agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-12-2009, 07:38   #1
Ağaç Dostu
 
ayferaksit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2009
Şehir: malatya
Mesajlar: 298
Galeri: 15
GDO'ya HAYIR Sokak Eylemi

Sevgili Arkadaşlar,


Bir iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Biyogüvenlik Yasası’nı görüşmeye başlayacak. Biz, Ulusal Biyogüvenlik Yasası ile ülkemizde GDO’ların ithalatının, ihracatının, depolanmasının, üretilmesinin, ekilmesinin yasaklanmasını istiyoruz.


Bunun için için arkadaşım Tülay ile birlikte Türkiye'nin heryerinden katılımın mümkün olduğu, GDO'ya Hayır diyenlerin birlik oluşturacağı bir eylem hazırladık. Eylem tanıtım metnini en aşağıda gönderiyorum.


Amacımız

Yakında çıkacak olan “Ulusal Biyogüvenlik Yasası” ile Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların ithalatının, ihracatının, depolanmasının, üretilmesinin, ekilmesinin yasaklanması,

kısacası, GDO’LARIN ÜLKEMİZDE TÜMÜYLE YASAKLANMASI!

Ne Yapacağız?

GDO ya Hayır konulu tişörtlerimizi giyip sokağa çıkacağız ! Yasa çıkıncaya kadar tişörtlerimizi giyeceğiz. Gittiğimiz heryerde biz yürürken, tişörtlerimiz konuşacak. Eyleme katılanların fotoğraflarını http://www.gdoyahayirsokakeylemi.blogspot.com

adresinde yayınlayacağız.


Eyleme Nasıl Katılabilirsiniz?

Sokak eyleminde önemli olan talebinizi ve tepkinizi dile getirebilmek.


Mesajlarınızı içeren tişörtlerinizi kendiniz yapabilirsiniz.


İsterseniz bizim hazırladığımız tişörtlerden gönderebiliriz. 2 model var. Kısaca bunlara HAYIR ve DEFOL modelleri diyoruz. 3 beden var. M, L ve 9-13 yaş arası çocuk bedeni. Örnekleri ekte gönderiyorum.

Tişörtleri Nasıl Edinebilirsiniz?

Her tişörtün ederi 10 TL'dir. Sipariş adedinde sınırlama yoktur. İstediğiniz sayıda sipariş verebilirsiniz, 5 adet üzerinden verirseniz bize büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Kampanyaya katılmak isteyenler, tişört bedelin Tülay Ararat adına açılmış olan İş Bankası Kabataş Şubesi (şube kodu 1024) 0676789 nolu hesabına gönderirler. Dekontu, sipariş detaylarını (hangi model, hangi beden kaç adet istiyorlar) ile tişörtleri göndereceğimiz adresi, telefon numaraları ile gdoyahayir.t@gmail.com mail adresine yollarlar.

Tişörtler Ne Zaman Elinize Geçer?

Siparisleri belirli dönemlerde alıp, toplu üretim yaptıracağız. İlk siparişleri bugünden itibaren almaya başladık, 21 Aralık’ta keseceğiz. Gelen siparislerin üretimi YAKLAŞIK 1 hafta, gönderimi en fazla 3 gün sürecek. Yılbaşından önce yetiştirmeyi hedefliyoruz


Gelin Bir Olalım. Sokaklarda Yürüyelim, Talebimizi Görünür Kılalım. Yanyana Durup, GDO'lara Karşı Duvar Olalım, Ülkemize Sokmayalım!


Sevgiler,

Ayşen

--------------------------------

GDO'ya HAYIR Sokak Eylemi

Bir iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Biyogüvenlik Yasası’nı görüşmeye başlayacak. Biz, Ulusal Biyogüvenlik Yasası ile ülkemizde GDO’ların ithalatının, ihracatının, depolanmasının, üretilmesinin, ekilmesinin yasaklanmasını istiyoruz.

Meclisteki milletvekillerine sesleniyoruz:

Soframda GDO istemiyorum! Çünkü, GDO’lu gıdalar sağlık riski içerir. Alerji yaratırlar, vücuda zarar verirler, bağışıklık sistemini bozarlar, antibiyotiğe direnç oluştururlar, insan genetiğini etkileyebilirler, kanser ve kısırlığa neden olabilirler. Kısacası, GDO’lar güvenli gıda değildir!

Tarlamda GDO istemiyorum! Çünkü, yerel tohum ve çeşitlerin kaybına neden olurlar, çiftçilerin tohum saklama haklarını ellerinden alıp uluslararası şirketlerin tohum tekeline mecbur bırakırlar, doğayı genetik olarak kirletirler, kısır tohumlar ile doğanın hasadını çalarlar, toprağı fakirleştirirler, kimyasal ilaç ve suni gübre kullanımını artırırlar, daha fazla su kullanırlar, suyu kirletirler. Kısacası, GDO’lar tarımsal ve ekolojik yıkıma yol açarlar!

Ülkemde GDO istemiyorum! Çünkü, biyogüvenliği yok ederler; biyolojik silah olarak kullanılabilirler; biyoçeşitliliğe zarar verirler; gıda güvenliğini ortadan kaldırırlar; ülke tarımını uluslararası tohum şirketlerinin avuçlarının içine bırakırlar; çiftçi haklarını çiğnerler; canlıların patentlenmesine sebep olurlar. Kısacası, halkın beslenmesi, ülkenin doğası, çiftçinin hasadı, uluslararası şirketlerin insafına bırakılır!

Bu nedenlere, GDO’ya HAYIR!

Gıda, hava ve su gibi en temel ihtiyacımız. Gıda yaşamımızın temeli. GDO’lu tohum, yem ve gıdalar sağlık riski içeriyor. Biz gönül rahatlığı ile ekmeğimizi, yemeğimizi yemek, sütümüzü, çorbamızı içmek, çocuklarımızı beslemek istiyoruz. GDO’suz beslenmek hakkımızdır.

GDO’lu tohum, yem ve gıdalarla, bedenlerimiz, gıdalarımız, toprağımız, suyumuz, havamız, hayvanlarımız, tarlalarımız, bahçelerimiz, yaylalarımız, ormanlarımız, dükkanlarımız, fabrikalarımız, marketlerimiz ve ülkemiz kirlenmesin.

GDO ticareti basit bir alışveriş değildir. Para uğruna, değeri para ile ölçülemeyecek olan varlıklar gitti mi giderler. Bir daha da geri gelmezler.

Bu nedenlerle GDO’ya HAYIR.

Yakında çıkacak olan “Ulusal Biyogüvenlik Yasası” ile Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların ithalatının, ihracatının, depolanmasının, üretilmesinin, ekilmesinin yasaklanmasını,

kısacası, GDO’LARIN ÜLKEMİZDE TÜMÜYLE YASAKLANMASINI İSTİYORUZ!

Türkiye’nin her köşesinde, şehrinde, kasabasında, köyünde, sahilinde, dağında, ovasında, ormanında yaşayan yüzler, binler, onbinler…

Gelin, bir olalım!

Tişörtümüzü giyelim ve yürüyelim.

Gittiğimiz her yerde, biz yürüyelim, tişörtümüz konuşsun!
--
Sevgilerimizle ::-)

İmece Evi Dogal Yasam ve Ekolojik Çözümler Çiftligi.
İmece Ekoköyü Dogal Yasam ve Ekolojik Çözümler Derneği.
Imece Ekoköyü Kooperatif Girişimi.

www.imeceevi.org

ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024