![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Bende bolca var tohum, lazım olursa verebilirim size de. 1-2 aylık gül fideciklerini ışık alabilsinler diye pencerinin önüne koymuştum, gece almayı unutmuşum, pencere mermeri soğuk olmuş geceleyin, yaprakları sarardı şimdi, sanırım üşüttüler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Alıntı:
Önce yaprakları kurudu yavaş yavaş sonra yeni yaprak çıkarttı küçücük ama onu da büyütemeden durgunlaştı- soruştu. Ben de hemen karşı komşuya verdim belki orda toparlar diye. Kuruyor galiba 1. not sanırım ben gül yetiştiremiyorum vaktinde minyatür güllerim de eve gelir gelmez hızla kötüleşmişti 2. not işyerinde fotoğraf yükleyemiyorum akşam evden yükleyebilirim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Görev yaptığım işte çok çeşitli gül gördüm.Bir tanesi çok süperdi.O kadar güzel kokuyorduki tarif bile edemem.Çekinerek çelik aldım.Diktiğim tüm çelikler o hariç tuttu.Çeşitli defalar denememe rağmen ne ben ne tanıdıklarım o gülün çeliğini çoğaltamadık.Fide satan yerlerden verdikleri bilgiler genelde benim çoğaltmak istediğim gülün çelikten çoğaltılamadığı.Çok sevdiğm o gül çelik aldıktan sonra kurudu ve öldü.Çeşitli bilgilerden sonra torf+gübre karışım toprakta iki adet çelik köklenip tuttu.Fakat büyüyünce cılız yaprak olarak gül açmayan bir bitki haline geldi.Bahçeden söküp tekrar saksıda özel karışımla kuşburnu benzeri çiçek açtılar.Bu çiçek tomurcuklarından tekrar ana gülü elde edebilirmiyim?Yardımcı olacaklara teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2012
|
sarmaşık şeklinde tırmanarak büyüyen minik ve kokulu pembe güller vardı bahçemizde türün adını bilmiyorum, ama fidanı komşulardan biri köke yakın kısmından kırmış tamamen kurudu türün adını nasıl öğrenebilirim? tohum veya fide almak istiyorum Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
ceviz fidesinin dibinde çimlenen üç minik fideciklerin (dikenli) ne olduğunu düşünürken günler hızla akıp geçti ve ben hala ne ekmiş olabileceğimi düşünüp durdum,yapraklarına baktığımda güle benzettim ama kararsızdım birkaç gün daha geçince parmak kadar fidelerin uçlarında gül tomurcukları görünce sevinç çığlıkları attım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Gül
... Düzenleyen hira : 27-05-2013 saat 09:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Tohumdan gül. Güzel başarı da... Fotoğrafı yükleyen kim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Hira hanım cok güzel olmuş emeğinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan gülümün bugün ki hali... çiçek açtıktan sonra uzunca bir müddet olduğu yerde saydı.. neyseki harekete geçme vaktidir diyip açtı bir iki yaprak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Tohum çimlendirmeyi çok sevdiğim için sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
/
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Tohumda gül yetiştirmek
Elimde farklı renklerde gül tohumları var en uygun ne zaman ekim yapmalıyım geçen aylarda bir kısmını ektik ama çoğu çıkmadı çıkan bir iki tanesi de kısa sürede ikinci yapraklarını çıkarmadan öldü bende baharı beklemeye başladım ama araştırdığım kadarıyla eylül ekim aylarında ekim yapmak gerektiği yazıyor bazı kaynaklarda tohumların hibrid olması ekim zamanını degistirirmi bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Tohumları bu aylarda mutlaka açık hava ortamına dikin.Tohumlarım çimlenmesi için soğuk ve nemli ortamda 2-3 ay kalmaları gerekiyor.Gecikirseniz verim alamazsınız.Geçen aylarda diktim dediğiniz tohumlar da kış soğuklarına ihtiyaç duyduklarından Mart-Nisan ayında çimlenebilirler ortamlarını bozmayın, muhafaza edin. Ben gül tohumlarımı Kasım başında diktim.Geçmiş yıllarda tohumdan yetiştirdiğim güllere de aynı metodu uyguladım. Kasım Aralıkta dikilenler Mart-Nisan ayı gibi çimlenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
/
|
Kartal124 verdigin bilgi için teşekkürederim elimdeki tohumları bir an önce ekicem ama daha önce ektiklerim hakkında sorularım olacak ilk resimde görünen beyaz kapta 20 den fazla tohum vardı iki tane filiz verdi ama çok geçmeden öldü bir aydan fazla buzdolabında da bekletmiştim ama neyse sorum suan görünen filiz bana çok sağlıklı gibi görünmüyor acaba sebebi kabın derinliği olabilirmi. Bugün bi kurdanla biraz toprağı karıştırdım içinde tohumlar hala duruyor çürümüş gibi değil. Iceridemi yoksa dışarıdamı durmalı burda gece 2 derecenin altına inmedi sıcaklık. Ikinci bardakta da 5-6 tohum var onları ölmemesi için tavsiyeniz nedir. Birşeyler ekme konusunda baya cahilim daha çok okumam lazim ama kaynak konusunda sıkıntım var ta . vsiyelerinizi bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() mobilspy mobil uygulama kullanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
/
|
Fotoğrafların görünebilir olduğundan emin olamadığım için tekrar yazıyorum. mobilspy mobil uygulama kullanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Zayıf bitkilerinizi güçlendirmek istiyorsanız ana gövdenin kalınlaşıp hızlı uzaması için alttaki dalları budamanızı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
mobilspy, bunlar gül değil bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
/
|
Bende beyaz kutudakinin gül olmadığına nerdeyse eminim, yinede ölmesini istemiyorum nakkas sarmaşığı olabileceğini söylediler. Bardaktakiler hakkında da birşey söylemek için çok erken bence. mobilspy mobil uygulama kullanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Ben gül tohumlarını kare saksılara dikip terasa bırakıyorum.Tüm kışı dışarda geçiriyorlar ve Mart-Nisan gibi filizleniyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Merhaba, ben tam iki hafta önce bir gülden tohum kapsülü almıştım ve tohum kapsülünü açıp (bir ya da iki gün) kuruttuğum tohumlardan bir tanesini deneme amaçlı, bir saksıya ektim. Özel işlem hiç uygulamadım (çünkü burada okuduğum yorumlardan ve yaptığım araştırmalardan öğrendiğime göre soğuk katlama yapmadan direkt toprağa ekilen gül tohumları ancak aylar sonra çimlenebiliyordu o nedenle ben çimlenmeyi uzun süre sonra görmeyi göze almıştım) ve toprağı kurumaya başladıkça (toprağını ıslatacak kadar) suladım... Bu akşam hatta az önce gülümün bana sürpriz merhabasıyla havalara uçtum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya saksımdan çıkan tohumdan gülüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2014
|
forumu birkaç haftadır takip ediyorum. çok faydalı olduğunu düşünüyorum güllerinizin en son halini merak ettim yeni fotoğraflar yüklerseniz memnun olurum teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2012
|
Merhaba, ben de yabanci bir siteden renkli gul tohumlari ismarladim. Orda dedigine gore tohumlar 24 saat boyunca 40 derece suda bekletiliyor sonra da topraga ekilip bol bol sulaniyor. 40 gun sonra filizleniyormus. Bakalim http://imageshack.com/a/img845/7881/unbv.jpg Düzenleyen hakanmdr : 21-05-2014 saat 23:09 Neden: fotograf gorunmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaçsever
|
Bende yurtdışından değişik renkerlde gül tohumları sipariş ettim.Buradaki bilgiler ışığında işlemlere başladım.Bir kısmını direkt ekim yaptım bir kısmını da soğuk katlama için buzdolabına yerleştirdim.Bakalım bu yaz bu işle meşgul olacağa benziyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Hiç uğraşmadım ben, ektim ve bekledim Ama 40 günden çok çok fazla bekledim tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Benim kızlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
gül tohumlarını hangi ay ekmeliyiz Düzenleyen onur 36 : 04-07-2014 saat 13:40 Neden: yanlış yazdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Hiç fark etmez, aklıma geldiği anda ekiyorum ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |