agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2009, 11:01   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Aşık Veysel'i anma konseri

Name:  ozan.jpg
Views: 10218
Size:  47.8 KB

Aşık Veysel sadık yari toprağa kavuşalı tam 36 yıl olmuş.

Dün (23.Mart.2009) O'nun ölüm yıldönümü idi. Bu nedenle yurtiçinde olsun, yurtdışında olsun şiirleriyle, deyişleriyle anıldı. Onu anma yıldönümü Orman Haftası'na da denk gelince çok daha anlamlı oldu. Bu nedenle TEMA Vakfı ve TÜRSAB Devlet Resim ve Heykel Müzesi konser salonunda, "Bu Toprağın Aşıkları Aşık Veysel'i Anma Gecesi' düzenledi. TÜRSAB Halk Müziği Korosu ozanımızın unutulmaz türkülerini seslendirdi.

Konserin gözde kişilerinden Tema Vakfı Başkanı Toprak Dede Hayrettin Karaca ile Tema Vakfı Kurucularından Yaprak Dede Nihat Gökyiğit'di. Bu iki muhteşem ihtiyar bir ara sahneye davet edildiler.
Mikrofunu ellerine aldıklarında salonu birden bir sevecenlik, bir çoşku sardı. İlerlemiş yaşlarına rağmen bunu nasıl başardıklarına şaşırdım kaldım. Yanımda oturan arkadaşıma, 'Yaşım 60'ı geçti. Bu yaşta olan bir insanın hâlâ olmak istediği bir kişi olur mu? BU iki ihtiyar benim kendime model aldığım kişiler...'

Hayrettin Karaca, koro elemanlarına dönerek, 'Beni nerelere götürdünüz ah bir bilseniz, dedi. Bir ara daldı gitti.. İçini çekti, birden kederlendi; sonra izleyicilere döndü, içini döktü:

"En son elime üç kalın kitap geçti. Hepsi gıda güvenliğindn söz ediyordu. Aman nasıl yazmışlar. Ama hiç birinin kaleminden toprak çıkmamış. Toprağı yazmak akıllarına gelmemiş. Toprak güç kaybediyor. Toprağı kaybediyoruz. Anayasa Mahkemesi kararına rağmen topraklarımız yabancılara satılıyor."...." Beni en çok üzen ne biliyor musunuz? Vatandaşlarımızdan tepki yok. Ulu önder Atatürk: 'Vatan topragi kutsaldir kaderine terkedilemez...' diye boşuna demedi..."

Bu sözleri salon ayakta alkışladı.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024