agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Tohum Şeritleri (saklamada ve ekmede kolaylık) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/26682.htm)

baba.monk 19-03-2012 22:39

Tohum Şeritleri (saklamada ve ekmede kolaylık)
 
2 Eklenti(ler)
Tohumları saklarken kolaylık sağlamak, ekerken de eşit aralıklarda ekebilmek için siz de evinizde kendiniz de "Tohum Bandı" yapabilirsiniz. Buradaki yöntemi kendim denemedim, yabancı sitelerden öğrendim. Fotoğraflar da kaynak olarak kullanılan sitelerden alıntıdır. Faydalı olmasını umuyorum.

Eklenti 274982
Eklenti 274983

Tohumları şerit şeklinde toprağa ekmek tohum aralarının sabit kalmasını sağlar. Ekerken, sularken ya da karıncalar gibi küçük hamallar tarafından yerlerinin değişmesini engeller. Böylece daha düzenli bir bahçeniz olacaktır. Hem her tohumu tek tek ekmek yerine şeridi toprağa uzatmak yeterli olacağından ekim işlemlerinizi kolaylaşacaktır. Şeritleri tohumlar yukarıda kalacak şekilde toprağa serip üzerini de 1-2 cm kalınlığında toprakla örttükten sonra zamanla organik yapıştırıcımız ve kağıdımız toprakta eriyip gidecektir. Tohumlar ise canlanıp koca koca bitkilere dönüşecektir.

Yazının tamamı şurada: Evde kendiniz de tohum bantlarından yapabilirsiniz ~ KüçükBahçem'den...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024