agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen durmaz

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-05-2009, 11:10   #1
Ağaçsever
 
durmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-01-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 39
Ginkgo Biloba çimlendirme

Arkadaşlar merhaba,
3 adet ginkgo biloba tohumunu 1ay kadar buzdolabında soğuk katlama yaptıktan sonra diktim.
10-15 gün sonra baktım hiç bir hareket yok.Tohumlardan birisinin içerisini açtım
diş macunu kıvamı gibi olmuş ve tohum bozulmuş.

Elimde bir miktar daha var onları çimlendirmek istiyorum.Nasıl çimlendirebilirim.
Teşekkürler.

Uysal01 beğendi.
durmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2009, 01:39   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-07-2009
Şehir: Sinop
Mesajlar: 1
Çimlendirmek için iyi kalite bir toprak ve sürekli nem ve gölge bir yer ve ısı gerekiyor.

turan çiftliği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 16:46   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2009
Şehir: sakarya
Mesajlar: 24
sıcak suda beklet bıraz sonra tohumu ,bıraz zıparala yapılması lazım kolay patlaması ıcın

which Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2009, 17:34   #4
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bütün bunlara gerek yok. Marketten alınan klasik toprakta çimlenebiliyor. Ben üç tohum ektim ikisi çimlendi, şimdi saksıdalar. Üstelik tohumu aşındırmaya bile gerek yok, suda şişince o kendisini ikiye ayırabiliyor ve tohum taslağı o aradan çıkıyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2009, 20:55   #5
Ağaç Dostu
 
Mehmet Çetin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2009
Şehir: BURSA
Mesajlar: 120
arkadaşlar ginkgo biloba tohumu nasıl çimleniyor. daha önce adetli yapan arkadaşlar varmı. viollerdemi yoksa tavadamı çimleniyor. birde elimdeki tohumlar şu an etli. etli kısmını çıkarmam gerekiyormu. tohumları nasıl saklayıp ne zaman çimlemeliyim.

Mehmet Çetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2011, 11:31   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: denizli
Mesajlar: 28
ilginç derslerde görmüştük çin mabeet ağacı türkçesi yanılmıyorsam bulunması zor bir bitki olduğunu söylüyordu hocamız bu yüzden sadece bir kaç yaprakla idare etmek zorunda kalımıstık

boshaft Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 19:29   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-10-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
bence sen en iyisi doğrudan ek buzdolabına bekletirsen bir yiyeceğin kokusu içine girebilir madem buzdolabına koyacaksın yanına başka koku girmemesi için 1 bardak süt koy

dilek4216 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2017, 20:34   #8
Yeni Üye
 
nazia's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Ginkgo Sıcak suda beklemez püre olur çıkar. Onun içi çok yumuşak. Hiç bir şeye gerek yok. Ben direk 2 saat suda beklettikten sonra kuma gömdüm, iki günde bir su püskürttüm 6 cı gün uç verdi. Selamlar

nazia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2017, 10:58   #9
Ağaç Dostu
 
bluemercan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 118
https://i.hizliresim.com/lWd2Yp.jpg

Arkadaşlar tohumlar bu şekilde sert kabuklu sallayınca içinden başka bir çekirdek sesi geliyor. Bu şekilde mi suya koyup ekmeliyim yoksa bu sert kabukları kırıp içindeki çekirdeği mi ekmeliyim ?


Düzenleyen malina : 07-07-2017 saat 10:35 Neden: fotoğraf çok büyük
bluemercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024