agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2009, 08:06   #1
Ağaç Dostu
 
ayferaksit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2009
Şehir: malatya
Mesajlar: 298
Galeri: 15
Türk Seracılık Sektöründeki Yatırım Projeleri Semineri (3 Aralık 2009)

DAVET MEKTUBU

SeraCulture Bürosu
VRIAN projects B.V.
P.O. box 69
7400 AB Deventer HOLLANDA

Deventer, 24 2009

Konu : “Türk Seracılık Sektöründeki Yatırım Projelerinde Finans Mühendisliği” Seminerine ait bilgi


2008 yılında Hollanda Ekonomi Bakanlığı tarafından Hollanda seracılık ürün ve teknolojilerinin tanıtımına yönelik ihracat destek programı başlatılmış ve bu çerçevede sektörde yer alan bir çok kurumun güçlerini birleştirdiği SeraCulture programı oluşturulmuştur. Bu proğram sayesinde seracılık sektöründe yer alan Türk ve Hollandalı ilgililer arasında iş geliştirme faaliyetlerini canlandırmayı sağlayan bir platform oluştu. Bahçecilik sektöründe faaliyet gösteren 30’un üzerindeki firma, SeraCulture’ın üyesi olmuşlardır. Bu proje etrafında toplanan şirketler ve enstitülerinin birlikteliği, “eğitim, araştırma, sera inşası, sera teknolojisi, paketleme, tohum firmaları gibi sera üretim sürecinin tüm yönlerini içermektedir.

Seracılık sektöründeki yatırımların finansal mühendisliği, SeraCulture proğramının ana ve en önemli konu başlıklarından birini oluşturmaktadır. Bu nedenle Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği’nin Tarım Ateşeliği ile birlikte bu başlık altında özel bir seminer organize edilmiştir. Seminer Growtech Tarım Fuarı süresinde Antalya’da 3 Aralık 2009 Perşembe günü gerçekleştirilecektir.

Seminerin amacı, stratejik çıkarların geliştirileceği ve yakın gelecekteki teknik yatırım projelerin tamamlanması için fırsatları araştıracak bir platformu oluşturmaktır. SeraCulture programı Aralık 2009’dan Mayıs 2011’e kadarki bir dönem süresince fonksiyonsel düzeyde kalıcı şekilde gerçekleşecek bir çok farklı çalışma yöntemlerinin izleneceği bir olağana sahiptir.

Bu nedenle sizleri Hollanda Tarım Ateşesi Mr. Verbunt ve SeraCulture Yürütme Komitesi adına seminerimize katılmak üzere davet ediyoruz.

Tarih : 3 Aralık 2009 Perşembe
Saat : 14:00 – 17:00
Yer : IC Hotel, Guzel yurt Mevkii Calkaya ANTALYA / TÜRKİYE

Kayıt için Lütfen :
Tarim Ajansi Antalya
Mr. Mehmet Irmak
Tel:+0 242 311 35 47
Faks:+0 242 311 35 48
Mobile: +0 533 282 58 22
Email: mehmet.irmak@tarimajansi.com.tr

Herhangi bir soru ve notunuz için lütfen yerel temsilcimiz, Tarım Ajansı ile kontağa geçiniz.

Seminer proğramı ve SeraCulture üzerine gerekli bilgiyi bu davet mektubunun EK’1 inde bulabilirsiniz.

Saygılarımızla

Mark Bos (Seraculture Yönetim Komitesi Sekreteri)

EK 1: Seminer proğramı ve çerçeve bilgi

EK 1
SEMİNER

SeraCulture 2g@there programma

Seminer
3 Aralık 2009

“Türk Seracılık Sektöründeki Yatırım Projelerinde
Finans Mühendisliği”


Yer: Antalya IC Hotel, Güzel Yurt Mevkii Calkaya ANTALYA / TÜRKİYE
Saat: 14.00 – 17.00
Tarih: 3 Aralık 2009 perşembe
Moderatör: Mr. Harm Maters, Seraculture Yönetim Komitesi Başkanı
Bilgi için: Tarim Ajansi: Mehmet Irmak
Tel: (0) 242 3113547
Fax0) 242 3113548
Mobile: (0) 533 2825822
mehmet.irmak@tarimajansi.com.tr


PROGRAM

14.00 Katılımcıların kayıt ve seminer malzemelerinin dağıtımı

14.15 Açılış : Stefan Verbunt, Hollanda Tarım Ateşesi
• “Yenilik ve İş Geliştirmede Türk – Hollanda İşbirliği Unsurları

14.30 Mehmet Sen, Antalya Tarım İl Müdürlüğü, Bitki Koruma Şube Müdürü

• Türk Seracılık Sektörünün Gelişmesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Destekleme Politikaları
14.50 Harm Maters (Seraculture Yönetim Komitesi Başkanı) ve Mehmet Irmak (Tarım Ajansi)
• SeraCulture proğramında kazanılan deneyimlerin sunumu : Modern seracılık tekniğine yatırımın önemi ve yatırım projelerinin finansal mühendisliği

15:00 Eyüp Karso, Rabobank International, Türkiye Direktörü,
• “Yeni Bağlantılar Kurmak” / Tarımsal projelerde ticari finansman süreci

16.15 Türk Seracılık Sektöründe Finansal Kaynaklarda Yaşanan Darboğaz ve Fırsatların görüşüleceği interaktif soru ve cevap bölümü


16.45 Sonuçların Değerlendirilmesi ve Formülasyonu

17.00 Kokteyl İkramı

EK : SeraCulture projesinin amaçları ve seminerin amacı üzerine bilgi

Seminerin Amacı :
Seminerin amacı, stratejik çıkarların geliştirileceği ve yakın gelecekteki teknik yatırım projelerin tamamlanması için fırsatları araştıracak bir platformu oluşturmaktır. SeraCulture programı 2009’dan 2011’e kadarki dönem süresince fonsiyonsel düzeyde kalıcı şekilde gerçekleşecek bir çok farklı çalışma yöntemlerinin izleneceği bir olağana sahiptir.

Hollanda Büyükelçiliği Tarim Ateşeliği’ne ek olarak Tarım sektöründe yer alan Hollandalı ve Türk işletmeci ve yatırımcıları arasında işbirliği koordinasyonunu geliştimek üzere İzmir’de Hollanda Tarımsal İş Destekleme Ofisi kurulacaktır.

Türkiye’de (görüşme aşamasında) seracılık sektörü için sürdürülebilir inavasyon merkezinde uygun sera teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların başlatılması, Türk ve Hollanda kamu kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi, Türk sera ürünlerinin rekabetçi pozisyonunun Avrupa pazarında ve komşu ülkelerle ticaretinde geliştirilmesi amaçlanmaktadır.


Seraculture projesinin sunumu :

Hollanda Ekonomi Bakanlığı, Türkiye ve Hollanda arasındaki seracılık sektörlerinin ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır. Bu proğram ile 5 ana hedefin geliştirilmesine odaklanılmıştır. Bunlar :

1. Pazarın Geliştirilmesi : Türkiye pazarında yer alan tarımsal ürün ve üretim girdisi, yeni teknoloji ve ticari sözleşmeler gibi işkonularındaki ilgili tüm katılımcılar arasındaki birlikte çalışma anlayışın geliştirilmesi

2. İş Destek Birimi : Türkiye’de bir ofisin iş destiği için oluşturulması

3. Hükümetler arası işbirliğinin geliştirilmesi : Program, Türk ve Hollanda devletleri arasındaki hükümetlerin sektöre yönelik ikili destek proğramlarının oluşumuna fırsat sağlayabilmektedir. G2G proğramı, bünyesindeki SeraCulture proğramı için ikili destek aracı olarak işlev görebilecektir. Hükümetler arası yardımlaşma ile sürdürülebilir enerji ve üretim sistemlerinin girişi ve GLOBALGAP sertifikasayonu gibi uluslararası standartları yürütmeyi amaçlayan firmalara yardım örneğinde olduğu gibi.

4. Bilgi transfer olanağının kurulması : Maliyetlerin düşürülmesi, kalite ve hasadın artışı, üretim koşullarının yenilenmesi gibi araçların kullanılarak rekabet edilebilir üretimi sağlayacak Hollanda teknolojisini Türk yatırımcılara tanıtmak için seracılık teknolojisinde yenilik için bir birliktelik oluşturmak.

5. Uzman ve Yöneticilerin Eğitimi : Bilgi transferinin gelişimi yüksek düzeyde uzman ve işletme yöneticileri için eğitim proğramları başlatmak ve tamamlamak üzere her yerde olanaklı olabilecek pratik eğitim olanaklarını geliştirmek

28 NİSAN 2009’deki FİNANSAL MÜHENDİSLİK SEMİNERİ : Hollandalı finans kurumları :

SeraCulture proğramı, finans kurumları, bankalar ile sera montaj ve üreticileri arasında bir toplantı düzenlemiştir. Türkiye’de seracılık sektöründeki yatırımların finansmanına yönelik proje için olanakların ele alındığı Hollanda / Hague’de 18 Nisan 2009’da bir seminer yapılmıştır. Bu seminerde, tüm üreticiler, yatırımcılar, bankerler ve finans kurumları, meyve ve sebze paketleme ve üretimindeki yöneticilik becerilerinin güncelleştirilmesi, modern teknolojinin girişi, stratejik yatırım araçları kullanılarak Türk seracılık sektörünün modernizasyon sürecinin güçlendirilmesi amacı ile fırsatları, darboğazları ve ıslah edilecek noktaları tartıştılar. Seminerin sonuçları aşağıdaki gibi olmuştur :

Finansmanın Gerçekleştirilmesindeki Darboğazlar Çözümler

Bankaların ve finans kurumlarının karar mekanizmalarının oldukça yavaş oluşu, başvuranın geçmişine yönelik çok fazla döküman ve iş planının talep edilmesi

Finans Kurumları, tüm araştırmaların zamanında tamamlanacağı, yatırımın hazırlık aşamasında dahil olmayı istemektedir. SeraCulture, finansal prosedürleri içeren bilgiyi kendi web sayfasında sunacaktır.

Hollanda Finans Kurumlarının faiz ve sigorta masrafları oldukça yüksek bulunmaktadır.

Euribor ( + % 1 banka masrafı)’un daha fazla olmaması bankalar için kredi maliyetleri için iyi bir işarettir. Normalde Batı Avrupa’da bankalar arası faizin en üst seviyesinde % 2 – 4 arası bir orana ihtiyaç duyulmaktadır.


Hollanda bankaları Türk yatırımcıların (kısmen de Türk bankalarının) yükümlülüklerine değer biçmede zorluklar yaşamaktadır.

Proje gelişimi için Türk yatırımcılarının Hollanda bankalarına yönelik finansal bilginin sunulmasında daha fazla çaba sarf edilmesine gerekmektedir. Bu amaçla, SeraCultrue, Türk yatırımcılar ile finans organizasyonlarını biraraya getirecek bir seminer düzenleyecektir.
Resmi olmayan (Türk) yatırımcıların değişkenliği Türk sanayicilerinin büyük bir bölümü seracılık sektörüne ilgilileri göstermektedir. SeraCulture kapsamlı bir danışmanlık yürütebilir.

--
Bu bülten Ahmet Şükrü Genç grup yöneticisi tarafından "Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliği" grubu için yazıldı.

Gruba şuradan girebilirsiniz: http://www.xing.com/net/kkggder/

ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024