agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   arakorya (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/25967.htm)

mmanager 11-01-2012 12:21

arakorya
 
Arakorya dalı nasıl köklendirilir .Bu ağacın dikey dallarından **** üst filizinden alınan çelikler boyuna gelişeceğini öğrendim de o zaman üst sürgünü alınan ağacın hali ne olacak merak ettim yani öyle kalacak biçare...dikey gelişmiş dalların ucundan alınan sürgünler olmazsa dallar yatay gelişirmiş diyorlar.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.SAYGILAR .Aynı zamanda elimde hümik asit var internetten perlitte aldım kök geliştirici hazır toprağım da var .sizlerden ricam incelikleri hakkında bilgi vermenizdir....

hipotalamus 13-01-2012 22:29

Açıkçası bu konuyu ben de merak ediyorum.
Konuyu takip ediyorum. Umarım bilen biri vardır.

trapezus 03-02-2012 12:57

Öncelikle bir araucaria excelsa ve araucana yetiştiricisi olarak şunu söyleyeyim, Araucaria bitkisini çelikle yetiştirmek oldukça güçtür fakat imkansız da değildir.

"Çelikle üretimde ise çelikler baş çelikleri olarak Aralık ayında hazırlanırlar. Bu nedenle yeterli çelik bulmak çok zordur. Yan sürgünlerden alınan çelikler daima yana doğru büyürler ve bitki hiçbir zaman gerçek formunu bulamaz. Çelikler boğumun 3-5 cm altından kesilir, reçinesi temizlenir, odun kömürü tozuna batırılarak küçük saksılara dikilirler. Dikilen çelikler küçük bir kargıya bağlanarak dik durması sağlanır. Yan dallarda uçları yukarı gelecek şekilde bağlanır. Daha sonra çeliğin 2-3 cm'lik kısmı dışarıda kalacak şekilde kök boğazı torf veya at gübresi karıştırılmış yaprak çürüğü ile doldurulur ve 1 hafta 18-20°C'de daha sonra 22°C'de muhafaza edilirler. Üstleri cam veya plastikle örtülür ancak sık sık havalandırılır. 3-4 ayda köklenen çelikler biraz büyüyünce bir büyük saksıya şaşırtılır"


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024