Ginkgo Biloba çimlendirme
Arkadaşlar merhaba,
3 adet ginkgo biloba tohumunu 1ay kadar buzdolabında soğuk katlama yaptıktan sonra diktim. 10-15 gün sonra baktım hiç bir hareket yok.Tohumlardan birisinin içerisini açtım diş macunu kıvamı gibi olmuş ve tohum bozulmuş. Elimde bir miktar daha var onları çimlendirmek istiyorum.Nasıl çimlendirebilirim. Teşekkürler. |
Çimlendirmek için iyi kalite bir toprak ve sürekli nem ve gölge bir yer ve ısı gerekiyor.
|
sıcak suda beklet bıraz sonra tohumu ,bıraz zıparala yapılması lazım kolay patlaması ıcın :)
|
Bütün bunlara gerek yok. Marketten alınan klasik toprakta çimlenebiliyor. Ben üç tohum ektim ikisi çimlendi, şimdi saksıdalar. Üstelik tohumu aşındırmaya bile gerek yok, suda şişince o kendisini ikiye ayırabiliyor ve tohum taslağı o aradan çıkıyor.:)
|
arkadaşlar ginkgo biloba tohumu nasıl çimleniyor. daha önce adetli yapan arkadaşlar varmı. viollerdemi yoksa tavadamı çimleniyor. birde elimdeki tohumlar şu an etli. etli kısmını çıkarmam gerekiyormu. tohumları nasıl saklayıp ne zaman çimlemeliyim.
|
ilginç derslerde görmüştük çin mabeet ağacı türkçesi yanılmıyorsam bulunması zor bir bitki olduğunu söylüyordu hocamız bu yüzden sadece bir kaç yaprakla idare etmek zorunda kalımıstık
|
bence sen en iyisi doğrudan ek buzdolabına bekletirsen bir yiyeceğin kokusu içine girebilir madem buzdolabına koyacaksın yanına başka koku girmemesi için 1 bardak süt koy
|
Ginkgo Sıcak suda beklemez püre olur çıkar. Onun içi çok yumuşak. Hiç bir şeye gerek yok. Ben direk 2 saat suda beklettikten sonra kuma gömdüm, iki günde bir su püskürttüm 6 cı gün uç verdi. Selamlar
|
https://i.hizliresim.com/lWd2Yp.jpg
Arkadaşlar tohumlar bu şekilde sert kabuklu sallayınca içinden başka bir çekirdek sesi geliyor. Bu şekilde mi suya koyup ekmeliyim yoksa bu sert kabukları kırıp içindeki çekirdeği mi ekmeliyim ? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024