agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2005, 08:30   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Yalova turizmi, yeni açılacak kent ormanı ve yayla şenliği ile gelişecek

Yalova'nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye beldesi sınırları içerisinde düzenlenen 'kent ormanı', 10 Temmuz'da Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katılacağı törenle açılacak. Aynı gün 1. Delmece Yayla Şenlikleri'ne de start verilecek.
Yalova, 10 Temmuz'da açılacak olan kent ormanı ile yayla turizmine hazırlanıyor. Yalova turizmini geliştirmek amacıyla düzenlenen kent ormanı, 10 Temmuz'da Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katılımıyla açılacak. Aynı açılış ile 1. Delmece Yayla Şenliği'ne de start verilmiş olacak. Yalova'nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye beldesi sınırları içerisinde bulunan kent ormanı çalışmaları ve 1. Delmece Yayla Şenliği hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Vali Yusuf Erbay, Erikli Yaylası'nda devam eden hazırlıkları yerinde inceledi. İlk olarak Kent Ormanı'na ve Delmece Yaylası'na ulaşım sorununu çözdüklerini aktaran Vali Erbay, daha önce 2 saatte gelinen yolun şimdi 20 dakika sürdüğünü kaydetti. 10 Temmuz'daki açılış ile kent ormanı ve Delmece Yaylası'nın ziyaretçi akınına uğramasını beklediklerini anlatan Vali Erbay, otopark için de en az 150 araçlık yer ayrıldığını dile getirdi.
Son yıllarda turizm kavramında ciddi değişmeler yaşandığını ifade eden Vali Erbay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güneş, kum ve deniz kavramına günümüzde orman kavramı da eklenmiştir. Orman ve yayla turizminde önemli gelişmeler görülüyor. Yalova'da Teşvikiye Dereleri, Delmece Yaylaları, Erikli Şelaleleri ve Dipsiz Göl mevcut. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi metropol şehirlerin ortasında ormanıyla, güneşiyle, yayla turizmiyle, şelaleleriyle stratejik bir konumdayız. Bunu istihdam ve ekonomik girdi için iyi değerlendirmeliyiz. Bu da turizm adına altyapıyı hazırlamaktan ve reklamdan geçer. 10 Temmuz'da bunların hepsi tamamlanacak. Yap-işlet-devret modeli ile piknik alanları hazırlanıyor. Yayla turizminde ve şenliklerde halkın hazırladığı doğal yiyecek içecek ve ürünler satışa sunularak yöre halkına maddi girdi sağlanacak. Bungolov evler hazırlanıp turizmin kalıcı olması sağlanacak."
Vali Yusuf Erbay ile çalışmaları yerinde inceleyen heyet, Kent Ormanı'ndaki piknik alanları ile dinlenme yerlerini gezdi. Erikli Şelalesi'ne çıkan heyet, buradan Dipsiz Göl kenarındaki hazırlıkları inceledi. Göl kenarında gezinti yapan heyet, Teşvikiye beldesini de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mehmet Özbek
Yalova

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=187222&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024