11-02-2009, 09:50 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Peçete İçinde Tohum Köklendirmek
Merhaba, Satın almış olduğum clivia tohumlarını nemli peçete içinde filizlendirmem gerekiyor Kök çıkınca hemen toprağa ekeceğim. Tarif bu şekilde. Ancak benim gibi daha önce tohumdan köklendirme yapmamış biri için çok net değil. Bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşımız bilgilerini paylaşabilir mi ? Peçete nemli olmalı ancak tohumların çürümemesi için ne kadar suyu, ne sıklıkla vermeliyim? Filizlenmesi ortalama ne kadar sürebilir? Peçeteyi açıp kontrol etmek tohumların çürümesine neden olur mu ? Şimdiden teşekkürler , saygılarımla |
14-03-2009, 01:08 | #3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2009
Şehir: muğla
Mesajlar: 7
|
Bende 1 haftadır gülhatmi çimlendiriyorum. 2 Ayrı kapta.Birinde pamukla diğerinde torfla . Hangisi daha iyi diye merak etmiştim. Torftakiler çoktan coştu. Pamukluda da hareket var ama torftan epey geride |
15-03-2009, 10:45 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
|
Ben mutfakta kullanilan su emici bezler icinde domates tohumu cimlendiriyorum, bezi bir naylon kap icinde mutfagin sicak bir kosesine koyuyorum. Hangi tohumlarin cimlendigini gormek acisindan da iyi oluyor. Tohumlari mesafeli yerlestiriyorum, boylece icine salinmis kokle birlikte bezi kesip tek tek viyollere aktariyorum. |
24-03-2009, 16:49 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 1
|
Bence hiç peçetede uğraşma çıkacağını pek zannetmiyorum kapalı bir torf al balıkçı kasası gibi birşeyin içine dök tohumlarını ona at bence peçetede olmaz |
09-02-2018, 13:22 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Ben nemli peçete olayını bir türlü beceremedim. Tohumlarım hep ölüyor. Acaba nemini mi ayarlayamıyorum. Ben her yerine su döküyorum peçetenin. Sonra kilitli poşete koyuyorum. Sonra baktığımda tohumların hepsi çürümüş ve küflenmiş şekilde görüyorum. Peçeteyi nasıl ıslatıcam ? |
09-02-2018, 18:12 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
|
Sayın poweralpha, Ben de peçetede 3-4 kez tohum çimlendirdim. Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar: 1- Peçete çok fazla ıslanmamalı, nemli olmalı, 2- Kilitli poşetin ağzı açık olmalı, 3- Sıcak bir yerde bırakılmalı ( ama doğrudan ısı kaynağından da uzak olmalı) 4- Sık sık nemi kontrol edilmeli, peçetenin kurumasına fırsat verilmemeli, Aklıma gelenler bunlar |
|
|