agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fotoğraf (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/)
-   -   Fotoğraf işleme programları: GetPaint, Picasa (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/4582.htm)

kizilyildiz 02-06-2007 23:31

Fotoğraf işleme programları: GetPaint, Picasa
 
Adope zaten photoshop'da 1 numara,farklı özellikte başka başka doluca programalrı olan adopeyi kuıllanabilen için süpper denilebilinir.Ben gerektiği yerde kullanıyorum.

Fakat dediğim gibi kullanabilen kişiler için yararlı bir program.Yararlı olduğu kadar da bir hayli kullanım zorluğu bulunmaktadır.

Diyeceğim;zolruk çeken arkadaşalrımıza diğer öeneriler de benden gelsin, basit programlar (herkes tarafından kullanılabilinecek) sunmak gerekirse;

- Picasa:
Google un meşhur programlarından birisi daha.Fotokritik sitesinde de adından çok bahsettiren bu program hızı,editleme kabiliyeti,dijital kataloglama özellikleri,kullanım kolaylığı ile övgüyü hak ediyor.
http://picasa.google.com/ sayfasından download edebilirsiniz.


İleri seviye editing :

- GetPaint :
Bir şeyleri boyamak,editlemek,ayarlamak vs vs mi istiyorsunuz?İşte size çok gelişmiş ve layerlarada sahip güzel bir program : GetPaint
http://www.getpaint.net/ Direkt download : http://www.getpaint.net/download.html .Ekran görüntüleri : http://www.getpaint.net/screenshots.html
Önemli not : Bilgisayarınızda Microsoft .Net framework 2.0 yüklü olmalıdır.Eğer yüklü değilse program çalışmaz.Bu programı bu adresten yükleyip pc nizi tekrar başlatıp devam edin :
http://msdn.microsoft.com/netframewo...s/default.aspx



Fotoğraf filitreleri vb :

- Opanda
Çok güzel ufak bir program (Bu firmanın başka güzel programlarıda var değineceğim yeri gelince) .Opanda Photo Filter (Hoya,Cokin vb)
http://www.opanda.com/en/pf/index.html


Photofiltre
Halen daha fazla filitre istiyorsanız bu programıda deneyebilirsiniz.Türkçeye çevrilmiş versiyonuda mevcut.
http://www.photofiltre.com/

Organik 05-08-2008 23:32

Fotoğraf işleme programı: Picasa
 
Kendi sitesinden yükle.

http://picasa.google.com.tr/
_______________________________________

Picasa, Google tarafından sağlanan ve fotoğraflarınızı birkaç saniye içinde bulmanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza yardımcı olan ücretsiz bir fotoğraf yönetim yazılımıdır.

Kütüphane görünümü
Picasa tüm fotoğraf ve film dosyalarınızı ana Kütüphane görünümünde klasör koleksiyonları halinde otomatik olarak organize eder.

Ana Kütüphane ekranının yerleşimi:
Kütüphane görünümü

Picasa tüm fotoğraf ve film dosyalarınızı ana Kütüphane görünümünde klasör koleksiyonları halinde otomatik olarak organize eder.

Ana Kütüphane ekranının yerleşimi:
[IMG]http://www.google.com/****/hc/images/picasa_53205a_en.gif[/IMG]

Kendi sitesinden açıklamalar,
http://picasa.google.com.tr/support/...py?topic=14609

istanbullu 13-08-2008 19:38

Bende picasa kullanıcısıyım
 
Bende sadece picasa kullanıyorum ve çok beğeniyorum. Hem turkce hemde çok kolay. Fotografla ilgilenen herkese tavsiye ederim.

Bağdadi 15-04-2009 23:06

Merhaba !
 
Pikasa proğramını indirdim ama içerisinde resimleri sizin belirttiğiniz normlara indirecek kısmı bulamadım.Yardımlarınızı rica ediyorum.Selamlar,Saygılar.

malina 15-04-2009 23:27

picasa kullanan arkadaşlar varsa yardım edecektir...

huzunperest 16-04-2009 01:25

2 Eklenti(ler)
İstediğiniz fotoğrafları seçtikten sonra kırmızı ok ile gösterilen dışa aktar sekmesi tıklanır. Birden çok fotoğraf seçmek için ctrl tuşu basılı iken seçim yapınız.

Eklenti 72957

Daha sonra açılan ayar penceresinde ok işaretiyle gösterilen kısmı hareket ettirerek fotograf boyutunu düzenleyebilirsiniz.

Eklenti 72958

Düzenlemeler bitince tamam butonuna bastığınızda dışa aktarılan fotoğrafların bulunduğu klasör açılacaktır. Belgelerim/resimlerim/picasa Exports yolunu izleyerek de yeniden düzenlediğiniz fotoğraflarınıza ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz düzenleme yaptığınız bu fotoğrafların başka bir yerde kaydedilmesini de ayarlayabilirsiniz. Göz at sekmesine tıklayarak istediğiniz yere ve istediğiniz klasör adıyla kaydedilebilir.

jineop 20-04-2009 18:25

Merhaba
Kesinlikle photoscape yükleyin,ücretsiz,türkçe,reklamsız ve herşey var.Dosyaların boyutlarını toplu halde değiştirebilir,video veya herhangi bir internet sayfanızından anlık görüntü alabilir,kırpabilir,birleştirebilir,eğebilir aklınıza gelen her marifet mevcut. Ve çok yer kaplamıyor. Sevgiler
http://www.inndir.com/Photoscape-40022p.html

M.Sema 07-05-2009 13:42

Sn huzunperest çok çok teşekkürler. Sayenizde siteye boyutu düzgün fotoğraflar yükleyebiliyorum artık. Ancak benim şöyle bir sorum olacak; picasa 3 programında resmin üzerine giderek, metin gir seçili iken güzelce kaktüs isimlerini yazdım, uygula dedim uyguladı. Ancak yazdığım resimleri siteye yüklediğimde gördüm ki yazılar çıkmamış. Resme gidip baktığımda yazılar mevcut ben nerde yanlış yaptım acaba?

füsunANK 07-05-2009 13:50

''Uygula'' dedikten sonra dosya ya gidip ''Kaydet'' demeyi unutmuş olabilirsiniz Sn.M.Sema.Kaydetmezseniz picasada yazıyı görürsünüz ama asıl resimde yazı çıkmaz.

aybala 07-05-2009 13:59

Resim üzerindeki çalışmanızı bitirdikten sonra "Dışa aktar" (alt menüde bulabilirsiniz.) yapmanız lazım. Dışa aktar ile resmi üzerindeki değişikler ile (sizin belirlediğiniz) ayrı bir yerde kaydetmiş olursunuz. Orijinal resim aynen saklı durur.

huzunperest 07-05-2009 19:05

Ben geç kalmışım ama arkadaşlar sağolsun sorularınızı cevaplayıp size yardımcı olmuşlar Sevgili M.Sema, paylaşalım ki çoğalsın bildiklerimiz:)

Orhan Özbilgiç 20-01-2010 12:32

Sevgili Hüzünperest;
Nihayet sayenizde, biraz önce Picasa'yı kullanarak galeriye resim yükleyebildim.:)
Teşekkürederim. Herşey gönlünüzce olsun.

huzunperest 21-01-2010 04:33

Rica ederim Sayın Orijin. Herkes kolaylıkla fotoğraf boyutlandırsın ki bizlerin de gözleri bayram etsin.
Selamlar.

skaraca 04-03-2010 09:19

Uzun süredir Picasa kullanmama karşın, resize-yeniden boyutlandırma bölümünü bulamamıştım. Crop-Kes gibi sekmeleri vardı. Ancak resize sekmesi yoktu. Bu başlık altında picasa nın ilginç bir uygulama ile resize-yeniden boyutlandırmanın dışa aktar seçeneği ile yapılabildiğini öğrendim. Picasa nın diğer kullanım sekmeleride oldukça güzel. Artık picasa, hep picasa...

ayazkentli 05-02-2013 19:48

4 Eklenti(ler)
PİCASA PROGRAMI İLE FOTOĞRAFLARIN PİKSELLERİNİ AYARLAMAK:


Eğer kurulu değilse, öncelikle bilgisayarımıza google'un ücretsiz olan picasa programını kuruyoruz.


Şimdi 4 adımda, kolayca fotoğrafların piksellerini ayarlayalım.


1). Fotoğraflarımızın bulunduğu klasörü açalım ve ayarlamak istediğimiz fotoğrafı tıklayalım. Fotoğrafımız picasa'da bu şekilde açılacak.


Alt tarafta ki ok işaretinin yanında ki kırmızı daire içinde yazan Picasada düzenle yazısına tıklayalım.


Eklenti 367463



2). Bir süre sonra picasa fotoğrafı bulup, bu şekilde ekrana getirecek.


Yine en aşağıda kırmızı daire içinde yazan Dışa Aktar yazısına tıklayalım.


Eklenti 367464


3). Önümüzde bu ekran belirecek.


1 rakamının yanında ki piksel kutucuğunda ki rakamları silip, 600 rakamını yazalım.

Sonra aşağıda ki 2 rakamının yanında ki Dışa Aktar yazısına tıklayalım.


Eklenti 367465


4). Ekrana bu sayfa açılacak. Pikseli 600'e ayarlanan fotoğrafımız burada ki dosyanın içinde. Dosyayı tıklayıp, pikseli ayarlanan fotoğrafı, istediğiniz bir klasöre taşıyabilirsiniz.


Eklenti 367466


Eğer pikseli ayarlanacak başka fotoğraflar da varsa, her biri için aynı işlemleri sırası ile yapıyoruz. Böylece, büyük boyutlu fotoğraflarımız foruma yüklenecek boyuta düşüyor.

Ondan sonra foruma yükleyebilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024