agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-06-2005, 16:27   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Ağaçtan düşen 'Yerli Tarzan' artık yürüyemiyor

Bir zamanlar daldan dala atlayan ve yüksek kavak ağaçlarının ince dallarında akrobatik hareketler yapan 'Yerli Tarzan' artık yürüyemiyor.

Türkiye onu 1990'lı yıllarda daldan dala atlayan, 25-30 metrelik kavak ağaçlarının ince dallarına çıkarak ağaç budayan, bu dallarda birtakım hareketler yapan biri olarak tanıdı. Bütün televizyon kanalları ve gazetelere konu oldu. Kamuoyu bu gencin adını 'Yerli Tarzan' koydu. Herkes onu 'Yerli Tarzan' lakabıyla bildi.
Bartınlı Alaattin Çetin 31 yaşında. Geçen yılın Haziran ayında Zonguldak'ta kavak ağacının dallarını budarken sara krizine yakalanmış. Ağaçlara çıkmadan önce ilacını yanına almayı ihmal etmeyen Çetin, son çıkışında ilaç almayı unutmuş ve 25 metre yükseklikte dal budadığı sırada sara krizine girerek yere düşmüş. 1,5 yıldır yatağa mahkum olarak yaşayan Alaattin Çetin, şimdi yalnızca sağ kolunu kısmen oynatabiliyor.
Yatmaktan sırtında yaralar oluşan 'Yerli Tarzan' en çok daldan dala uçtuğu günleri özlüyor. Bir dönem insanların gözü önünde ağaçlara rahatça inip çıkan Çetin, "Eskiden gazeteciler hep peşimdeydi. Sürekli televizyonlara çıkardım. Beni ağaca çıkartıp haber yaparlardı. Sonra ağaçtan düştüm, şimdi yerimden oynayamıyorum. Nazar mı değdi bilemiyorum." diyor. Çetin'e 48 yaşındaki annesi Emine Hanım bakıyor. 23 gündür Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören oğlunun başından ayrılmayan anne Çetin, yetkililerden kendilerine sahip çıkmalarını isteyerek, "Buraya bizi yardımsever biri getirdi. Bize yol gösterdi, buraya yerleştirdi. Çocuğumun iyileşmesi için büyüklerimizden yardım istiyorum. Belki çocuğum iyileşecekti; ama sahipsizlikten, ilgisizlikten yatağa mahkum oldu." şikayetinde bulunuyor. Oğlunun sırtının yara içinde olduğunu aktaran Emine Çetin şunları kaydediyor: "Sırt bölgelerinde delikler oluştu. Eşim felçli, o da evde yatıyor. Kızlarımdan biri de vücut gelişmezliği nedeniyle evde bakıma muhtaç. Ben de burada oğlumun başındayım. Ne yapacağımı şaşırdım. Nereye başvuracağımızı, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sahipsiz kaldık."
Kavak ağacından düşünce ağır yaralanan Alaattin'i bahçe sahibi hastaneye götürmüş. O zamanki adıyla SSK Zonguldak Bölge Hastanesi'nde 35 gün yoğun bakımda kalan Çetin, daha sonra Bartın Devlet Hastanesi'nde 15 gün yatmış. Buradan sonra Bartın'daki Verem Savaş Dispanseri'nde de yatan Alaattin Çetin, hayırsever birinin yardımıyla ameliyat için ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış. Hastanede oğlunun başında bekleyen acılı anne, "23 gündür buradayız, ne olur bize sahip çıkın." diye feryat ediyor.

Abdullah Karabacak
Zonguldak

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=183898&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024