agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Kabağa, salatalık aşısı yapmak istiyorum (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/8244.htm)

yasar42 27-03-2008 22:47

Kabağa, salatalık aşısı yapmak istiyorum
 
Arkadaslar ben Almanyadan katiliyorum forumla yeni tanistim,burda kabaga yapilan salatalik asi fideleri cok pahali bir fide 5 euro nasil yapildigini bilen arkadaslar bana yardimci olurlarsa bu sene almanlara para vermem(forumda karbuzu kabaga yapilis seklini gördüm buda öyle olabilirmi?Saygilarimla

yahya07 22-01-2009 18:30

öncelikle kullanacağanız kabak türü bal kabağı olmalı.kabak ve karpuz tohumlarını aynı tarihte fide yatağına ekin.boyları 15 cm falan olunca kabağı ve karpuzu 45'er derece açıyla fakat jilet gibi keskin bir alet ile kesin.aynı kalınlıkta olmaları önemli.sonra kabağın üstüne karpuzu yerleştirin ve bir aparatla zedelemeden tutturun.sonra sabit sıcaklık ve nemli bir ortamda muhafaza edin.10 gün içinde kayanayacaklardır.

yahya07 23-01-2009 14:24

siz salatalığı sormuşsunuz ben karpuzu anlatmışım özür dilerim.ancak anlattıklarım salatalık içinde geçerli.gövdelerin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.

mutlum 22-02-2009 15:25

Yahya Bey, bu aşılama işi açık alanda da yapılabilir mi? Teşekkürler.

sercan1969 22-02-2009 17:16

Aşı
 
açık alanda olmaz..aşılama işleminden sonra çok yüksek nem gerekiyor ve sabit sıcaklık.. tarla şartlarında bunu sağlamanız mümkün değil...

sabri zeki 22-02-2009 18:32

aşı yapıldıktan hemensonra yapraklara belli aralıklarla su püskürterek tutma şansını artırırsınız, bende patlıcan ve domates deniyorum ,bir hafta oldu ,aşılar bakalım nolacak ..

Selahattin Yılmaz 22-02-2009 18:44

Youtube de grafting diye aratın istediğiniz bilgiyi görüntülü olarak bulacaksınız.

Mevlüt36 23-02-2009 09:26

Youtube açılıyor mu?

Selahattin Yılmaz 23-02-2009 09:40

açılmayanlar için www.ktunnel.com veya www.vtunnel.com üzerinden ébegin browsing" düğmesine basarak açabilirsiniz ancak oradaki adres satırında youtube adresi yazılı olmalı.

hassoman 23-02-2009 15:52

Çukurova'da geçen yıl kabak fidesine aşı yapılarak karpuz yetiştirilmesi yüzünden o güzelim Adana Karpuzu'nun tadına kabak tadı bulaştırılınca geçen dönem ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 90 düştüğünden haberiniz var mı?

Dünya ölçeğinde tat ve aromada marka olma varken, Adana Karpuzu'nun aromasının korunması için titizlik gösterilmesi varken az emekle çok para kazanmanın kör hırsı yüzünden piyasa Portekiz ve İspanya'ya kaptırıldı.

İç piyasada da vatandaş o devasa görünümlü, sünger dokulu, kabak tadının aromasını iğrenç hale getirdiği karpuzları evine sokmadı, kavuna yöneldi. Hala hatırladıkça içim kalkıyor. Yazlıkta dört gözle o rengi kırmızıyla, koyu pembe arası; kütür kütür, ince kabuklu, sulu ve, 'işte karpuz tadı olursa böyle olur' dedirten Çanakkale Karpuzu'nu bekledim. İyi ki o vardı...

Şimdi bu gerçekler orta iken kabağa salata aşılamak da nereden çıktı?
Böyle girişimler agaclar.net'in felsefesine ters değil mi?
. Ben zaten ortasından, 'çat!..' diye kırılınca o kekre kokusunu dışa vuran, tadıyla adamın ağzını buran yerli salatalığa hasretim. Çocukken arkadaşımızın salata yemiş olduğunu kokusundan anlardık. Abartıp abartmadığımı benim çağdaşlarıma sorun. Bakın, salatalık sap kısmından azıcık kesilirdi. Kesilen saplı parça, kesildiği yere dairesel şekilde sürekli sürülünce beyaz bir tortu köpürürdü.. Bu kesilen kısmı alnımıza koyardık. Baş ağrısına iyi geldiğine inanılırdı.

Şimdi o beğenmediğim İsrail tohumlu salatalıklar da bozulacak.
Ortaya çıkacak olan salatalığın tadını merak eden bir salatalıktan, bir kabaktan ısırsın...

sukranayalp 24-02-2009 09:30

Çok haklısınız Sn Hassoman.
Sözleriniz, dilerim bu işlere gönül veren ve verecek arkadaşlara küpe olur.

Mevlüt36 26-02-2009 13:55

Bu bu görüşe katılmıyorum;kabak aşısı dünün meselesi değil...Yıllardır yiyorduk fakat "nedense " geçen yıl medyamız olayı fark etti..Bizlerde kabak tadının farkına ancak varabildik..Olan çiftçimizin elindeki mahsüle oldu ve...
Meyva kalitesini arttırmak için devamlı aşılamalar yapılmıyor mu ?...Badem ağaçlarına şeftali aşılanması gayet doğal gelmiyor mu bizlere...

nazmikoc 02-03-2009 13:51

Bence doğal değil özü neyse ondan türetmeliyiz. Bu işlerde hakikaten kabak tadı verdi. Üretimi fazlalaştıracağız diye o güzel nimatlerin hem kokusunu hem tadını değiştiriyoruz.

kürşad 06-03-2009 20:30

Çiğ olarak tüketilen ve tadıyla aroıması mükemmel bir kabak çeşidi var ise ona aşılasınlar bence.
Ama salatalıklara da kabak tadı vermeyelim.

arimayam 15-03-2011 21:20

bu asi meseleside bugün gittigim ciceknin söyledigi birseydi,ziraat tohumu aldim iyisinden dedigimde onlar olmazlar asi lazim dedi,simdi burda sizlerede danismak istiyorum
ben uzun salatalik tohumu aldim tabletlere ektim suanda 4-5 cm civarindalar...bunlari oldugu gibi birakayim kendi gibi büyüsünmü yoksa asimi lazim..ama zaten bu salatalik tohumu asi niye istesin diyede düsünüyorum acikcasi?

hassoman 15-03-2011 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 768982)
"....." uzun salatalik tohumu aldim tabletlere ektim suanda 4-5 cm civarindalar...bunlari oldugu gibi birakayim kendi gibi büyüsünmü yoksa asimi lazim..ama zaten bu salatalik tohumu asi niye istesin diyede düsünüyorum acikcasi?

Fidelerinize doğru sulama ve bakımdan başka bir şey yapmanıza gerek yok. Yukarıda anlatılan sizinle ilgisi yok. Rahat olun... :))

arimayam 15-03-2011 23:31

cevabiniz icin tesekkürler ,acemi oldugum baya bir belli degilmi:)

hassoman 15-03-2011 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arimayam (Mesaj 769088)
"...." acemi oldugum baya bir belli degilmi:)

Bu forumun bir amacı da acemiliklerimizi gidermek değil mi? Yoksa burada işimiz ne; değil mi ama?... Ömrünüze bereket...

arimayam 16-03-2011 13:51

Amin,sizinde....

the_mc 06-05-2011 21:04

aşılamada kabagın cinsi önemliymiş aslında. su kabagında yapılan çalışmaları okumuştum. anaç melezlerde var bu iş için ama bulması epey zor oluyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024