agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2005, 10:02   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
600 Bin Ağaç Toprakla Buluştu

600 BİN AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü tatlı su kaynaklarının korunmasına yönelik tahsis edilen bölgelerde ağaçlandırma çalışmalarını devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi "Daha Yeşil Bir Konya" kampanyası çerçevesinde Dutlukırı mevkiinde 600 bin ağacı toprakla buluşturdu. Ağaç dikme töreni binlerce kişin katılımıyla Meram İlçesi Dutlukırı mevkiinde gerçekleştirildi.

Törenin açış konuşmasını yapan KOSKİ Genel Müdürü Yafes Yüzügüldü, Selçuk Üniversitesi ile yapılan bir protokol ile Çayırbağı, Dutlu, Mukbil, Beypınarı ve Kırankaya su kaynaklarının ve çevresinin hidrojeoloji ve kaynak beslenme alanları ile ilgili 120 kilometrekarelik sahada yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan raporla 52 milyon metre karelik alanın koruma alanı olarak tahsis edildiğini, bölgenin tümüyle ağaçlandırılacağını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan ve Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu'nun da birer teşekkür konuşması yaptığı törende "Daha Yeşil Bir Konya" kampanyasına destek olan ve katkı sağlayan Resmi kuruluşlara Başkan Tahir Akyürek tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Hedeflerinin kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi : "Yeşil içinde bir Konya sloganın tam olarak gerçekleşmesi için medeniyetimizin merkezinin, Selçuklu payitahtının ekolojik yapısının değişmesi ve tabiat varlığının zenginleşmesi için yeni bir başlangıç yapıyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan ölçümüze baktığımızda AB ülkelerinin şehirleri ile kıyaslandığında çok aşağılarda kaldığımızı gördük. Bunun üzerine kendimize yeşillendirme ile ilgili yeni bir hedef belirledik. 5 yıllık sürenin sonunda yeşil alan rakamlarımızı, miktarını, kişi başına düşen miktarını en az iki katına çıkarma ve AB'nin önemli şehirleri ile yarışır hale gelme ve hatta onları aşmayı hedefledik. Bu çalışma kampanyasında çevre yollarımızı düzenlemeye başladık. Ankara yolunda başlattığımız çalışmamız diğer kent girişlerinde de sürmektedir. Bu yıl içinde Konya'mızın tüm kent girişlerini yeniden düzenlenmesini ve yeşillendirilmesini projelendirdik ve yapımlarını sağlıyoruz. 2004 yılı içinde Bosna Hersek mahallemizde 50 bin metre karelik Cumhuriyet Parkını tamamlanmasını sağlayarak hizmete açıktık. 2005 yılında da 150 bin metre karelik Bosna-Hersek Parkı ve 50 bin metrekarelik Birlik Parkı'nı 2005 yılı içinde açacağız. Gelecek yılda 760 bin metre karelik Selçuklu Parkımızı tamamlayacağız ve önümüzdeki üç yıl içinde de Türkiye'nin en büyük, sonradan düzenlenen parkı olacak olan 5 milyon metre karelik Kayacık Parkı'nın çalışmalarına kamulaştırma çalışmaları ile birlikte başladık Bununla yetinmeyeceğiz. Takelli dağda Büyükşehir Belediyesi teraslama çalışmalarını yapıyor. Önümüzdeki yıl teraslama yapılan bölgede 1 milyon ağacın dikimini sağlamak istiyoruz. Bugün örneğini gördüğümüz gibi kıyametin yarın kopacağını bilsek bile bir ağacı toprakla buluşturalım ve Konya'mızın daha yeşil bir Konya olmasını hep birlikte sağlayalım. Yapacağımız ve yapılacak projelerle göreceğiz ki sadece Konya'nın değil, Orta Anadolu'nun ekolojik dengesi değişecek. İklimi değişecek., toprakla buluşan her ağaç Allah'a açılan bir el gibi yağmur talep edecek, daha fazla yağmur düşecek, hava daha temiz olacak"

Ağaç dikim törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve sosyal İşler daire Başkanlığı tarafından törene katılan 5000 kişiye etli pilav ikramı yapıldı. Piknik havasında geçen ağaç dikim töreninde iki saat içinde 5 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Kaynak: http://www.koski.gov.tr/haber.php?id=99&sr=57

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024