agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2013, 15:28   #31
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Wink 250 gr bugdaydan bu kadar çim yetişdi ,bugdayı ekerken daha fazlamı ekmeliyim acaba

Merhaba Agaç dostları herkese iyi akşamlar

Ben yetişdirdigim bugday çimlerimi bugun sıkmak için kesdim , çok bekledim biraz verimli olsunlar diye yukarıdaki mesajlarımda yazmışdım ne kadar bugday bu kasaya ekdigimi.
Acaba azmı geldi bilemiyorum ? ama çok zayıf ince büyüdüler,
Şu an çim makinayı denemek amaçlı bu çıkan çimleri sıkacagım ama sanırım suyu çıkmayacak

Bundan sonraki ekimlerimde deneyim yapmış oldum ,ama daha tecrübeli çim ekimlerini anlayan arkadaşların yardımları için memnun olurum


görüşmek üzere
ellisa

Eklenen Resimler
 
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2014, 20:09   #32
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Buğday çiminde külleme

Buğday çimi yetiştiriyorum. Çimlerdeki külleme hastalığına karşı organik tarıma uygun zirai ilaç arıyorum. Külleme hastalığı bulaşmış çim suyunu içmenin sağlığa zararı var mıdır?
Bilgi verebileceklere teşekkürler..

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 12:20   #33
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Buğday çimi üretimi

Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastaları olmak üzere, Türkiye'nin her yerine şoklama yaptırarak yolluyorum.

Toprağa şunları karıştırıyorum:
Odun külü,
Ekmek,
Kepek,
Balık unu,
Çay posası,
Kuruyemiş kabukları,
Leonardit,
Yumurta kabuğu,
Torf,
Kuru yaprak,
Perlit,
Ağaç kabuğu,
Ekoflora organik çiftlik gübresi,
Tarım kireci,
Kahve telvesi,
Meyve posası,
Buğday çimi posası,
İnce ve kalın talaş.

Fakat 2 aydır ektiğim buğdaylar sararıyor ve atmak zorunda kalıyorum. Buğday aynı, toprak vs her şey aynı olduğu halde neden 2 aydır sararıyor, bunu çözemedim.

Son çimlerimi toprağa aktarmaktan korkuyorum, bunlar da sararıp solar diye. Topraksız ortamda şu anda 10 cm kadar uzadılar ama diplerinde küf oluştu, güneşte ve hava akımı olan bir yere çıkardım, bakalım ne olacak.

B5A ile ilgili bu forumu 2 saat kadar okudum. Biraz ümitlendim. Kanser hastası müşterilerim bekliyor ve ben üretemiyorum. B5A çözüm olur diye düşünüyorum. Adana'da 1/2 litrelik olanı bulamadım. 1 litre bana fazla. Bunun gibi konularda yardım bekliyorum. Buradan cevap verebilirseniz memnun olurum.
Sevgiyle kalınız.

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 14:08   #34
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Toprağı tahlile gönderseniz daha iyi değil mi?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 15:23   #35
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Değerli Maviufuklar kardeşim merhaba.

Buğday çimlenirken kendi içinde sakladığı enerji-besinler ile çimlenir. Sadece suyla çimlendirebilirsiniz. Örnek: Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK Mutlaka toprak ve karışımlar olmasına gerek yok. Yukarıdaki karışımı kullanmanızın özel bir nedeni var mı merak ettim.

Karışım içinde kullandığınız maddelerin birinde (örneğin buyday çimi posasında) mikrobiyel bulaşma olabilir düşüncesindeyim.

B5A daha çok gübre içerikli (mikrobiyel), siz dezenfektan içerikli ürünler kullanabilirsiniz. Düşük dozda hydrojen peroksit-kollaidal gümüş içerikli ürünler kullanılabilir belki, (biz kümesimizdeki civcivlerin içme sularına katıyoruz ) ama hydrojen peroksit içeren dezenfektan ürünleri kanser riski nedeniyle yasaklandı. (siz zaten ürünlerinizi kanser hastaları için kullanıyorsunuz)

Siz ozon içeren ürünler veya oksijenli su kullanabilirsiniz düşüncesindeyim.

Topraksız tarımda yetiştirmeyi düşünün derim.

Ayrıca buğday çimi üretilince suyu alınır alınmaz içilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Hatta havuç suyu sıkılınca ilk 10 dakika içinde içilmesi gerekiyor. Yoksa içeriğindeki vitaminler ve yararlı maddeler çok azalıyor diye biliyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir.? Selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2014, 16:01   #36
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Buğday çimi yetiştiriyorum. Çimlerdeki külleme hastalığına karşı organik tarıma uygun zirai ilaç arıyorum. Külleme hastalığı bulaşmış çim suyunu içmenin sağlığa zararı var mıdır?
Bilgi verebileceklere teşekkürler..
Değerli kardeşim merhaba.

Çimlerdeki külleme için de alıntıda bahsettiğim yöntemi kullanırsanız olumlu sonuç alırsınız düşüncesindeyim. Selamlar...

Buğday çimi üretimi

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 16:52   #37
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Cevaplarınız için teşekkürler.

Sadece su ile yetiştirirsem çok daha kolay olur ama mineral, enzim ve vitamince zengin olması için toprağa doğal katkı maddeleri ekliyorum.

Buğday çiminin suyunu çıkardıktan sonra bir kaç dakika içinde derin dondurucuya koyuyorum. Başka şehirlere göndermem gerektiğinde şoklama yaptırarak VIP kargo ile yolluyorum. Sıkıldıktan sonra tabii ki hemen içilmesi çok daha iyidir fakat sürekli çim biçmek, yıkamak, sirkeli suda bekletmek, çim suyu sıkma makinesini monte edip, masaya kurma, sonra demonte edip yıkamak vs çok zaman alıcı işler. Kendim için bile 28'lik buz torbasında donduruyorum. Kullanacağım zaman bir tanesini naylonundan ayırıp buzdolabının alt tarafında eritip, taze meyve suyuna karıştırarak içiyorum. Sizce vitamin, enzim ve mineralce zengin olması için bu katkı maddelerine hiç gerek yok mu?


Düzenleyen maviufuklar : 19-10-2014 saat 17:34
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 17:16   #38
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Oksijenli suyu ne oranda kullanmalıyım? 1 litre suya ne kadar oksijenli su karıştırmamı tavsiye edersiniz?

Buraya resim eklemek istiyorum. (PC'deki). Nasıl yapabilirim?

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 17:20   #39
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu Organik Tarım Kursu'na giderek bu alanda gerekli eğitimi aldım.
Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.

Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productde...productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).

Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020

Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.

Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.

Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.

Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.

Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.

Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.

YeniBON ve ellisa beğendi.
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 18:16   #40
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Buraya resim eklemek istiyorum. (PC'deki). Nasıl yapabilirim?
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

Bugün yapamazsınız sanırım çünkü bir sorun var... Daha sonra ekleyebilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 18:46   #41
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Organik Tarım Eğitimi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Adana'da, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu Organik Tarım Kursu'na giderek bu alanda gerekli eğitimi aldım.
Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.

Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productde...productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).

Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020

Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.

Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.

Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.

Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.

Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.

Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.

maviufuklar Organik Tarım Eğitimi'ni Adana'nın merkezinde mi, yoksa ilçelerinde mi aldınız?

Buğday çimi üretimini de bu eğitim proğramı içerisinde mi öğrendiniz? Ayrıca özelden adres ve iletişim bilgilerinizi yazarsanız arkadaşlarım aracılığıyla ürettiklerinizden aldırmaya çalışırım.

Kolay gelsin.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 19:21   #42
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Sayın Yenibon,

Organik Tarım Eğitimini Adana Merkez'de aldım. Email veya Facebook adresinizi verirseniz Organik Tarım Sertifikamı özelden yollayabilirim.

Buğday çimi suyu üretimi bilgilerimin bir kısmını bu kursta öğrendim. Şu anda sıvı organik gübre
FN7'yi üreten Bekir Sıtkı Arı Bey ile iletişim halindeyim, ondan da kıymetli bilgiler alıyorum. Mesela organik de olsa çiftlik gübresi ve leonardit kullanmamamı, sulama suyuna aspirin ve limon tuzu karıştırmamı tavsiye etti. Sürekli bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. maviufuklar23@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz. Reklam hemen hemen hiç yapmıyorum. Ortalama ayda bir müşterim oluyor. Emekli olduktan sonra bu işi büyütmeyi düşünüyorum. Sevgiyle kalınız.

YeniBON beğendi.
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 20:10   #43
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Adana'da Organik Tarım Kursu'na gittim, sertifikam var. Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastalarına yolluyorum.

2 aydır üretimde sorun yaşıyorum. Çimler, 25 cm kadar olmadan sararıyor. Sadece suda yetiştirmem doğru mudur? Sadece suda yetiştirirsem ve suyuna da aspirin ile FN7 karıştırırsam vitamin, enzim ve mineralce yeteri kadar zengin olur mu?
Teşekkürler.

Bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Üretimle ilgili bilgiler aşağıdadır:

Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.
Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productde...productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).
Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020
Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.
Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.
Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.
Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.
Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.
Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.


Bekir Sıtkı Arı Bey'in ürettiği FN7 adlı organik sıvı gübre siparişi verdim. Sulama suyuna karıştıracağım. (5 litreye 10 cc). Ayrıca Bekir Sıtkı Bey, her 5 litreye 2-5 aspirin eklememi tavsiye etti. Suyun klordan arınması için suyu ağzı açık olarak bir kaç gün bekletmem gerektiğini de burada bir arkadaştan öğrendim.

YeniBON beğendi.

Düzenleyen maviufuklar : 21-10-2014 saat 23:49
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2014, 20:17   #44
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Sayın Vetman996. Çim suyunu tabii ki sıktıktan sonra hemen içmek daha faydalıdır. Fakat her gün çimleri biçmek, yıkamak, sirkeli suda bekletmek, süzmek, çim suyu sıkma makinesini kurmak, masaya monte etmek, demonte etmek, yıkamak çok zaman alıcı işler. Ben kendim için bile buz torbasında donduruyorum. Her gün 1 tane eritip içiyorum. Belki bu şekilde %100 değil de % 90-95 oranında faydasını alıyorum, bilemiyorum. Saygılarımla...

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 09:05   #45
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Çimlerin sararmasına sebep olduğunu düşündüğünüz toprağın PH seviyesi nedir? Sulama suyuna karıştırdığınız sitrik asit PH seviyesini fazla asitik yapmış olabilir. Toprağa karıştırdığınız malzemeler içinde odun külü ve kireç olduğunu da yazmışsınız. Bunlar da alkali malzemeler. Bihassa odun külü içerdiği potasyum hidroksit ile çok kuvvetli bir alkali. Sonuçta sürekli ölçüm ile kullanmadığınızda bu malzemeler yetiştirme ortamınızın PH seviyesini + veya - yönde zıplatarak değiştirmiş olabilir.

vetman996 ve YeniBON beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 10:11   #46
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Organik Tarım hk.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Sayın Yenibon,

Organik Tarım Eğitimini Adana Merkez'de aldım. Email veya Facebook adresinizi verirseniz Organik Tarım Sertifikamı özelden yollayabilirim.

Buğday çimi suyu üretimi bilgilerimin bir kısmını bu kursta öğrendim. Şu anda sıvı organik gübre
FN7'yi üreten Bekir Sıtkı Arı Bey ile iletişim halindeyim, ondan da kıymetli bilgiler alıyorum. Mesela organik de olsa çiftlik gübresi ve leonardit kullanmamamı, sulama suyuna aspirin ve limon tuzu karıştırmamı tavsiye etti. Sürekli bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. maviufuklar23@gmail.com'dan bana ulaşabilirsiniz. Reklam hemen hemen hiç yapmıyorum. Ortalama ayda bir müşterim oluyor. Emekli olduktan sonra bu işi büyütmeyi düşünüyorum. Sevgiyle kalınız.
Sizin eğitim gördüğünüze dair bir şüphem yok. Verdiğiniz adrese bilgilerimi yazdım. Saygılarımla.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 10:55   #47
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Oksijenli suyu ne oranda kullanmalıyım? 1 litre suya ne kadar oksijenli su karıştırmamı tavsiye edersiniz?

Buraya resim eklemek istiyorum. (PC'deki). Nasıl yapabilirim?
Değerli Arkadaşım merhaba.

Sizin üretiminiz hassas bir konu olduğu için doğal yöntemle halledilmesi yoluna gidilmesini önermiştim. Ben de benzer sorunla karşılaşınca dezenfektan kullanarak işi halletmiştim. Yukarıda mikrobiyel bulaşma derken mantari sorunu da göz önünde bulundurarak söylemiştim. Oksijenli suyun kullanımıyla ilgili ise Sayın Mine Hanımın tavsiyesi buradaki alıntıdaki gibidir. " 0,5 lt suya 1 tatlı kaşığı dolusu oksijenli su ile ilaçlama yap." Mantari hastalıklar

Sayın MeyveliTepe üstadımızın görüşünü de yabana atmayınız lütfen. En azından ortamın Ph değerini ölçmeniz iyi olur. Sonucu MeyveliTepe hocamız değerlendireceklerdir.

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 11:15   #48
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Cevaplarınız için teşekkürler.

Sadece su ile yetiştirirsem çok daha kolay olur ama mineral, enzim ve vitamince zengin olması için toprağa doğal katkı maddeleri ekliyorum....
...... Sizce vitamin, enzim ve mineralce zengin olması için bu katkı maddelerine hiç gerek yok mu?
Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...

YeniBON beğendi.
vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 19:02   #49
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Merhaba Arkadaşlar.

Buğday çimi suyu üretimiyle ilgili olarak sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok memnun olurum:

1) Buğday çimi sulama suyuna aspirin katmanın faydaları ve zararları var mı?

2) Sulama suyuna oksijenli su karıştırmanın faydalı olduğunu duydum. Faydalı mıdır? Ne oranda karıştırmalıyım? Aspirin, FN7 (aşağıda ne olduğunu yazdım), limon tuzu ile beraber sulama suyuna karıştırabilir miyim?

3) Organik çiftlik gübresinin faydaları ve zararları var mıdır?

4) Şebeke suyunu klorsuz hale getirmek için, ağzı açık kavanozda bir kaç gün bekletmek işe yarar mı?

5) Torfun nemli satılması nedeniyle, bozulmaması için kimyasal madde karıştırıldığını duydum. Doğru mudur? Kimyasal katılmayan torf markası önerebilir misiniz? Mesela Gardena'nın Compo Sana torfu çok pahalı. O kadar para vermeye değer mi?

6) Çim yetiştirdiğim toprağa; leonardit, talaş, kuru yaprak, ağaç kabuğu, , ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, perlit, ağaç kabuğu, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş eklemenin faydası veya zararları var mıdır? (Odun külü ile kireç hakkında cevap geldi, teşekkürler).


7) Sadece suda buğday çimi yetiştirebileceğim önerildi. Bu durumda çimdeki enzim, vitamin ve mineraller azalır mı?

8) Limon tuzunun sulama suyuna eklenmesinin faydalı olduğunu duydum, doğru mudur? Ne faydası vardır? Ne oranda kullanmalıyım. Aspirin ve FN7 ile beraber sulama suyuna karıştırmamda mahzur var mı?

9) Saksıdaki toprağı tekrar tekrar kullanmam zararlı olur mu?

10) Bir defa biçtiğim çimi tekrar uzatmıyorum. Tekrar uzatsam aynı kalitede olur mu?
(FN7, Bekir Sıtkı Arı'nın ürettiği organik sıvı gübre. Hatta gübre ötesi bir şey olduğu, topraktaki zirai ilaç kalıntılarını ve kimyasal gübre artıklarını yok ettiği, toprağı organik tarıma hazırladığı, faydalı mikrorganizmaların üremesini sağladığı vs söyleniyor. Bekir Bey bana ücretsiz yollayacağını söyledi. FN7'yi ne oranda kullanmalıyım?


Düzenleyen maviufuklar : 20-10-2014 saat 21:24
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 21:16   #50
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...

Teşekkürler görüşleriniz için.
Toprağa eklediğim maddelerin faydasını sadece hızlı büyümeyi gözlemleyerek anlamak mümkün değil. Tahlil yapılması gerekir. Tahlil yaptırma imkanım yok. Sadece varsayıma dayalı olarak ve organik tarım hocamın görüşlerini dikkate alarak ekliyorum. (Bazılarını). Yabancı sitelere baktığımda az da olsa toprak gerektiği belirtiliyor. Bekir Sıtkı Bey de bana toprak gerektiğini söyledi. Ama halı gibi çok az. Ben ilk önce 20-30 cm derinliğindeki saksılarda üretim yaptım, çok zahmetliydi. Sonra 5-10 cm.'ye düşürdüm. bundan sonra daha da düşüreceğim. Kül ve kireci çok az, eser miktarda kullanıyorum. Bekir Sıtkı Arı Bey organik sıvı gübre üretiyor, başka alanlarda da çok üst düzeyde çalışmaları var. Toprağın PH derecesini ölçeceğim. Sevgiyle kalınız.


Düzenleyen maviufuklar : 22-10-2014 saat 19:43
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 21:28   #51
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Maviufuklar, Bence toprağa bu katkı maddelerini karıştırmanıza gerek yok. Siz buğday çimini 7-10 gün süre içinde üretiyorsunuz ki bu süre içinde buğday tohumunun içindeki besin embriyonun büyümesi için yeterlidir. Zaten kök oluşmadığı için toprağın içindeki besin elementlerini alamaz. Ama sulama suyuna enzim içerikli ürünler katarak zenginleştirme yapabilirsiniz.

Eğer topraktan çok besin alabiliyor olsaydı siz ilk biçimdeki buğday çiminin içinde daha az besin içeriği bulurken ikinci biçimde daha fazla besin içeriği bulacaktınız (köklerin büyüyüp topraktan daha fazla besin alacağı düşüncesiyle). Ama ilk biçimden elde edilen çim suyunun besin içeriği ikinci biçime göre %50 daha fazla olduğu bulunmuş.

Biz arpa çimlendirirken torf ile sadece suyu karşılaştırdım aynı konteyner içinde. Torf içine ektiğim 1 gün geriden geldi ama veriminde her hangi bir değişiklik gözlemlemedim. 1 gün geriden gelmesinin nedenini de kendimce büyümek için torfu delip yukarı çıkma süresi diye düşündüm.

Yukarıdaki paylaşımlarım kişisel görüşümdür. Bilimsel bir veriye dayanmamaktadır. Konu hakkında bilgisi olan dostlarımız daha bilimsel paylaşımlarda bulunurlarsa biz de daha doğrusunu öğreniriz. Selamlar...

Kök oluşuyor, hatta çimden önce iplik şeklinde oluşuyor. Biçtiğimde toprağı atarken köklerin toprağın her tarafını kapladığını, hatta toprağı tek parça tuttuğunu, saksıdan dışarı çıkmak için mukavva kutuyu zorladığını ve bazı yerlerde saksının dışına çıktığını görüyorum.

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 22:21   #52
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Kök oluşuyor, hatta çimden önce iplik şeklinde oluşuyor. Biçtiğimde toprağı atarken köklerin toprağın her tarafını kapladığını, hatta toprağı tek parça tuttuğunu, saksıdan dışarı çıkmak için mukavva kutuyu zorladığını ve bazı yerlerde saksının dışına çıktığını görüyorum.
Haklısınız kök oluşuyor, hatta keçe gibi olup kökler birbirine giriyor. Fotoğraflara buradan bakılabilir. Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK Oluşan kökün (belki de buğdayın kendi içinde sakladığı besin nedeniyle) 7-8 günlük süre zarfında topraktan beslenemediği ama sulama suyu ile besin verilebileceği şeklinde bir bilgi zihnimde kalmış. Okuduğum kaynağı bulamadım, yanlış ise düzeltilmelidir.

Buğday çimi topraksız tarımda yetiştirilip, sulama suyu ile besleme yapılıp kökleriyle birlikte suyu sıkılsa besin içeriği daha fazla olur düşüncesindeyim.

Aspirin içerdiği asetil salisilik asit nedeniyle köklenmeyi hızlandıracaktır.

Organik de olsa çiftlik gübresi kullanmanızı önermem, mikrobiyel bulaşma olabilir.

Hatta sizin yerinize olsam tüm gübrelerden uzak dururum, mikrobiyel gübreler dahil. Biz solucan gübresi üretiyoruz, bir takım faydalarını biliyoruz. Hatta sıvı solucan gübresini basuru olan arkadaş içti ve basurdan kurtuldu. Elinizdeki yaralar için kullandığınızda çok çabuk iyileştiriyor vs. Ama siz çim suyunu kanser hastaları için de kullandığınızı söylediniz. Vücut direnci düşük kişilerde mikrobiyel gübreli ürünler risk oluşturabilir.

Selamlar...

YeniBON beğendi.
vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 00:14   #53
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
Adana'da Organik Tarım Kursu'na gittim, sertifikam var. Organik buğdaydan çim suyu üretiyor ve genelde kanser hastalarına yolluyorum.

2 aydır üretimde sorun yaşıyorum. Çimler, 25 cm kadar olmadan sararıyor. Sadece suda yetiştirmem doğru mudur? Sadece suda yetiştirirsem ve suyuna da aspirin ile FN7 karıştırırsam vitamin, enzim ve mineralce yeteri kadar zengin olur mu?
Teşekkürler.

Bu konudaki tecrübelerinizi aktarırsanız memnun olurum.
Üretimle ilgili bilgiler aşağıdadır:

Organik Tarım Kursu sertifikasına sahip olmam, ürünlerimin organik sertifikalı olduğu anlamına gelmemektedir.
Buğday çimi suyunu; Orgagen Ambarı ve Bey Organik firmalarının ORGANİK buğdaylarından üretiyor ve şuralardan getirtiyorum:
http://www.nuhunambari.com/productde...productID=2499
Beyorganik Organik rnler - Organik www.beyorganik.com

Buğday çimlerinin yanında soft müzik açmaktayım. Bitkilere müzik dinletilmesi gelişimlerine olumlu katkı sağlamaktadır
Kullandığım toprak; zirai ilaç ve suni gübre kullanılmamış, olabildiğince egzos gazı bulaşmamış doğal topraktır. Bu toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, leonardit, yumurta kabuğu, torf, kükürt, kuru yaprak, perlit, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).
Gördüğüm faydaları isterseniz ayrıca yazabilirim.
Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.
Elektrikle çalışmayan, manuel çim suyu sıkma makinesi kullanıyorum:
Lexen Buğday Çimi Sıkacağı GittiGidiyor'da 36347020
Elektrikle çalışan makine, ısınma nedeniyle çimdeki bazı enzim, mineral ve vitaminleri öldürüyor, bu yüzden kullanmıyorum.
Çim suyu elde etme çalışması sırasında ellerimi bitkisel sabunla yıkıyorum.
Suyunu çıkardıktan sonra ilk 3 dakikada derin dondurucuya koyuyorum.
Yol kenarında değil, balkonda yetiştiriyorum.
Elden geldiğince egzos gazlarından uzak olması gerekiyor. Zeminle beraber 14. kattayım, ana cadde değil ara sokak olduğu için ve yüksek kat olduğu için egzos buralara kadar gelmiyor.
Hijyen şartlarına % 100'e yakın uymaya çalışıyorum.
Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır.
Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamına yakın yetiştirmeye gayret ediyorum. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor.
Toprakla uğraşmak terapidir, severek yapıyorum.
Buğday çimi suyunu buz torbasına koyarak donduruyorum. Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz. Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Böylece 24 günlük buğday çimi suyu pratik biçimde kullanıma hazır hale geliyor. Bunları dondurulmuş olarak satışa sunuyorum.
Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Dondurulmuş buğday çimi suyunu buz torbasından ayırırken, çelik bıçak kullanmayınız. Ahşap bıçakla keserek diğerlerinden ayırınız veya elinizle kopartınız. Buğday çimi suyuna çelik bıçak temas etmemelidir. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde ½ ila 1 CM KADAR buğday çimi suyu oluşuyor. Eridikten sonra hiç vakit kaybetmeden, saf olarak veya herhangi bir taze sıkılmış meyve suyuyla karıştırarak içiniz. Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok taze sıkılmış portakal veya mandalina suyunu tercih ediyorlar. Sağlık açısından buzdolabınızın alt kısmında eritmeniz daha uygundur. Karıştırmak için verniklenmemiş tahta kaşık veya tahtadan dondurma çubuğu kullanınız. Akşam içerseniz uykunuz kaçar. Aç olarak içiniz, içtikten sonra 1 saat kadar bir şey yemeyiniz ve asitli, alkollü, katkılı bir şey içmeyiniz. Vücut detoksa geçtiği için ilk bir kaç gün bulantı olabilir. Buğday çimi suyunu, sağlığınıza faydalı olacağını düşünerek içiniz.
Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdayları kullanarak çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.
Türkiye'de kargo firmalarının soğuk hava zinciriyle ürün nakliyatı yapma imkânları yok. Bu nedenle Adana dışındaki illere kuru buz firmasında şoklama yaptırarak yolluyorum. Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır. Buğday çimi suyu daha çok; hastalanmadan önce, yani sağlıklı iken hastalıklardan korunma amacıyla kullanılır. Hasta olduktan sonra ise, doktor tavsiyesi ve kontrolünde destek tedavi olarak kullanılır. Bu nedenle kullanacak kişi eğer hasta ise, buğday çimi suyu kullanma konusunu doktoruna danışmalı ve doktorun belirleyeceği şekilde kullanmalıdır.
Hayatı boyunca spor yapmamış, dengeli beslenmemiş, asitli ve katkılı gıdaları kontrolsüzce tüketmiş, içki ve sigara kullanmış, kendisi ile barışık yaşamamış, mutlu bir evlilik yapamamış, hayata pozitif bakamamış biri “Ben çim suyu içerek iyi olacağım” dememelidir. Buğday çimi suyu ile ilgili anlatılanlar sihir değil, takviyedir. Sağlıklı yaşamanın yolu, negatif enerji saçan insanlardan uzak durmaya dikkat ederek, birbirimizi sevmekten geçer. Hayata pozitif bakmak, hayatın olumlu yönlerine odaklanmak, olumsuz yönlerini elden geldiğince görmemek gerekir. İnsanları severseniz, sigara ve içkiye fazla yaklaşmazsanız, spor yaparsanız, dengeli beslenirseniz; çevrenizle beraber mutlu, huzurlu ve neşeli bir hayat yaşarsınız, dünyaya ve etrafınızdakilere hayat verirsiniz, iş ve şehir hayatının stresinden korunmuş olursunuz. Çim suyu işte o zaman mucizedir.


Bekir Sıtkı Arı Bey'in ürettiği FN7 adlı organik sıvı gübre siparişi verdim. Sulama suyuna karıştıracağım. (5 litreye 10 cc). Ayrıca Bekir Sıtkı Bey, her 5 litreye 2-5 aspirin eklememi tavsiye etti. Suyun klordan arınması için suyu ağzı açık olarak bir kaç gün bekletmem gerektiğini de burada bir arkadaştan öğrendim. Külleme sorunu beni 4 ay uğraştırdı. Küllemeye karşı organik zirai ilaç bulamadım. İnternette birisi küllemeye karşı sabah sulamayı ve çimlere suyu değdirmeden sulamayı tavsiye etti ve külleme sorunu kesin çözüldü. Adana Tarım İl Müdürlüğünden de yardım aldım, nümune götürdüm vs.
Bende kurs bilgilerini öğrenmek, doküman almak, aynı eğitimleri bölgemde yapılmasını sağlamak için internetten aradım. Ama sadece Ceyhan Halk Eğitim Merkezinin bana cevabı geldi. Başka yok. Siz sertefikanızı yine burada paylaşın da tam adresi öğrenelim. Çünkü anladığım kadar MEB'te curcuna var.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 20:51   #54
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
resim paylaşmayı nasıl yapabilirim? sertifikamı ve çim resimlerimi eklemek istiyorum.

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 21:02   #55
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviufuklar Mesajı Göster
resim paylaşmayı nasıl yapabilirim? sertifikamı ve çim resimlerimi eklemek istiyorum.

Bu başlıkta tarif ediliyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 22:51   #56
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyvelitepe Mesajı Göster
bu başlıkta tarif ediliyor.
Name:  Organik Tarım Kursu Sertifikam.jpg
Views: 1525
Size:  34.9 KB

YeniBON beğendi.
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 23:21   #57
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Toprağına bahsettiğim katkı maddeleri eklenmiş çimler ile eklenmemiş çimler arasındaki fark. Ayrıca çimlere soft müzik dinletiyorum.Name:  10401382_10152495867072138_4111086139747439451_n.jpg
Views: 1623
Size:  55.0 KB

YeniBON beğendi.

Düzenleyen maviufuklar : 22-10-2014 saat 19:44
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2014, 23:32   #58
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
2 ay önce kaliteli çim yetiştirebildiğim mutlu günlerimdeyken...

Asla anlayamadığım bir başka konu: Organik tarım hocam organik buğdayları ekmeden önce aspirinli suda bir süre bekletmemin hızlı köklendirme ve mantarsal hastalıklara karşı korumak için faydalı olacağını söyledi ve ben buğdayları aspirinli suda bekletmeye başladım. 1 yıl kadar böyle devam ettim. Sonra buğdaylarım hiç çimlenmeden çürümeye, kokmaya başladı ve attım. Defalarca aspirinli suda beklettiğim halde 15 kat pahalı fiyattan aldığım organik buğdaylarım çimlenmiyor, kokuşuyor, çürüyordu ve ben sebebini çözemiyor, buğdayları aldığım firmaya danışıyor ama bir çözüm bulamıyordum. Sonra "Acaba aspirinden mi?" diye düşünerek aspirinli suda bekletmekten vazgeçtim, normal suda beklettim. Hayret, bu defa çimlendi. Aspirinlerin son kullanma tarihi geçmiştir veya bir şekilde bozulmuştur düşüncesiyle attım ve yeni aspirin aldım. Maalesef yeni aspirinlerde de hüsran. Aspirinli suda bekleyen buğdaylar çimlenmiyor, bozuluyordu. Şu anda buğdayları aspirinli suda bekletmeden çimlendiriyorum. Peki ne oldu da ben 1 yıl aspirinle sağlıklı bir şekilde devam ederken aniden aspirinli su buğdaylarımı çürütmeye başladı, bunu çözemedim. Fikri olan var mı?

Sonra 4 ay kadar külleme hastalığı beni meşgul etti. Tarim İl Müdürlüğüne defalarca gittim, hastalık bulaşmış çimleri incelemeleri için bıraktım. Külleme olduğunu söylediler. Aylarca organik külleme ilacı aradım. Q10 varmış ama artık ithal edilmiyormuş. Oksijenli su püskürtmek fayda vermedi. Bir gün internette "Küllemeye karşı sabah sulaması" diye bir yazı buldum. Bitkileri külleme hastalığından korumak için sabah ve bitkilere su değdirmeden sulamak tavsiye ediliyordu. Huniyi çimlerin arasına koyarak doğrudan toprağa suyu vererek suladım. Bu hastalıktan da böylece kurtuldum. Yani epey badire atlattım.

Name:  10401382_10152495867072138_4111086139747439451_n.jpg
Views: 1736
Size:  52.4 KB

Buradan beni Facebook'ta ekleyebilirsiniz:

https://www.facebook.com/photo.php?f.................

YeniBON beğendi.

Düzenleyen maviufuklar : 22-10-2014 saat 19:47
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2014, 00:03   #59
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Daha eskiden bu kadar derin saksılarda yetiştiriyordum.
İşi biraz daha ilerletince plastik saksı kullanmamaya başladım. Kızgın güneş ışıkları, plastik saksılardan zararlı gazlar çıkarabilir. Şimdilik mukavva saksı kullanıyorum tek kullanımlık. Bir süre sonra masif ahşap saksılar yaptıracağım. Kuşlar buğdayları saksılardan çalıyordu. Korkuluk yaptım işe yaramadı. Rüzgar gülleri alıp saksılara diktim, ondan da korkmadılar. Çözüm bu teller oldu..
Name:  DSC_0338.jpg
Views: 1982
Size:  70.8 KB

YeniBON ve ellisa beğendi.
maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2014, 06:54   #60
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151758060312138&set=pb.685027137.-2207520000.1413929585.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffb cdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xaf1%2Ft31.0-8%2F412677_10151758060312138_7268618_o.jpg&smallsr c=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-xap1%2Fv%2Ft1.0-9%2F970788_10151758060312138_7268618_n.jpg%3Foh%3D 166757c2546552fd60d3de09900bfb05%26oe%3D54F76DC6%2 6__gda__%3D1425358830_3771932f2edc26efcf8921782838 90a4&size=1152%2C2048

Kuşlar da bana çok zarar verdi. Ciddi miktarda organik buğdaylarımı çaldılar. Saksıların yanına kuşların yemeleri için normal organik buğday koydum, beğenmediler vicdansızlar, yine saksılardan organik buğdaylarımı yediler. 3 ay kadar da kuşlara karşı mücadele ettim.

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024