agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2005, 13:54   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Dünya Çevre Günü kutlamaları Kovada'da yapıldı

Isparta'da Dünya Çevre Günü etkinlikleri Kovada Milli Parkı'nda yapıldı. Etkinliklere Vali İsa Parlak, Jandarma Alay Komutanı Albay Akın Akçal, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törende konuşan Çevre Mühendisi Zehra Sezgin, dünyada yaşanan teknik değişikliklere göre doğa yapısının bozulmadan korunması gerektiğini kaydetti. Sezgin, "Biz doğaya sahip çıkmazsak gelecekte büyük olumsuzluklar yaşarız. Kaybedilenlerin yerine yenisi konulmalı. Çevreye duyarlılıkta bilimsel teknoloji önemlidir. ,

Günümüzde bunun için araştırma ve geliştirme laboratuvarları var." dedi. Kutlamada ayrıca söz alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sema Ülker, Kovada Milli Parkı'nın 1970'de milli park olarak ilan edildiğini söyledi. Ülker konuşmasında, "Park alanında 3 bin 35 metre yürüyüş yolu, tanıtım ve ikaz yönlendirme levhaları yapıldı.

Bunlar yapılırken doğa malzemeleri kullanıldı. Bunun haricinde doğal yapı bozulmadan satış standları, tanıtım ve ziyaretçi büfeleri yapılacak." dedi. Konuşmaların ardından plaket ve ödül töreni yapıldı. Kovada Milli Parkı amblemi olarak kullanılacak amblemi çizen SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 3.sınıf öğrencisi Aykut Köktürk'e ödülünü Vali Parlak verdi. Doğa yürüyüşüne katılan davetliler, göl ve orman sahası içinde doğayla başbaşa bir gün geçirdiler. Yürüyüşte izciler de bulundu.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=182752&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024