agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-01-2005, 15:06   #1
Ağaç Dostu
 
uzaytek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 3,991
Galeri: 23
Çocuklara 'yeşil miras' bırakılıyor

MERSİN - Adana ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Toros Dağları'nın yüksek kesimlerine hayat vermek amacıyla 2.5 milyar sedir ağacı tohumunu toprakla buluşturacak. Yaklaşık 3 trilyon liraya mal olacak Sedir Ekim Şenliği Projesi, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin katılımıyla gerçekleşecek. 9 Ekim'de beş helikopterle havadan yapılacak ekim Toros Dağları'na hayat verecek, dağların yüksek kesimlerindeki sarp kayalıklar yeşile bürünecek. Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, Anamur ilçesine bağlı Abonoz Yaylası'nda sedir kozalaklarının kurutulduğu bölgede inceleme yaptı. 'Toroslara Hayat Veren Proje' kapsamında bir süre önce başlattıkları çalışmayla, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar tarafından para karşılığında bugüne kadar 1400 ton kozalak toplandığını belirten Öz, şöyle konuştu:
Görkemli tören hazırlığı "Bu rakam, toplanması sürdürülen kozalaklarla 2 bin 500 tonu bulacak. Ekim çalışmaları ise görkemli bir törenle başlayacak. Torosların zirve bölgelerine üç helikopterle havadan tohum atılacak. Köylüler para karşılığında topladığı kozalakları belirli bölgelerdeki istasyonlara teslim ediyor. Bu çalışmayla doğayı rehabilite etmiş olacağız. Çevre ve gelecek için çok anlamlı bir çalışma. Geleceğe yatırım yaptığımıza inanıyorum" dedi. Öz, sorumluluk alanlarındaki 805 bin hektarlık ormanlık arazide 35 bin hektarı genç sedir olmak üzere toplam 140 bin hektarlık sedir ağacıyla kaplı orman bulunduğunu söyledi. Adana Orman Bölge Müdürlüğü de, sedir ormanlarını rehabilitasyon projesi kapsamında 4 bin hektar arazide sedir tohumunu toprakla buluşturacak.
Köylünün kazancı 500 milyar Feke, Saimbeyli, Aladağ, Kozan ve Karaisalı ilçelerindeki köylülerin topladığı kozalaklardan elde edilen tohumlar, Mersin'deki etkinlikle birlikte aynı gün havadan doğaya serpilecek. Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, bu çalışmayla ormanlar rehabilite edilirken, orman köylüsüne de 500 milyar lira kaynak aktarıldığını söyledi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/20...ber_129603.php

__________________
uzaytek
uzaytek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024