27-03-2008, 22:47 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: Almanya-Weil im schönbuch
Mesajlar: 1
|
Kabağa, salatalık aşısı yapmak istiyorum
Arkadaslar ben Almanyadan katiliyorum forumla yeni tanistim,burda kabaga yapilan salatalik asi fideleri cok pahali bir fide 5 euro nasil yapildigini bilen arkadaslar bana yardimci olurlarsa bu sene almanlara para vermem(forumda karbuzu kabaga yapilis seklini gördüm buda öyle olabilirmi?Saygilarimla |
22-01-2009, 18:30 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 60
|
öncelikle kullanacağanız kabak türü bal kabağı olmalı.kabak ve karpuz tohumlarını aynı tarihte fide yatağına ekin.boyları 15 cm falan olunca kabağı ve karpuzu 45'er derece açıyla fakat jilet gibi keskin bir alet ile kesin.aynı kalınlıkta olmaları önemli.sonra kabağın üstüne karpuzu yerleştirin ve bir aparatla zedelemeden tutturun.sonra sabit sıcaklık ve nemli bir ortamda muhafaza edin.10 gün içinde kayanayacaklardır. |
23-01-2009, 14:24 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 60
|
siz salatalığı sormuşsunuz ben karpuzu anlatmışım özür dilerim.ancak anlattıklarım salatalık içinde geçerli.gövdelerin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. |
22-02-2009, 18:32 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2008
Şehir: kktc
Mesajlar: 124
|
aşı yapıldıktan hemensonra yapraklara belli aralıklarla su püskürterek tutma şansını artırırsınız, bende patlıcan ve domates deniyorum ,bir hafta oldu ,aşılar bakalım nolacak .. |
23-02-2009, 09:26 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 60
|
Youtube açılıyor mu? |
23-02-2009, 09:40 | #9 |
Ağaç Dostu
|
açılmayanlar için www.ktunnel.com veya www.vtunnel.com üzerinden ébegin browsing" düğmesine basarak açabilirsiniz ancak oradaki adres satırında youtube adresi yazılı olmalı. |
23-02-2009, 15:52 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Çukurova'da geçen yıl kabak fidesine aşı yapılarak karpuz yetiştirilmesi yüzünden o güzelim Adana Karpuzu'nun tadına kabak tadı bulaştırılınca geçen dönem ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 90 düştüğünden haberiniz var mı? Dünya ölçeğinde tat ve aromada marka olma varken, Adana Karpuzu'nun aromasının korunması için titizlik gösterilmesi varken az emekle çok para kazanmanın kör hırsı yüzünden piyasa Portekiz ve İspanya'ya kaptırıldı. İç piyasada da vatandaş o devasa görünümlü, sünger dokulu, kabak tadının aromasını iğrenç hale getirdiği karpuzları evine sokmadı, kavuna yöneldi. Hala hatırladıkça içim kalkıyor. Yazlıkta dört gözle o rengi kırmızıyla, koyu pembe arası; kütür kütür, ince kabuklu, sulu ve, 'işte karpuz tadı olursa böyle olur' dedirten Çanakkale Karpuzu'nu bekledim. İyi ki o vardı... Şimdi bu gerçekler orta iken kabağa salata aşılamak da nereden çıktı? Böyle girişimler agaclar.net'in felsefesine ters değil mi? . Ben zaten ortasından, 'çat!..' diye kırılınca o kekre kokusunu dışa vuran, tadıyla adamın ağzını buran yerli salatalığa hasretim. Çocukken arkadaşımızın salata yemiş olduğunu kokusundan anlardık. Abartıp abartmadığımı benim çağdaşlarıma sorun. Bakın, salatalık sap kısmından azıcık kesilirdi. Kesilen saplı parça, kesildiği yere dairesel şekilde sürekli sürülünce beyaz bir tortu köpürürdü.. Bu kesilen kısmı alnımıza koyardık. Baş ağrısına iyi geldiğine inanılırdı. Şimdi o beğenmediğim İsrail tohumlu salatalıklar da bozulacak. Ortaya çıkacak olan salatalığın tadını merak eden bir salatalıktan, bir kabaktan ısırsın... |
24-02-2009, 09:30 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
|
Çok haklısınız Sn Hassoman. Sözleriniz, dilerim bu işlere gönül veren ve verecek arkadaşlara küpe olur. |
26-02-2009, 13:55 | #12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-08-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 60
|
Bu bu görüşe katılmıyorum;kabak aşısı dünün meselesi değil...Yıllardır yiyorduk fakat "nedense " geçen yıl medyamız olayı fark etti..Bizlerde kabak tadının farkına ancak varabildik..Olan çiftçimizin elindeki mahsüle oldu ve... Meyva kalitesini arttırmak için devamlı aşılamalar yapılmıyor mu ?...Badem ağaçlarına şeftali aşılanması gayet doğal gelmiyor mu bizlere... |
02-03-2009, 13:51 | #13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 80
|
Bence doğal değil özü neyse ondan türetmeliyiz. Bu işlerde hakikaten kabak tadı verdi. Üretimi fazlalaştıracağız diye o güzel nimatlerin hem kokusunu hem tadını değiştiriyoruz. |
15-03-2011, 21:20 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
|
bu asi meseleside bugün gittigim ciceknin söyledigi birseydi,ziraat tohumu aldim iyisinden dedigimde onlar olmazlar asi lazim dedi,simdi burda sizlerede danismak istiyorum ben uzun salatalik tohumu aldim tabletlere ektim suanda 4-5 cm civarindalar...bunlari oldugu gibi birakayim kendi gibi büyüsünmü yoksa asimi lazim..ama zaten bu salatalik tohumu asi niye istesin diyede düsünüyorum acikcasi? |
15-03-2011, 22:48 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Fidelerinize doğru sulama ve bakımdan başka bir şey yapmanıza gerek yok. Yukarıda anlatılan sizinle ilgisi yok. Rahat olun... ) |
15-03-2011, 23:31 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
|
cevabiniz icin tesekkürler ,acemi oldugum baya bir belli degilmi |
15-03-2011, 23:50 | #18 |
Ağaç Dostu
|
Bu forumun bir amacı da acemiliklerimizi gidermek değil mi? Yoksa burada işimiz ne; değil mi ama?... Ömrünüze bereket... |
16-03-2011, 13:51 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: Almanya
Mesajlar: 152
|
Amin,sizinde.... |
06-05-2011, 21:04 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
|
aşılamada kabagın cinsi önemliymiş aslında. su kabagında yapılan çalışmaları okumuştum. anaç melezlerde var bu iş için ama bulması epey zor oluyor. |
|
|