agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-03-2012, 20:52   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-10-2011
Şehir: Stuttgart/Almanya
Mesajlar: 201
Çiceklerde aşılama

acaba ayni türden ,ancak farkli özellikteki saksi cicekleri asilanabilirmi.eger deneyen ve bilen varsa konuyu aydinlatirmi.**** söyle sorayim ev cicekleri asilanirmi.

yesilgiresun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 05:31   #2
Ağaç Dostu
 
redbullah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 150
Sayın Yeşilgiresun,bu konuda fazla bilgim yok ama bir ara beyaz ve mor Afrika Menekşesının birer yaprağının uçlarını verevine keserek birbirleriyle çakıştırıp,özenle saksıya neredeyse yatay olarak,0,5 cm derinliğe dikmiştim.Daha sonra filizlendi.Çiçekleri ise beyaz üzerine mor lekeli oldu.Aşımı oldu yoksa birbirlerindenmi esinlendiler bilemiyorum.

Baharda Bardak Menekşe yumrularını çeşitli oranlarda keserek birbirlerine kaynaşıyormu,onu deneyeceğim.Birde olursa,iki ayrı renkten bir üçüncü renk olacağını umuyorum.

Aşı yapmanın şartlarından biride bilirsiniz,tohumun çift çenekli olmasıdır.Ör.fasulye gibi tohumun iki parçadan olması.Saksı çıçeklerinin tohumları ise genelde çok küçük olup,tahminime göre tek çenekliler.

Bu hususta sitemizde çizelge olacak,oradan araştırıp aşı yapabilirsiniz.Tek yıllık bitkiler uygun olursa kolay aşı tutuyor.

Hevesiniz varsa size bir önerim var.Bir yana bakla dikin,öbür yana renkli çiçek açan bezelyeler var(Migrosta görmüştüm)onlardan dikin.10-15 santim olduklarında,öncelikle NET te domates v.s nasıl aşı yapılır,bilgi edindikten sonra aynı şekilde Baklanın üzerine Renkli bezelyeyi aşılayın. Becerebilirseniz,tabanı Bakla olan Renkli Bezelye hem şartlara daha dayanıklı,hemde daha gür olacaktır.

Aklıma geldi,saksılarda minyatür güller var.Bunlarıda çeşitli renkleri birbirlerinin üzerine aşılayıp,bir kökte iki,üç renk elde edebilirsiniz.Ama çok küçük olduklarından,kuyumcu titizliği gerekir.
Saygılar,hoşçakalın...

redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024