş.. değişen hiçbir şey yok.Hala simsiyah zehir akıyor ve o görüntüyü görünce deliye dönüyorum doğrusu.Her şeyi önemseyen birisiyim ve sadece 18 yaşındayım şuanda. Savaş açtım bu kapitalist sisteme ve hayatımın sonuna kadar devam edecek bu savaş. Ama malesef insanlarımız bilinçli değil bu konuda. Birlik olup isyan edersek ergeneyi kurtarabiliriz.

Anti Kapitalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024