agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Budama macunu (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/17594.htm)

Doku_Kültürcü 10-03-2021 07:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bestpc (Mesaj 1604118)
Bir şey sormak istiyorum.fide aşısında aşı yapılan bölgede iyileşmeyi hızlandırmak için araya krem tarzı sürülebilen bir şey var mı aşı benzeri iki doku arasındaki transferi kolaylaştıracak.dokuları hızla kaynaştıracak mevcut dokular ölmeden bunu yapacak yani fide aşısında bir hafta 10 gün bekleme süresini öne çekebilecek bir şey.

Şunu açıkça belirteyim, bu yöntemi aşılama amaçlı hiç denemedim. İndol butirik asit potasyum veya sodyum tuzu, naftalen asetik asit potasyum veya sodyum tuzu, bitkide yara dokusu (kallus) oluşumunu hızlandırır. Yara dokusu aşı kaynaşmasının ilk aşamasıdır. 25-30 miligram/L dozunda hazırlayacağınız çözeltiyi aşı için yaptığınız kesik bölgeye damlatın.

bestpc 10-03-2021 14:52

yanıt için teşekkürler.besin ileten demetlerin körelmeden tamir edilebilmesini kastetmiştim.yani bir nevi kaynak gibi. iki ayrı doku ne kadar kolay tamir olursa kaynaşması o kadar kolay olur.ameliyatlarda doku uyumlu bağırsak vb ip kullanılması gibi.bu verim arttırılırsa aşı uyumu da artar ve zor aşı olan türler arası (bir nevi organ naklin deki doku uyumsuzluğunun baskılanması gibi ) aşılarda verim arttırılabilir diye düşünüyorum.odunsu türlere karşı fideler daha hassas olduğu için öncelikle bunlarda deneme yapılabilir diye düşünüyorum.

ihsaniye 10-03-2021 18:59

Arıcılık yapan komşum emekli öğretmen, aşılama ve budamada arı keki (arı maması, arı yemi) kullanmamı salık vermişti. Velhasıl ilk kez denediğim aşılardan bile çok güzel sonuçlar aldım. Budama yaptığım yerlerde de kullandım, başarılı oldu. Hem ucuz hem doğal ve ayrıca bir daha kullandığın olaya dönmüyorsun, zamanı gelince kendisi düşüyor. Sadece limon aşısında başarılı olamadım, o da benim acemiliğimden olsa gerek. 33 nolu mesajda adiyez değinmiş.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024