agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni158Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2012, 17:26   #91
Ağaç Dostu

eb_ru's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2011
Bende bolca var tohum, lazım olursa verebilirim size de.
1-2 aylık gül fideciklerini ışık alabilsinler diye pencerinin önüne koymuştum, gece almayı unutmuşum, pencere mermeri soğuk olmuş geceleyin, yaprakları sarardı şimdi, sanırım üşüttüler

eb_ru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 09:00   #92
Ağaç Dostu

alperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Tohumdan gül yetiştirmeye çalışmış ancak becerememiştim geçen ay elimdeki bir kaç çeşit kaktüs ve succulenti karşı komşum için saksılara ayırdım toprak olarak da elimdeki çeşitli toprakları kumla karıştırıp kullandım geçen gün komşum birinin dibinden çıkan şey senin gül olmasın dedi aşağıdaki fotoğrafta görünen bitki yapraklarının şekli, dikenli gövdesi benziyor ama heveslenmeden önce birde burdan teyit almak istedim. Aylarcaüstüne titredikten sonra vazgeçmiş toprağını da açıktaki bir kutuya döküp havalandırmıştım artık ne olduysa bilmiyorum bir şekilde aktive olmuş (Bir büyük ayrıntı benim evim kuzey komşumunki güney cepheli aynı anda diktiğim iki bitki bende yavaş yavaş büyür onda coşar)
Bu gülü yanındaki kaktüsten kurtardım, uzun bir kökü olmuş (neredeyse kendi gövdesinin iki katı kadar) derin bir kaba diktim yeniden.
Önce yaprakları kurudu yavaş yavaş sonra yeni yaprak çıkarttı küçücük ama onu da büyütemeden durgunlaştı- soruştu. Ben de hemen karşı komşuya verdim belki orda toparlar diye. Kuruyor galiba
1. not sanırım ben gül yetiştiremiyorum vaktinde minyatür güllerim de eve gelir gelmez hızla kötüleşmişti
2. not işyerinde fotoğraf yükleyemiyorum akşam evden yükleyebilirim

acemi25 beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 20:32   #93
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Bu gülü yanındaki kaktüsten kurtardım, uzun bir kökü olmuş (neredeyse kendi gövdesinin iki katı kadar) derin bir kaba diktim yeniden.
Önce yaprakları kurudu yavaş yavaş sonra yeni yaprak çıkarttı küçücük ama onu da büyütemeden durgunlaştı- soruştu. Ben de hemen karşı komşuya verdim belki orda toparlar diye. Kuruyor galiba
1. not sanırım ben gül yetiştiremiyorum vaktinde minyatür güllerim de eve gelir gelmez hızla kötüleşmişti
2. not işyerinde fotoğraf yükleyemiyorum akşam evden yükleyebilirim
"Kokar Kırşehirin gülleri kokar" diye çalıp söylüyor Neşet Ertaş üstad. Siz yetiştiremezseniz kim yetiştirecek sayın Alperfect. Moraliniz bozulmasın hemen, gülleriniz bol güneş almalı, gül güneş almadan iyi gelişmiyor. Tohumlarınızı Mart ortaları gibi veya Nisan başlarında ekerseniz hem gerekli güneş hem de sıcaklık sağlamanız ve gelişimleri daha kolay olacaktır.Benim geçen yıl tohumdan ürettiğim güllerim poşette olmalarına rağmen kışı (-27/28 leri gördük bu kış) hasarsız atlattılar. Merakla açmalarını bekliyorum şimdi..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2012, 23:52   #94
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Görev yaptığım işte çok çeşitli gül gördüm.Bir tanesi çok süperdi.O kadar güzel kokuyorduki tarif bile edemem.Çekinerek çelik aldım.Diktiğim tüm çelikler o hariç tuttu.Çeşitli defalar denememe rağmen ne ben ne tanıdıklarım o gülün çeliğini çoğaltamadık.Fide satan yerlerden verdikleri bilgiler genelde benim çoğaltmak istediğim gülün çelikten çoğaltılamadığı.Çok sevdiğm o gül çelik aldıktan sonra kurudu ve öldü.Çeşitli bilgilerden sonra torf+gübre karışım toprakta iki adet çelik köklenip tuttu.Fakat büyüyünce cılız yaprak olarak gül açmayan bir bitki haline geldi.Bahçeden söküp tekrar saksıda özel karışımla kuşburnu benzeri çiçek açtılar.Bu çiçek tomurcuklarından tekrar ana gülü elde edebilirmiyim?Yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

iborotti.58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 05:08   #95
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-12-2012
sarmaşık şeklinde tırmanarak büyüyen minik ve kokulu pembe güller vardı bahçemizde
türün adını bilmiyorum, ama fidanı komşulardan biri köke yakın kısmından kırmış
tamamen kurudu türün adını nasıl öğrenebilirim? tohum veya fide almak istiyorum
Teşekkürler

istanbul99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 22:30   #96
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
ceviz fidesinin dibinde çimlenen üç minik fideciklerin (dikenli) ne olduğunu düşünürken günler hızla akıp geçti ve ben hala ne ekmiş olabileceğimi düşünüp durdum,yapraklarına baktığımda güle benzettim ama kararsızdım birkaç gün daha geçince parmak kadar fidelerin uçlarında gül tomurcukları görünce sevinç çığlıkları attım evet bu çimlenenler kırmızı birer güldü

jojoba beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 00:52   #97
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Tohumdan Gül

...

Eklenen Resimler

Düzenleyen hira : 27-05-2013 saat 09:14
Eski 27-05-2013, 00:55   #98
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
İşte buda fotografı
Tohumdan gül. Güzel başarı da... Fotoğrafı yükleyen kim?

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 00:33   #99
Ağaç Dostu

jojoba's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Hira hanım cok güzel olmuş emeğinize sağlık

hira beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2013, 21:29   #100
Ağaç Dostu

hira's Avatar

tohumdan gülümün bugün ki hali... çiçek açtıktan sonra uzunca bir müddet olduğu yerde saydı.. neyseki harekete geçme vaktidir diyip açtı bir iki yaprak.

Eklenen Resimler

Eski 05-10-2013, 22:40   #101
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Galeri: 80
Neden tohumdan GÜL ?
Aslına asla benzemez. Çelikten üretmek daha kolay ve daha garantili. Aynısını elde edebilirsiniz.

hira beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2013, 22:47   #102
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Tohum çimlendirmeyi çok sevdiğim için sadece.

gulcingiller ve yağmur beğendi.
Eski 05-10-2013, 22:56   #103
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2008
Galeri: 80
Buna katılıyorum.
Tohumdan çıkan her bitki, insana çok şey katıyor. Haklısınız.

hira ve yağmur beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2013, 22:05   #104
/

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Tohumda gül yetiştirmek

Elimde farklı renklerde gül tohumları var en uygun ne zaman ekim yapmalıyım geçen aylarda bir kısmını ektik ama çoğu çıkmadı çıkan bir iki tanesi de kısa sürede ikinci yapraklarını çıkarmadan öldü bende baharı beklemeye başladım ama araştırdığım kadarıyla eylül ekim aylarında ekim yapmak gerektiği yazıyor bazı kaynaklarda tohumların hibrid olması ekim zamanını degistirirmi bilemedim.

acemi25 beğendi.
mobilspy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 00:22   #105
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Tohumları bu aylarda mutlaka açık hava ortamına dikin.Tohumlarım çimlenmesi için soğuk ve nemli ortamda 2-3 ay kalmaları gerekiyor.Gecikirseniz verim alamazsınız.Geçen aylarda diktim dediğiniz tohumlar da kış soğuklarına ihtiyaç duyduklarından Mart-Nisan ayında çimlenebilirler ortamlarını bozmayın, muhafaza edin.
Ben gül tohumlarımı Kasım başında diktim.Geçmiş yıllarda tohumdan yetiştirdiğim güllere de aynı metodu uyguladım.
Kasım Aralıkta dikilenler Mart-Nisan ayı gibi çimlenirler.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 20:15   #106
/

Kartal124 verdigin bilgi için teşekkürederim elimdeki tohumları bir an önce ekicem ama daha önce ektiklerim hakkında sorularım olacak ilk resimde görünen beyaz kapta 20 den fazla tohum vardı iki tane filiz verdi ama çok geçmeden öldü bir aydan fazla buzdolabında da bekletmiştim ama neyse sorum suan görünen filiz bana çok sağlıklı gibi görünmüyor acaba sebebi kabın derinliği olabilirmi. Bugün bi kurdanla biraz toprağı karıştırdım içinde tohumlar hala duruyor çürümüş gibi değil. Iceridemi yoksa dışarıdamı durmalı burda gece 2 derecenin altına inmedi sıcaklık. Ikinci bardakta da 5-6 tohum var onları ölmemesi için tavsiyeniz nedir. Birşeyler ekme konusunda baya cahilim daha çok okumam lazim ama kaynak konusunda sıkıntım var ta . vsiyelerinizi bekliyorum

mobilspy mobil uygulama kullanıyor.

acemi25 beğendi.
Eski 13-12-2013, 20:24   #107
/

Fotoğrafların görünebilir olduğundan emin olamadığım için tekrar yazıyorum.

Eklenen Resimler

acemi25 beğendi.
Eski 13-12-2013, 20:33   #108
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Zayıf bitkilerinizi güçlendirmek istiyorsanız ana gövdenin kalınlaşıp hızlı uzaması için alttaki dalları budamanızı tavsiye ederim.

cansugun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 23:25   #109
Ağaç Dostu

hira's Avatar

mobilspy, bunlar gül değil bence.

Eski 13-12-2013, 23:58   #110
/

Bende beyaz kutudakinin gül olmadığına nerdeyse eminim, yinede ölmesini istemiyorum nakkas sarmaşığı olabileceğini söylediler. Bardaktakiler hakkında da birşey söylemek için çok erken bence.

Eski 14-12-2013, 01:05   #111
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mobilspy Mesajı Göster
Kartal124 verdigin bilgi için teşekkürederim elimdeki tohumları bir an önce ekicem ama daha önce ektiklerim hakkında sorularım olacak ilk resimde görünen beyaz kapta 20 den fazla tohum vardı iki tane filiz verdi ama çok geçmeden öldü bir aydan fazla buzdolabında da bekletmiştim ama neyse sorum suan görünen filiz bana çok sağlıklı gibi görünmüyor acaba sebebi kabın derinliği olabilirmi. Bugün bi kurdanla biraz toprağı karıştırdım içinde tohumlar hala duruyor çürümüş gibi değil. Iceridemi yoksa dışarıdamı durmalı burda gece 2 derecenin altına inmedi sıcaklık. Ikinci bardakta da 5-6 tohum var onları ölmemesi için tavsiyeniz nedir. Birşeyler ekme konusunda baya cahilim daha çok okumam lazim ama kaynak konusunda sıkıntım var ta . vsiyelerinizi bekliyorum

Çimlenenlerin hiç birisi gül değil.
Ben gül tohumlarını kare saksılara dikip terasa bırakıyorum.Tüm kışı dışarda geçiriyorlar ve Mart-Nisan gibi filizleniyorlar.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2013, 19:50   #112
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Merhaba, ben tam iki hafta önce bir gülden tohum kapsülü almıştım ve tohum kapsülünü açıp (bir ya da iki gün) kuruttuğum tohumlardan bir tanesini deneme amaçlı, bir saksıya ektim. Özel işlem hiç uygulamadım (çünkü burada okuduğum yorumlardan ve yaptığım araştırmalardan öğrendiğime göre soğuk katlama yapmadan direkt toprağa ekilen gül tohumları ancak aylar sonra çimlenebiliyordu o nedenle ben çimlenmeyi uzun süre sonra görmeyi göze almıştım) ve toprağı kurumaya başladıkça (toprağını ıslatacak kadar) suladım... Bu akşam hatta az önce gülümün bana sürpriz merhabasıyla havalara uçtum ) Bu bilgi belki tohumdan gül çimlendirmek isteyen arkadaşların işine yarar diye paylaşmakta fayda gördüm, taze tohum olduğu için ve belki ev ortamı olduğundan iki haftadan kısa sürede hiç bir işleme gerek kalmadan bebek gülüm yüzünü gösterdi, belki sizler de deneyip benim gibi havalara uçabilirsiniz saygılar...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2014, 14:09   #113
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Sardunya saksımdan çıkan tohumdan gülüm

Eklenen Resimler

acemi25 beğendi.
Eski 15-05-2014, 01:32   #114
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-05-2014
forumu birkaç haftadır takip ediyorum. çok faydalı olduğunu düşünüyorum
güllerinizin en son halini merak ettim yeni fotoğraflar yüklerseniz memnun olurum
teşekkürler

Berzah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 22:35   #115
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-08-2012
Merhaba, ben de yabanci bir siteden renkli gul tohumlari ismarladim. Orda dedigine gore tohumlar 24 saat boyunca 40 derece suda bekletiliyor sonra da topraga ekilip bol bol sulaniyor. 40 gun sonra filizleniyormus. Bakalim

http://imageshack.com/a/img845/7881/unbv.jpg

Düzenleyen hakanmdr : 21-05-2014 saat 23:09 Neden: fotograf gorunmuyor
hakanmdr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 20:15   #116
Ağaçsever

sapinuva's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Galeri: 2
Bende yurtdışından değişik renkerlde gül tohumları sipariş ettim.Buradaki bilgiler ışığında işlemlere başladım.Bir kısmını direkt ekim yaptım bir kısmını da soğuk katlama için buzdolabına yerleştirdim.Bakalım bu yaz bu işle meşgul olacağa benziyorum.

sapinuva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 21:12   #117
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Hiç uğraşmadım ben, ektim ve bekledim Ama 40 günden çok çok fazla bekledim tabi Hatta öyleki bi ara unuttum ben o ektiğim tohumları.

Eski 15-06-2014, 02:02   #118
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Benim kızlar

Eklenen Resimler

Eski 04-07-2014, 13:38   #119
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-04-2014
gül tohumlarını hangi ay ekmeliyiz

Düzenleyen onur 36 : 04-07-2014 saat 13:40 Neden: yanlış yazdım
onur 36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 16:47   #120
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onur 36 Mesajı Göster
gül tohumlarını hangi ay ekmeliyiz
Hiç fark etmez, aklıma geldiği anda ekiyorum ben.

ligustrum beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025