agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Hünnap Üretimi (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/1985.htm)

Kemal Kutlu 03-08-2008 11:45

Hünnap Üretimi.
 
Hünnap Üretimi Cok basitdir.Hünnap'ın Çatal dallarını Üsten 2-3 göz bırakarak çelik yaparsanız 2-3 hafta içinde köklenir.Belli bir köklendirici **** Baska bi kök hormonu söz Konusu değildir.Sadece Perlit (Yapay Taş) 'i Cok fazla kullanın Yeter.Umarım Yardımcı Olmuşumdur.Saglıcakla...



Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zulkufhacettepe (Mesaj 233747)
Arkadaşlar,
Ben ilk zamanlar hünnapı çekirdeği ile dikmiştim. Sonra toprağı karıştırtım 1 ay sonra falan çekirdek aynen duruyordu. İlk zamanki gibi çok sertti de. Bende taşla çok hafifçe tıklattım ve kabukları ayrılıverdi.

Çekirdeğin içindeki yumuşak çekirdeğini diktim toprağa ve 1 hafta sonra çimlendi.

Aşağıdaki resim ona ait.


bulenttasel 31-08-2008 19:23

Merhaba,
Ben foruma yeni katıldım. Bahçemi düzenlerken aldığım iki adet hünnap ağacının meyvelerinin nasıl tüketileceğini araştırırken formu buldum. Meyveler şu anda yeşil. Merak ettiğim konular,
1. Rengi değişmeden meyveler yenilebilirmi.
2. Sağlık açısından faydalı olabilmesi için ne kadar miktar yenilebilir.
3. Meyveleri toplandıktan sonra serilerekmi yoksa ipe dizilerekmi kurutulur.
4.Kurutulmuş meyvelerden ne miktarda tüketilmeli.
5. Kurutulmuş meyvelerdenmi çay yapılıp içilir. Yapraklarınımı kurutup çay şeklinde demlenir.

Bu bilgileri alabilirsem sevinirim

aral 19-10-2008 22:03

arkadaşlar aldıgım hünnap fidanı büyüdü çiçek açtı fakat meyva tutmadı.ne yapılabilir.***.

kürşad 21-10-2008 13:41

latincesi Ziziphus jujube bir de Ziziphus mauritiana türleri var.
http://www.google.com.tr/search?hl=t...jube+tea&meta=
tıklarsanız ve biraz da ingilizceniz var ise bilgiler bulabilirsiniz.

aral:
çiçeklerin meyve tutabilmesi için kışın soğuklama ihtiyacını karşılaması ve yeterli fosfor gübrelemesi yapılmış olması gerekir. Bundan başka bakımı esnasında bitkiyi az veya çok sulayarak strese sokmak da çiçekleri dökebilir.
bu şartlar tamam ise çiçeklerin tozlaşmasını sağlayan hormonlar var, çiçekler açıldığı zaman bunlardan uygulayabilirsiniz.

derin 08-11-2008 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TropikSera (Mesaj 264743)
Hünnap Üretimi Cok basitdir.Hünnap'ın Çatal dallarını Üsten 2-3 göz bırakarak çelik yaparsanız 2-3 hafta içinde köklenir.Belli bir köklendirici **** Baska bi kök hormonu söz Konusu değildir.Sadece Perlit (Yapay Taş) 'i Cok fazla kullanın Yeter.Umarım Yardımcı Olmuşumdur.Saglıcakla...

Hangi tarihler arasında alınan çelikler tutturulabilir? Teşekkürler.

enginnaz 19-11-2008 19:46

hünnap çekirdeği
 
2 Eklenti(ler)
elimde resimdeki gibi hünnap var.aşılı olanların tadının iyi olmadığı söyleniyor.bendeki aşılı değil ve üstekki resimdeki kadar büyük değil.bendeki hünnaplar lezzetli.aşılı olanından yiyen varmı tadı çokmu kötü acaba?

kuyucu 20-11-2008 07:53

Ben bu sene her iki türden de yedim, farkları şöyle; Küçük olanlar lezzetli ama kabukları ağzınıza yapışıyor, biraz daha sert ve sulu; Aşılı ve büyük olanlarda ise kabuk ağzınıza yapışmıyor, biraz daha az sulu fakat fazla beklerse biraz yumuşadığını söyleyebilirim. Çok fark göremedim.

sercan1969 22-11-2008 19:31

iri hünnap
 
Aşılı diye bilinen iri hünnaplar çok lezzetli bende iki ağaç var o ağaçlardan çelik alıp çoğalttım.12 adet fidanım oldu.Ben iri hünnap müptelasıyım çok lezzetli ve mükemmel bir aroması var ne kadar yesemde doyamıyorum.Forumda iri hünnabın lezzetsiz olduğunu yazanları okuyorum ve çok şaşırıyorum.Bendeki iri hünnapların tadına bakan hemen fidanını soruyor.Nesini beğenmiyorsunuz iri hünnabın anlamıyorum.......??????

enginnaz 22-11-2008 21:12

sayın sercan1969,

fidan konusunda sizden yardım alabilirmiyiz?en azından çelik yollama imkanınız varsa bizde sizin gibi çoğaltıp aşılı hünnap yeriz.ben aşılı hünnap yemedim.siz çok güzel diyorsunuz.aşısız olandan bulabiliyoruz.aşılı çelik bulmak zor oluyor.çelik veya fidan yollayabilirmisiniz?saygılar..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 320557)
Aşılı diye bilinen iri hünnaplar çok lezzetli bende iki ağaç var o ağaçlardan çelik alıp çoğalttım.12 adet fidanım oldu.Ben iri hünnap müptelasıyım çok lezzetli ve mükemmel bir aroması var ne kadar yesemde doyamıyorum.Forumda iri hünnabın lezzetsiz olduğunu yazanları okuyorum ve çok şaşırıyorum.Bendeki iri hünnapların tadına bakan hemen fidanını soruyor.Nesini beğenmiyorsunuz iri hünnabın anlamıyorum.......??????


sercan1969 23-11-2008 08:30

Hünnap çeliği
 
Kasım sonu çelik almak için uygun bir zaman değil...Mart başı olabilir.Yalnız iri hünnabın kolay bulunmamasının bir nedeni üretimde karşılaşılan sorunlar.Şöyle örnek vereyim Perlite batırdığım 110 hünnap çeliğinden 13 tanesi köklendi.....

enginnaz 23-11-2008 10:31

hünnap fidesi hk.
 
tamam mart başı yollama imkanınız olurmu?birde biz denesek sizin için uygunmu acaba?saygılar..


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 320715)
Kasım sonu çelik almak için uygun bir zaman değil...Mart başı olabilir.Yalnız iri hünnabın kolay bulunmamasının bir nedeni üretimde karşılaşılan sorunlar.Şöyle örnek vereyim Perlite batırdığım 110 hünnap çeliğinden 13 tanesi köklendi.....


sercan1969 02-12-2008 15:43

Hünnap üretimi
 
Elimdeki anaç sayısı sadece iki adet olduğu için verin de birazda biz deneyelim diyecek kadar çelik alamıyorum malesef...Yanılmıyorsam 110 civarında çelikten 13 adet köklü bitki elde edebildiğimi söylemiştim....

enginnaz 02-12-2008 18:17

hünnap fidanı hk.
 
tamam sercan1969 ben başka yolları denemem gerekiyor heralde.
aşılı fide alsam bende sizin gibi çelikten çoğaltabilirmiyim?teşekkürler..


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sercan1969 (Mesaj 325630)
Elimdeki anaç sayısı sadece iki adet olduğu için verin de birazda biz deneyelim diyecek kadar çelik alamıyorum malesef...Yanılmıyorsam 110 civarında çelikten 13 adet köklü bitki elde edebildiğimi söylemiştim....


sercan1969 03-12-2008 18:27

Hünnap çeliğinden üretim....
 
İlkbahar ayında aldığınız çelikleri perlite batırın.Ancak hormon kullanmanızı tavsiye ederim....

metin yam 19-12-2008 10:00

selamlar öncelikle eğer doğal ve şifalı yani aşısız en lezzetli hünnap fidanlarından arıyorsanız ana vatanı olarakta bilinen gümüşsu kasabasına upğrayabilirsiniz **** hünnap fidanı ihtiyacı olanlar bana yazabilir **** ulaşabilir
ulaşım :
0258 723 60 87
0554 893 11 52
0554 893 11 53
bizim asıl mesleğimiz budur ve asırlardır kasabamızda mevcuttur

murat_77 14-04-2009 18:14

merhaba turgay bey
 
Ben sizden hünnap agacı için bilgi rica edecektim benim kendi yaklaşık 80 dönüm arazim var. Bu arazinin etüt çalşmasını su peyaşını ve nekadar hünnap agacının ekilecegine dair gelip bir çalışma yapabilirmisiniz meile cvp yazarsanız telefonlada diger detayları görüşebiliriz iyigünler

metin yam 06-07-2009 18:57

herkese öncellikle selamlar saygılar arkadaşlar hünnap fidanı ve hünnapla ilgili bir site açtım ağaç dostu ve hünnap sevenleri herkesi bekliyorum saygılarımla www.hunnapci.com

hosseda 14-07-2009 22:59

1 Eklenti(ler)
Geçen hafta aldığım, bir hafta havaya alışsın diye bahçede beklettiğim hünnap ağacımı bu gün yerine diktim.

metin yam 15-07-2009 10:04

hünnap
 
sayın hosseda hünnap fidanı bu senenin galiba nerede yetiştiriyosunuz birde damlama olması çok güzel bence başka fidanlarınızda varmı

hosseda 15-07-2009 12:37

Sayın metin yam,

Hünnap ağacını Alaçatının iyi zamanlarında ( yoldan çıkmadığı zamanlarda demek istedim) yemeğe gittiğimiz taş evden bozma bir lokantanın bahçesinde görmüştüm. Yemek yediğimiz masa onun altındaydı tüm gece ağacı seyrettim ve bahçem olur ise ilk dikeceğim ağaçlardan birisin demiş idim kendi kendime.

Geçen hafta bir fidancıda görünce tek olarak bunu aldım ve dün diktim. Başka hünnap fidanım yok.

Beldeniz ile ilgili internette gezindim. Gerçekten çok güzel bir yerde yaşamaktasınız. Allah uzun sağlıklı ömür versin. Gümüssulu.com diye bir sitede yemeklerinizi okudum onlara ayrıca bayıldım. Hatta patlıcan kebap- kaçamak- yoğurtlu patlıcan gömmesi ve et kapaması isimli olanlarını da kopyaladım. Damak tadınız da eşsiz görüldüğü üzre.

Hoşçakalın.

Güngör Salman 15-07-2009 13:11

Bana da geçen hafta hediye gelen hünnap Sayın Hosseda sizin hünnap büyüklüğünde ama son bahara kadar saksıda bakmak zorundayım üzeri meyve dolu saksıda duracağı için özel bir bakım yapmam gerekirmi? Teşekkürler.

hosseda 15-07-2009 17:41

Sayın Güngör Salman,

Bu konuda sahip olduğum bilgi fidanı satan kişinin bana söyledikleri kadar.

Benim aldığım fidanda orta boy saksı büyüklüğünde siyah bir poşette idi. Bunu ister dik ister böyle tut bir sene bir şey olmaz demişdi.

Hoşçakalın.

Güngör Salman 15-07-2009 18:22

O zaman benim hünnap 5 ay kadar saksıda kalabilir teşekkürler.

metin yam 16-07-2009 14:32

hosseda siz bu hünnapı nereden aldınız merak ettim :D kesin bizim burlardan bi yerden çünkü türkiyede tek bizim kasabamızda yetişiyo bu hünnap fidanları birde alanya antalya tarafında ama onlar aşılıdır hiç bir şekilde faydası yokdur bizim fidanlarımız ise doğaldır çoğu tedavide kullanılır

hosseda 16-07-2009 17:17

Sayın metin yam,

Hünnap fidanını Seferihisar'ın yakınındaki bir fidancıdan satın aldım. İnşallah benimkide doğal olanlardandır.

Hoşçakalın.

sercan1969 02-09-2009 11:15

Hünnap
 
Köklendirmek için hünnap ağacımdan çelik almak istiyorum.Deneyimi olan arkadaşlar varsa çelik alımı için en uygun tarihi söyleyebilirler mi acaba?

sercan1969 02-09-2009 11:23

Hünnap
 
2 Eklenti(ler)
Hünnap ağacımın son hali. O kadar çok meyve bağladı ki dalları kırılmasın diye bağlamak zorunda kaldım.

kuyucu 02-09-2009 20:03

Maaşallah , Nazar değmesin.

istcallst 06-10-2009 10:50

1 Eklenti(ler)
İlk defa meyvesini yedim, çok kuru geldi bana,pek beğenmedim. Tohum ekmeyi deneceğim. İstanbulda kilo fiyatı 10tl.

metin yam 06-10-2009 13:49

ben yazmıştım serti bizde fazlasıyla bulunuyo sitemde resimlerde göreblirsiniz şunu söylemek isterim hünnapın büyük yani aşılı olanıyla normal hali çok farklıdır aşılı olan tatsızlezzetsiz sadece büyüklüğü vardır vede kurutulamaz çok çabuk çürür ama normal doğal hünnaplarımız çok lezzetli vede en önemlisi şifa kaynağıdır büyük aşılı hünnaplar tavsiye edilemez saygılarımla www.hunnapci.com

nur_sen 06-10-2009 13:51

hünnapı çok seviyorum ilk kez yiyenlere tadı biraz kötü geliyor muş ama çok beğendim memlekette bir tane hünnap ağacım var...

obay 27-10-2009 13:45

Hünnap üretimi denemem
 
2 Eklenti(ler)
yediğim ve tadını beğendiğim hüppanların çekirdeklerini diktim. iki adetinin dış kabuklarını kırıp içlerini diktim. 2 adetinin çekirdeklerini çatlatarak diktim. son 2 adetini suda-dondurucuda bekletip diktim. bugün iç ve çatlatılmış olanlara baktığımda, içler çürümüştü. çatlatılmış olanların bir tanesi ise filizlenmeye başlamıştı. çıkarmışken resmini de çekip dikkatlice tekrar diktim. bakalım ne olacak...

vokkos 08-01-2010 12:04

Merhabalar... Dün akşam hiç üşenmeden yaklaşık 117 kadar hünnap saydım ve oturup hepsini yedim :) Ve bunu sadece çekirdeklerini almak için yaptım. Daha önceden buzluğa koyduğum çekirdekleri kırıp içlerine baktığımda tohumun pörsümüş olduğunu gördüm. Yenilerden çıkan tohumlar ise gayet güzeldi. Ancak çekirdekleri kırarken çok dikkatli olmak gerekiyor,zira içinde ki tohumun dış çeperi oldukça narin.. Bu akşam kaldığım yerden devam edeceğim ve dikime başlayacağım.Birde bu tohumları suda bekletmemin daha hızlı verime neden olacağını okumuştum. Bu bekleme süresi hakkında bilgisi olan var mı ?

meraklı09 29-05-2011 21:42

BİR ARKADAŞIM BANA HÜNNAP VERDİ DİKTİM BU 2. SENESİ GEÇEN SENE ÇİÇEK VARDI DÖKTÜ BU SENE GENE ÇİÇEK VAR BEN DE HÜNNAPA MERAK SARDIM. ARAŞTIRDIM ANTALYA'dan 10 TANE FİDE ALDIM. AŞILI. 6 TANE YABANİ DAĞDAN KÖKLEDİM DİKTİM ŞU ANDA 17 TANE FİDEM VAR, 30 TANE ÇUBUK DİKTİM ONLAR PATLADI AMA TUTMADI.

bettyycim 29-05-2011 22:14

Hünnap'a bayılırı özellikle iri olanlarına, oğlum küçükken hünkar derdi, oğlum meyve yermisin derdim hünkar varsa yerim derdi yoksa aaaa :D

çavdaroğlu 08-08-2011 13:14

Benim kafam karıştI. Bu hünnapların hangisi daha lezzetli ? İri ve aşılı olanlar mı? Yoksa orta irilikte veya tohumdan üretilenler mi?

vehbi 22-08-2011 10:05

Hünnap fidanımın uç yaprakları kurumaya başladı sorunum ne olabilir,resim yüklemeye çalışırım.

ilhami bayar 22-08-2011 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu (Mesaj 47259)
Sevgili Arkadaşlar yolunuz İsparta Sütçüler ilçesine düşerse orada binlerce Hünnap ağacı var. Hepsinin diplerinde yeni fideler mevcut. O yörenin en kıymetli meyvasıdır hünnap. İplere dizilerek kurutulur,kışın misafir sofralarının baştacıdır.Hünnapların bulunduğu yöre toprak küfekki dir. Acaba Hünnap küfekki yi seviyormu?

Merhabalar.Bu ağacın vatanı yeşil çivrildir.Hünnap ipe çizilmez.sizin bahsettiğiniz biber ağacıdır.Saygılarımla...

sercan1969 23-08-2011 12:45

Hünnapın irileri bence daha lezzetli...Hem iki üç tanesi insanı doyurmaya yetiyor...

anamurluke 01-09-2011 12:06

Fazla bakım gerektirmeden taze meyve üretip bahçenizi süsleyen hünnap ağacı bahçelerinizi yer almaya adaydır.Tohumundan çoğaltma imkanı çok zor olan hünnap ağacı ana ağacın yakın civarındaki köklerden çıkan yeni fidelerle kolayca çoğalabilmektedir ayrıca şahsi tecrübelerime göre ana ağaç kesilip söküldüğünde toprak altında kalan kök uzantılarından kendiliğinden alabildiğine fide türemektedir.Hünnap ağacı yediveren tarzı meyve verdiğinden tahminen eylül ortalarına kadar yeniden meyve vermeye devam etmektedir.Bazı hünnap ağaçlarında meyve olgunlaşmağa yaklaştığında kurtlanma görülmekte bunun önlenebilmesi için meyveler misket büyüklüğünde iken ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Kaynak: http://tutumluhayat.blogspot.com/201...nap-agaci.html


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024