agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni67Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2011, 21:46   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sevgili Adavci,

Goji ler bana göre marmara bölgesinin nerdeyse doğal bitkisi. Trakya nın her tarafında yabanisi mevcut ve de çok yerde çit bitkisi olarak kullanılmış.

Meyveleri güneşi alma miktarı ile doğru orantılı gelişiyor. Yaşamak için fazla yer seçici bir bitki değil.

Karar sizin.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 22:31   #62
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Ensar beyin söylediği gibi bol güneşli, toprak derinliği yeterli olan ama sıkı olmayan, drenajı iyi olan ve taban suyu yüksek olmayan, havadar her yer iyidir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2011, 22:40   #63
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 182
Sayın Ensar,
Sayın Meyvelitepe,Sizlere çok teşekkür ediyorum.Bu konuda ihtiyaç duyduğumda sizlerin değerli görüşlerinize başvuracağım.Selamlar.

adavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 13:46   #64
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2011
Şehir: İstanbuL
Mesajlar: 5
Herkese selamlar ,

1 aydır Goji Bery Bitkisini Araştırıyorum.Şansızlıgım sitenizi yeni bulmam.Araştırmalarım son 1-2 gün çinde yoğunlaştı. tohum alıp üretmek istiyorum. Merak ettiğim şu Sizde bu ürün üretmeye değer mi ? 2 Dönüm Arazim var.

Soru: Kuru Meyvesini bugün tadına baktım.Fena degil ekşimsi bir tadı var. Kuru meyvesi eksem filizlenir mi? Yoksa tohum almak için eminönü kadar gideceğim.

Herkese İyi Günler.

Casasera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 14:31   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Kuru meyvesını aldıgınız her bitki yeserır

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 20:20   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2011
Şehir: İstanbuL
Mesajlar: 5
Tohumunu da aldım ama tohum almaya gerek yokmus zaten meyvesinin içi tohum dolu
1 hafta içinde ekmeye başlayacağım.

Casasera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 14:42   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 123
casasera çimlernir ama meyve hibritse veya aşılıysa meyva vermeyebilir **** versede çok verimli olmayabilir

rapido34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2011, 20:32   #68
Ağaç Dostu
 
the_mc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rapido34 Mesajı Göster
casasera çimlernir ama meyve hibritse veya aşılıysa meyva vermeyebilir **** versede çok verimli olmayabilir
hibriti nerde buluyorsun kim hibrit çalışması yapmışda haberimiz yok öyle birşey olsa hibrit tohumlarını temin ederdik zaten.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 16:01   #69
Yeni Üye
 
alpix's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 72
goji üretimi

arkadaşlar ağacı üretmek isteyenler olabilir diye deneyimlerimi anlatmak istedi.Goji bilindiği gibi çalımsı ve soğuk iklimde zarar görmeyen birbitki.benim ektiğim 90 tahumun tamamı yetişti ve şu an 1 buçuk metreyi geçti(temmuz 10da ekilmiştir)bitki daha fide iken özellikle dik vuran güneş ışığından etkileniyor.yapraklarını düşürüyor osebepten sabah güneşini alabileceği ve sonra sade gün ışığı olan yerlerde daha hızlı büyüme gösteriyor .boyu 20 cmyi geçtikten sonra kesinlikle bitki bir çita veye dayanakla desteklenmeli.Boyatma oranı desdeklenmesiyle daha hız kazanıyor.şu anda terasımda bulunmalarına rağmen hala gayet sağlıklı ve yapraklı haldeler .şimdilik bukadar.ilgilenenlerin sorularını yanıtlaya bilirim.herkeze kolay gelsin.Saygılar

alpix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2011, 21:35   #70
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-11-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 32
Başlığı görünce daha önce bilmediğim bir bitki olduğu için internetten bir araştırma yaptım belki benim gibi bitkiyi tanımayanlar olur diye sizlerlede paylaşmak istedim bir çok faydası var ..

Mutluluk Meyvesi Goji Berry Faydaları

Türkiye'de de yetişebiliyor. Hem de balkonda bile oluyor. Cinsel gücün kaynağı. Mutluluk veren mucize bir şifa deposu.

Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptıkları ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.

Mutluluk meyvası denilen Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır. Tadı biraz yabanmersinini biraz da kirazı andırır.

Her parçasında ayrı bir şifa vardır. Parlak meyvası yenilir. Yapraklarından, şifa kaynağı bir çay elde edilir. Yaprakları ve sapları aynı zamanda yağ kaynağıdır... Posasından ise güzellik kremi yapılır.
Kurutulan Goji, kuru üzüm gibi tüketilebilir.

CİNSEL GÜCÜN KAYNAĞI

Bu küçük mucize bitki kolesterolu ve kan basıncını düşürür ve kanı temizler. Sadece bunlar da değil... Tibetliler ona cinsel gücü artırması nedeniyle "Mutluluk meyvası" diyor ve faydaları sıralandığında da bu ünvanı hak ediyor...

BALKONUNUZDA BİLE YETİŞTİREBİLİRSİNİZ

Türkiye'de üretimine yeni yeni başlanan Goji, iklimsel olarak da ülkemize uygun...

YETİŞTİRİLMESİ

Goji berry "-27" derece sogukluğa ve "+42" derece ve dahada sıcakları tolere edebilir.

Açık ve Kapalı mekanlarda meyve verir. 2 yıl içinde %80 verimlilikle meyve alınır.

Tibetlilerin cinsel gücün kaynağı olarak gördüğü bu küçük kırmızı bitki bakın nelere iyi geliyor;

ÖMRE ÖMÜR KATAR

Goji “Uzun Ömür Meyvesi” olarak bilinir. İçerisinde ana molekül olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudunuzu korur.

Goji hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. hCG’nin olumlu etkileri pek çoktur: vücut yağ oranını azaltır, uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir, iyileşme hızını arttırır, vücuda daha genç, diri bir görünüm kazandırır.

CİNSEL GÜCÜN KAYNAĞI

Goji Asya tıbbında yer alan başlıca cinsel güç arttırıcı bitkidir. Efsanevi olarak cinsel arzuyu tetiklediğine inanılır. Eski bir Çin atasözü evinden ve karısından uzaklara gitmek zorunda olan erkekler için “Kim ki evinden yüz kilometre uzağa gidecekse Goji yememelidir!” der.

Modern bilimsel çalışmalar ise Goji’nin kandaki testosteron seviyesini belirgin bir şekilde arttırarak her iki cinste de cinsel gücü arttırdığını göstermektedir.

GÖZLER İÇİN BİREBİRDİR
Çin’de tarih öncesi zamanlardan beri Goji meyveleri bazı görme problemlerinin giderilmesinde oldukça popülerdir. Modern Çin bilim adamları Goji’nin karanlığa uyum süresini belirgin olarak kısalttığını bulmuşlardır. Ayrıca az ışıklı ortamlarda da görüş kalitesinin arttırır.

Goji alan hastalarda görüş alanındaki siyah noktalarda belirgin azalma saptanmıştır. Goji içerisinde yer alan güçlü antioksidan karotenoidler sayesinde makula dejenerasyonu ve katarakt engellenebilir


BAŞ AĞRISINI YOK EDER, İYİ BİR UYKU ÇEKTİRİR

Geleneksel Çin tıbbında baş ağrısı ve sersemlik hissinin böbrek Yin (yaşam özü) ve Yang (fonksiyon) yetersizliğineden kaynaklandığına inanılır. Goji Yin/Yang dengesinin ayarlanmasında en çok kullanılan bitkidir.

Goji tüm Asya’da uzun süredir insomnia (uykusuzluk) doğal tedavisinde kullanılmaktadır. Yaşça büyük insanlar üzerinde yapılan bazı tıbbi araştırmalarda, Goji alan tüm hastalarda uyku kalitesinde iyileşme bildirilmiştir.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR, KAN SEVİYESİNİ DENGELER

Goji, kolesterol seviyelerini düşüren beta-sitosterol maddesi içerir. Ayrıca antioksidanları sayesinde kolesterolün oksidasyonunu ve damar duvarında plak oluşturmasını engeller. Goji içerisindeki flavonoidler ise atar damarlarınızın açık kalmasını ve elastikiyetinin korunmasını sağlar.

Uzun yıllardır Çin’de erişkin tip diyabet tedavisinde kullanılan Goji’nin polisakkaritleri sayesinde kan şekerini ve insülin cevabını düzenlediği görülmüştür. İçeriğinde yer alan betain maddesinin de özellikle diabet hastalarında sıkça görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önlediği bilinmektedir.

EN DEĞERLİ ŞEYİ; DNA'NIZI KORUR

DNA vücudumuzdaki en önemli yapıdır. Atalarımızdan miras kalan tüm özelliklerimizin bulunduğu şablonumuz olmasının yanı sıra vücudumuzdaki on tirilyon kadar hücrenin yenilenmesi gerektiğinde, sağlıklı ve aslına uygun kopyasının üretilmesini sağlar.

Kimyasallar, kirlilik ve serbest radikallere maruz kalan DNA hasarlanır ve kırılabilir ve sonuç olarak genetik (kalıtsal) mutasyonlara, kansere ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Goji’deki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA’nın tamiri ve restorasyonunu gerçekleştirir.

TÜMÖRÜ DURDURUR, KEMOTERAPİ ETKİSİNİ YOK EDER

Bir hücresel protein olan Interlökin-2 (IL-2) bir çok kanser türünde oluşan anti-tümör cevapların oluşmasını sağlar. Çin kaynaklı araştırmalar Goji polisakkaritlerinin IL_2 üretimini arttırdığını göstermiştir. ABD’de IL-2, 1983 yılından beri bazı kanser ve AIDS hastalığının tedavisinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Goji ayrıca, tümör hücresinin ölümüne neden olan apopitoz olayını hızlandırır.

Bir çalışmada, Akciğer kanser tedavisi sırasında uygulanan radyasyon etkisinin Goji alımıyla arttığı böylece uygulanan radyasyon dozunun azaltılabileceği gösterilmiştir. Bir başka çalışma Goji’nin radyoterapi ve kemoterapiye bağlı istenmeyen yan etkileri azalttığı gösterilmiştir

KARACİĞERİ KORUR

Goji çok bilinen bir karaciğer hücre koruyucusu olan serebrozid içeriği sayesinde, yüksek toksik etkisi olan klorlanmış hidrokarbonlara karşı dahil koruma sağlar.

SABAH BULANTILARINI ÖNLER
Çinde sıcak Goji çayı özellikle gebeliğin ilk üç ayındaki kadınlarda sabah sıkıntılarının önlenmesinde kullanılmaktadır. Bu çayın içilmesi hızlı ve etkili bir çözümdür. 60 gram kaliteli goji suyunun üzerine sıcak su eklenmesiyle de hazırlanabilir.

DOĞURGANLIĞIN KAYNAĞIDIR

Goji çok uzun zamandır Asya’da kadın ve erkek infertilite (kısırlık) tedavisinde kullanılmaktadır. Kadınlarda benzersiz bir şekilde Ying düzenlemesi (doğurganlık özü) gerçekleştirdiğine inanılır.

Erkeklerde ise, goji polisakkaritlerinin sperm hücrelerinin ömrünü uzattığı ve testisteki hücrelerin strese bağlı azalmalarını ve ölümlerini engellediği gösterilmiştir.

İYİ BİR HAFIZA İÇİN MUCİZE ETKİLERİ VAR

Goji Asya’da bilinen bir beyin güçlendiricidir. İçerdiği betain vücutta kolin maddesine çevrilerek beyindeki hafıza ve hatırlama fonksiyonlarında yer alır.

MUTLULUK VERİR

Goji’nin sürekli olarak tüketiminin neşeli ve mutlu bir ruh hali sağlar. Bu nedenle Asya’da “mutluluk meyvesi” olarak da tanınır

KANSERE KARŞI DERMANI VAR

Goji ile birlikte kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yalnızca ilaç kullanan hastalara oranla %250 oranında arttığı görülmüştür.

Malign melanom, böbrek karsinomu, kolorektal karsinom, nasofaringeal karsinom ve malign hidrotoraks gibi kanser hastalarının tedavilerinde inanılmaz derecede iyileşme sağlanmıştır. Goji ile tedavi gören hastaların remisyonu (iyilik hali) Goji almayan hastalardan belirgin olarak daha uzun olmaktadır

HASTALIKLARA KARŞI VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR

Serbest radikallerden olan süperoksit’in hastalıkların oluşumu ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı gösterilmiştir. Süperoksit vücutta bulunan süperoksit dismutaz enzimi sayesinde etkisiz hale getirilir. Ancak bu enzim yaş ile birlikte azalmaya başlar.

Goji alımının süperoksit dismutaz enzim değerlerini %40 oranında arttırdığı ispatlanmıştır.

KALBİ GÜÇLENDİRİR

Goji bir sesquiterpene olan ve kalp ile kan basıncı ayarlamalarına yardımcı olan cyperone içerir. Anthocyanin maddesi ise kalp damarlarının dayanıklılığını arttırır.

KİLO VERDİRİR

Asya’da yapılan bir anti-obesite (aşırı şişmanlık) çalışmasında, hastalara sabah ve öğleden sonra Goji verilmiştir. Sonuçlar çoğu hastanın belirgin kilo vermesi şeklide olmuştur. Bir başka çalışma ise Goji içerisndeki polisakkaritlerin alınan gıdaları yağ şeklinde depolanması yerine enerjiye dönüştürdüğünü göstermektedir.


Mutluluk Meyvesi (Goji Berry),goji berry,goji berries,goji berry fidan

yüksek bahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2011, 13:14   #71
Yeni Üye
 
alpix's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 72
evet işte bende bundan bahsediyorum yararları yazmakla bitmiyor ama yetiştirmesi gayet bahis

alpix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2011, 13:41   #72
Ağaç Dostu
 
meh12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: AFYON
Mesajlar: 585
Galeri: 9
Goji ile ilgili forumda sayfalarca bilgi var arkadaşlar zaten.Yine emeğinize teşekkürler

meh12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2011, 17:14   #73
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-11-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
gojiberry tohumu ve fidanı temin etmek isteyenler goji_berry1@hotmail.com a mail atarlarsa kargo ücreti karşılığında tohum ve fidanı gönderebiliriz.şu an hobi amaçlı üretiyoruz.önce küçük bir alana diktik ama sonra yere dökülen tohumlar nedeniyle büyük bir alana yayıldı.

ferr1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2011, 16:55   #74
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-11-2010
Şehir: tokat
Mesajlar: 6
slmben tokattayn yazıyorum.bu yıl 50adet nq1 fidanı aldım açık araziye diktim.ilk yılında meyvalarını aldık ve yedik.çok tatlı ve sulu.iklime adaptasyonuna bakıp çoğaltacağız.en iyi bilgiyi almak için ilk yılınızı deneme yapıp kendi kendinizin ziraatçisi olmanız gerekir. sağdan soldan çok fazla bilgi aramaya kalkmayınız.yap-öğren metodu.

kutluhan60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2011, 17:00   #75
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-11-2010
Şehir: tokat
Mesajlar: 6
ilk meyvalardan tohumlar aldık onlarıda toprağa ekip deneyeceğim.ayrıca sürgünlerindende çelikler alıp köklendirme yapmayaı hedefliyoruz.hayırlısı.

kutluhan60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2011, 17:08   #76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-11-2010
Şehir: tokat
Mesajlar: 6
goji yetiştirmesinde çok hasas olmanıza gerek yok,rahat olun.güneş gölge fazla takılmayın.20-30cm olduktan sonra korkmayınız.yaprak bitleri için kezbi ilacı kullanabilirsiniz.daha sonrada kırmızı örümcek istilası başlar.onada kırmızı örümcek ilacıyla çözüm mevcut.boluda üretim yapan bolca hindi sahibinin arazisini netten inceledim.fidanları standart tip fidan sanırım. çünki seyrek ve tane tane meyve görünüyor.3.cü yılında olan bir fidan daha fazla meyve tutmalıydı.bizim fidanlar ilk yılında 10cm kısmında bile 20-30 arası meyva verdi.tür çeşidine dikkat ediniz.

kutluhan60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 14:35   #77
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-05-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 56
elinde goji tohumu olan varmı

baykal_77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2012, 00:17   #78
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-02-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
en kısa zamanda bende deyeceğim

lightsussex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2012, 22:46   #79
Ağaç Dostu
 
bluemercan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 118
Arkadaşlar ben 2 adet gojy bery aldım 1.5 mt boyunda birini yazlığa götürmek istiyom birini balkonda yetiştirmek istiyom sizce olur mu kendine verimlimidir gojy bery tek ağaçtan meyve alabilirmiyim ?

bluemercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 22:00   #80
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
merhaba arkadaşlar bende goji berry yetiştirmek istedim iki-üç yere baktım ama ne tohum ne de fidan bulamadım. Elinizde fazla tohum varsa 4-5 tane de bana yollayabilir misiniz lütfen?

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 14:44   #81
Ağaç Dostu
 
bluemercan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 118
Arkadaşlar ben goji berry aldım 2 tane birini yazlığa ektim birini balkonda 31lt lik saksıya saksıdaki sorunsuz şekilde büyüyodu bugune kadar yeni dallar cıktı uzadı ama şimdi yapraklarda hafif buruşma ve içe donme olmaya başladı çok sulamadan mıdır yoksa bi hastalık filanmıdır

bluemercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 14:45   #82
Ağaç Dostu
 
bluemercan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 118
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kıbrıs_Doga Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar bende goji berry yetiştirmek istedim iki-üç yere baktım ama ne tohum ne de fidan bulamadım. Elinizde fazla tohum varsa 4-5 tane de bana yollayabilir misiniz lütfen?
goji berry aktarlarda var kurusu az bi miktar alıp çekirdekleri ıslak pamukta bekletin tum çekirdekler yeşilleniyor

bluemercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 18:17   #83
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
Bluemercan, bi hastalık olduğnu düşünüyorum.. Bu arada Kıbrısta aktar bulabilirsem bende sevinecem yani

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 20:22   #84
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: Kıbrıs
Mesajlar: 43
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kıbrıs_Doga Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar bende goji berry yetiştirmek istedim iki-üç yere baktım ama ne tohum ne de fidan bulamadım. Elinizde fazla tohum varsa 4-5 tane de bana yollayabilir misiniz lütfen?
Bende fidanı var, budadığım dallardan verebilirim.

bsevencan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 13:37   #85
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bsevencan Mesajı Göster
Bende fidanı var, budadığım dallardan verebilirim.
Teklifiniz için teşekkür ederim Behire hanım. Siz kıbrıstan mı buldunuz? Bulabileceğim bir yer söylerseniz sevinirim,olmadı budaklardan alırım

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 14:37   #86
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: Kıbrıs
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kıbrıs_Doga Mesajı Göster
Teklifiniz için teşekkür ederim Behire hanım. Siz kıbrıstan mı buldunuz? Bulabileceğim bir yer söylerseniz sevinirim,olmadı budaklardan alırım
Kibris ta bulabilecegini sanmiyorum, ben cok sordum yoktu. Istanbuldan tohum aldim ve ektim. Bulamazsan teklifim gecerli.

bsevencan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 16:41   #87
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
Anladım çünkü bende birçok yere baktım, bulamadım. Rum tarafına bile baktım bulmak için ama goji beri dışında birçok şey buldum. Sanırım teklifinizi seve seve kabul edeceğim

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2012, 22:31   #88
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Galeri: 1
Name:  CIMG1232.jpg
Views: 4288
Size:  32.1 KB

Bu da benim gojybery denememden bir örnek. Çıkmazlar diye her bardağa 3-4 adet atmıştım ne hikmetse hepsi çıkmış. Çıkışta problem olmadı da bakalım ileriki aylarda yetiştirme aşaması nasıl devam edecek!

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2012, 18:54   #89
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Gojibeere hakkinda ilginc izlenimlerim var. Aktarayim... Bu sene mart ayinda Avrupanin bir sehrinden hatta migros dan goji beere aldim. Kurutulmus ve 80 gr olarak satiliyordu.
Fiati 8.- Tahminen 15 TL ye geliyor. 5 tanesini hemen suya koydum. Ertesi sabah iclerini acip kücük siyah tohumlari ayiklayip kuruttum. Kuruyan tohumlarin 7-8 tanesini alti ve üstü pamuklu kücük plastik kutuda beklettim. 3 hafta sonunda 5 tanesinin yesillendigini gördüm. Cimbizla alip bir saksi de deneme yaptim. Haziran basi Türkiyedeydim. Pazar da dolasirken, Yaban mersini satan pazarcilar dikkatimi cekti. Görünüs itibari ile ne kadar da goji beere ye benziyordu.. Esim ile birlikte hemen tadina baktik. Hayretki ne hayret.. Yedigimiz goji beere`ydi... Yaban mersini diye satiyorlardi...
Satici ile konustuk. Onlarda bilmiyorlar. Hele hele goji beere yi hic duymamislar.
Goji beere de hos bir eksilik ve tat var. Fazla tatli degil ama. Yaban mersini ise eksi fakat cignenip yutuldugunda agizda acilik birakiyor. Bu acilik az hissedilsin ve yensin diye seker katiliyor... Goji beere ise seker katilmadan yenilebiliyor. Kurutulmus görünüsü hemen hemen ayni... Rengi ve büyüklügüde ayni... Her ikiside muhtesem ve hemen hemen ayni elementleri iceren cok faydali nesne olduklari kesin. Tabii benim gojiler geldigimde kurumuslardi... Kurutulmuslarda elde ettigim 50-60 tohumu ilk bahara sakliyorum. Tohumlari cok para vermeden de elde edebilirsiniz... Ege de her pazarda bunlar var...

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2012, 19:17   #90
Ağaç Dostu
 
Yarkin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Izmir ve cevresi
Mesajlar: 115
Cok önemli bir ayrintiyi atlamisim... Gojibeere kurutulmus kizilcik görüntüsünde. Biraz uzun, yuvarlak degil. Yaban mersini ise, yuvarlak. Kurutulup paketlendiginde o yuvarlaklik aldatici olabilir. Yaban mersini sekerlenmis olarak pek tavsiye edilmiyor. Taze yenilmesi cok faydaliymis. Internette izledigim kadari ile, ben, goji beere nin sögüt agaci gibi fazla büyümeyen bir agac olarak düsünüyorum. Meyveleri sögüt agacinin yapraklari arasinda gibi... Tabii henüz agac olarak görmedim... Yaban mersini ise, bildigimiz bögürtlenlere benziyor sanirim...

Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024