agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Saksıyı Toprağın İçine Gömmek? (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/21988.htm)

Wolf_Kanuni 23-08-2010 00:32

Saksıyı Toprağın İçine Gömmek?
 
Merhaba,

İzmir'in sıcak yazını atlatacak gibi gözüken, gözüm gibi baktığım 7 adet Acer Palmatum'um var. Yedisi de saksı içinde, ancak sonbaharda yapraklarını döküp uykuya geçtikten sonra hepsini bahçeme dikmeyi planlıyorum. Düne kadar hepsi saksıda, saksı altlığıyla beraber taşın üzerinde duruyordu.

Rüzgarın yavaş yavaş artmasıyla devrilme tehlikesi geçirdiklerinden, dikmeyi düşündüğüm bölüme saksılarından çıkarmadan, saksının yarısına kadar toprağa gömdüm. Bahçıvanımız da, saksının deliklerinin toprağın içinde olmasının ağaçlar için daha iyi olacağını söylemişti. Fakat ben ağaçların o deliklerden hava alması da acaba önemli mi diye tereddüte düştüm.

Acaba hata mı ettim? Sizce hepsini çok geç olmadan geri çıkarmalı mıyım? Bu arada saksıların altlarını kesmeden toprağın içine gömdüm, yani ağaçların şu anda toprakla teması sadece tahliye delikleriyle oluyor. Kesmem gerekir miydi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

fatmadundar 23-08-2010 07:47

Yaptığınız işlem geçici olarak uygun bir çözüm. Fazla suyun toprak içinde dağılacağı için köklerin havasız kalması söz konusu olmaz.
Deliklerin saksı altlığının su ile dolu olması durumunda hava alamaması gibi bir sorun olabilir.
Ağaç dikme mevsiminde saksılarından çıkarıp kalıcı olarak dikebilirsiniz.

Wolf_Kanuni 24-08-2010 16:04

Çok teşekkür ederim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024