agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2010, 10:32   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: kayseri
Mesajlar: 16
Erciyes Doğa Okulu Projesi (19-29 Temmuz/30 Temmuz-09 Ağustos 2010)

TÜBİTAK tarafından finanse edilen, gelecek nesillerimizi doğayı bilen ve seven nesiller olarak şekillendirme amacıyla Erciyes Üniversitesinde yürütülen “Erciyes Dağı ve Sultansazlığı Doğa Okulu” bu yıl ilk kez kapılarını ilgili gruplara açtı.

Projede gelecek nesilleri şekillendirecek öğretmenler, öğretmen yetiştiren kurumlardaki bilim insanları ve diğer ilgi gruplarına Kayseri, Erciyes Dağı ve Sultansazlığı Milli Parkını eğitim mekanı olarak kullanarak doğayı bilen, etrafındaki doğal değerlerin farkında olan ve seven, ekosistemi öğrenmek için gayret sarf eden ve koruyan, hayvanları seven ve koruyan bir neslin yetişmesi için gerekli bilgiler, konusunda uzman 15 Öğretim Üyesince verilecek.

Katılımcılar, Erciyes Dağı ve Sultansazlığındaki endemik bitkiler, endemik böcek, endemik kuş ve diğer hayvan türleri ile “Kızıl Şahin, Flamingo ve daha pek çok vahşi, kuşu kendi yaşam alanlarında gözlemleyecekler, Sultansazlığı, Hürmetçi sazlığı’nın kurutulmasının bölgesel etkileri ve çözüm yolları yerinde gösterilerek, gelecek neslin “Ekolojik Okur Yazar” olarak yetişmesi için ne tür bilgilerin verilmesi gerektiği, program boyunca katılımcılara anlatılacak.

Erciyes Dağı ve Sultansazlığı Doğa Okulu’nda bu yıl iki dönemde (19-29 Temmuz 2010 ve 30 Temmuz-09 Ağustos 2010) 25’er kişi olmak üzere toplam 50 katılımcı kabulü öngörülüyor. “Doğa eğitiminin en kısa tarifi ‘doğanın dilinin öğrenilmesi’dir. Bu eğitimin sonucunda, eğitim süresi kısa dahi olsa katılanların dünya görüşlerinde köklü değişiklikler meydana gelir.

Projede, katılımcılarla birlikte doğa-insan ilişkilerinin de tartışılacağı, sorgulayıcı ve doğa merkezli bir eğitim yöntemi uygulanacaktır. Ders ve ders dışı etkinlikler paylaşımcı bir şekilde öğrenci-öğretmen hiyerarşisinden arındırılarak gerçekleştirilecektir. Doğayı tanıma, doğayı okuyabilme, doğadaki farklılıkları keşfedebilme, kazandırılması gereken temel beceriler olacak ve ders işleme yöntemleri bu temel anlayışa uygun biçimde yapılacaktır”.

Erciyes Üniversitesinde yürütülecek PROJEYE KATILIM ÜCRETSİZ OLUP TÜM MASRAFLAR TÜBİTAK TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR.

Proje bilgilerine ve başvuru formuna proje resmi web sitesi olan www.erciyesdogaokulu.com adresinden ulaşılabilir.

erciyesdoga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024