agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-06-2005, 08:20   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
SEKA arazisini halka açacak dev proje Başbakan'a tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakanlık'ta düzenlenen tanıtım toplantısında iki saat süre ile SEKA projesini anlattı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve bazı milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hemen işe başlanmasını istedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA arazisini halka açacak olan projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tanıttı. Projeyi beğenen Başbakan Erdoğan, "Güzel bir proje. Vatandaşın çimen üzerinde oturabileceği, doğa ile baş başa kalabileceği, yürüyüş yapıp dinlenebileceği, stres ve yorgunluk atabileceği bir yer olmasını istiyorum." dedi.
SEKA arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne devrinden sonra hazırlanan ve Kocaeli'nde kamuoyuna tanıtılan proje, Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sunuldu. Başbakanlık makamında gerçekleştirilen ve iki saat süren tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, milletvekilleri Eyüp Ayar, Muzaffer Baştopçu, Nevzat Doğan, İl Başkanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç ve başkan danışmanı Ömer Polat katıldı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe programı gereği İstanbul'da olduğu için toplantıda yer almadı.
Projeyi Başbakan'a anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli kamuoyunda projenin büyük destek aldığını belirterek şunları söyledi: "Sizin talimatınız doğrultusunda hazırlattırdığımız proje ile arazinin tamamı halkın kullanımına açılıyor. Doğal bir orman arazisi görünümünde olan arazimiz, hem halkın dinlenebileceği hem de sosyal etkinlikler yapılabilecek bir yer haline dönüştürülüyor. Proje hayata geçtikten sonra, arazi Kocaeli'nin akciğeri haline dönüşecek." Arazi üzerinde arkeolojik kalıntıların bulunduğunu belirten Karaosmanoğlu, kağıt müzesi, kent müzesi, sosyal amaçlı salonlar, gezi alanları, dinlenme parkları gibi tesislerin oluşturulacağını ifade etti. Projeyi önce Kocaeli'ndeki medya kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine tanıtarak olumlu tepkiler aldıklarını belirten Karaosmanoğlu, "Bütün sivil toplum örgütleri ve medya, hazırlattığımız projemizin Kocaeli'nin yüz akı olacağı görüşünde birleşti." dedi.
Projenin bütün detaylarıyla ilgilenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, projeyi oldukça iyi bulduğunu söyledi. Proje kapsamı dışına çıkılmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, beklentilerini şöyle sıraladı: "Bu parkı öyle bir hale getirmelisiniz ki vatandaşımız çimler üzerine oturabilmeli, uzanıp yatabilmeli. Doğa ile baş başa kalabilmeli, çocuğu ve eşi ile gezip, kent stresini atabilmeli. Oturup çayını içebilmeli. Aynı zamanda Kocaeli'nin tarihî ve kültürel yapısını burada bulabilmeli. Sosyal amaçlı hale dönüştürülecek olan binaların dışında kalanları hiç zaman kaybetmeden yıkmalısınız. Bu park bütün ülkeye örnek olmalı. Bunu zaman kaybetmeden hayata geçirmenizi istiyorum. Bina yıkımında veya başka bir konuda bürokratik engele takıldığınız anda bana bilgi verin ki gereken yapılsın. Biz Kocaeli halkına ne söz verdiysek onu uygulamaya koyacağız. Kimse merak ve endişe etmesin. Vatandaş bu parka girdiğinde temiz hava solusun, dinlensin, eğlensin."
Herkesin ihtiyacına uygun tesisler kurulacak
Toplam 580 dönümlük SEKA arazisi üzerinde hazırlattırılan proje üzerinde çeşitli mekanlar bulunuyor. Proje gereği arazi üzerine marina iskelesi, normal iskele, kağıt müzesi, kent müzesi, oturma alanları, deniz kıyısında büfe, plaj, dinlenme sahaları, denize inen merdivenler, ışık kuleleri, balıkçı restoranları, su oyun alanları, su ışık gösterileri, denize inen kızak alanları, iskeleler, deniz gözetleme kulesi, koşu, jogging, yürüme bantları, rıhtım ışıklandırması, dinlenme parkları, kongre salonları, ağaçlık alanda oturma alanları, zemin altında otopark alanı, gösteri ve görsel sanat atölyeleri, sergi salonları, kapalı spor salonları, açık spor sahaları, festival yapımı için mekanlar, gölet, çocuklar için su oyun merkezleri gibi birçok tesis oluşturulacak.

Fikri Kaya
Kocaeli

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=186669&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024