16-08-2008, 16:56 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
|
Tohum temizliği
işte size ekim öncesi tohumlarınızın temizliği için kullanabileceğiniz bir yöntem : Bir çay kaşığı pektinaz enzimini 500 ml suyla karıştırınız ve tohumları bir gece bu suda bekletiniz , bu süre sonunda tohumların etli kısımlardan iyi bir şekilde ayrıldığını göreceksiniz ve tohumlarınız daha steril bir halde ekime hazır olacaktır. |
18-08-2008, 16:11 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
|
Pektinaz , pektin parçalayan bir enzimdir , meyveler kendi pektinaz enzimlerini üretirler en fazla üretenlerin turunçgillerin olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanısıra elmada da vardır. pektin enzimi bitki hücrelerinin birbirlerine tutunmasına yarar bu sebepten dolayı bu enzime Bitki hücresinin Çimentosu da denmektedir.Şarap üretiminde yüksek molekül ağırlığına sahip molekülleri parçalama yeteneğine sahiptir. Şarabın daha berrak hale gelmesini ve süzme işleminin kolaylığını sağlar. |
18-08-2008, 16:16 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Nerelerde bulabiliriz pektinazı? |
18-08-2008, 18:32 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 240
|
Pektinaz enzimini ticari olarak satışı yok bildiğim kadarıyla yukarıda da belirttiğim gibi şarap endüstrisinde kullanılmakla beraber tekstil sanayisinde de kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalar neticesinde Elma, erik ve turunçgillerin bol miktarda pektin içerdiği bilinmektedir. Kiraz, çilek gibi yumuşak meyvelerde pektin çok az bulunur. Siz evinizde Pektini sağlamak için Limonsuyunu kullanabilirsiniz veya Limon kabuğunu rendeleyin ve sıcak su ile karıştırınız. Daha sonra Etanol ekleyerek Jel halinde çökmesini sağlayabilirsiniz. Etanol ise Alkollü içeceklerde mevcuttur. Sadece Limon değil diğer Turunçgillerde olabilir. Kolay Gelsin |
Etiketler |
tohum sterilizasyonu, tohum temizliği |
|
|