|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
12-06-2006, 20:13 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 532
|
Taylant'tan gelen ilginç bir meyva var. Bunu nasıl çimlendiriz?
Elimde Tropikal Bir MeyvE Var Ismini Bilmiyorum Ama Ilginç Goruntusu Var Taylantdan Geldi Resmini çekip Yayinlayabilirim UstÜ Kalin Ve Seyrek Tuylu Kirmizi Siyah Karisim Rengi Var Sert AMa Kolay Soyulan Bir Kabuk Ici Deniz Anasina Benziyor Onun Icindede Kayisi Cekirdegi Gibi Bir çekirdeği Var Tadi Cok Ilginc Armut Malta Erigi Karisimi Bir Tat 3 Tane Var 1 Ini YediM çekirdeği Sakladim Ama Nasil çimlendidirim Bilmem Yardim Ederseniz Sevinirim |
12-06-2006, 21:03 | #2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
12-06-2006, 21:21 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 532
|
Şu an bu olanak yok ama 1 -2 gün içinde yayınlarim |
12-06-2006, 21:30 | #4 |
agaclar.net
|
Tamam Bakalım, tariften deşifre edecek edecek olan var mı? |
13-06-2006, 10:57 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 532
|
bu çekirdeği Diğeride meyvesi çekirdeği suya koydum simdilik Düzenleyen malina : 13-06-2006 saat 12:30 |
13-06-2006, 12:47 | #6 |
Ağaç Dostu
|
İnternette arama sonucu bu fotoğrafı buldum ama meyvenin ismi yok, Tayland'tan tropikal meyve diye yazıyor daha anlaşılır bir fotoğraf olduğu için ekliyorum Düzenleyen cengin : 13-06-2006 saat 12:48 Neden: yazım yanlışı |
13-06-2006, 12:59 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Rambutan (Nephelium lappaceum), Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağaç olup 9 m. yüksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur. Meyvelerin dış kabuklarının rengi, sarı ile kırmızı arasında değişir ve üzerlerinde uçları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur. Kabuğun altındaki meyve eti açık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamıyacak kadar sert olduğundan meyve emilmek suretile tüketilir. Rambutan'ın büyüklüğü bir küçük elma kadar olup, lezzet ve kokusu cinslerine göre tatlı, ekşimsi ve ekşi arasında değişir. Bu meyve ağacı, yetişmesi için yağışlı ve homojen bir hava nemi gösteren, yani tamamiyle tropik bir iklim istemektedir. Ancak Antalya ili Gazipaşa ilçesinde de rahatça yetiştirilmektredir. En tutulan cinslerinde, meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen çekirdekleri olan Rambutan ağaçları, senede biri büyük ve biri ufak olmak üzere iki ürün verirler ve iyi işlenirse her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilir. Rambutan genellikle marcottage yöntemiyle üretilir; ancak bununla beraber, tohumdan fidan yetiştirmek ve bunlara göz aşısı yaparak da üretilebilir. Dikim aralığı 10 X 10 m. dir. Kaynaklar: http://www.vietscape.com/travel/fruits/index.html http://www.turkcebilgi.com/Rambutan |
13-06-2006, 14:14 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 532
|
Cok teşekkurler ekelim bakalım ne lacak belki tutar. |
03-08-2006, 15:24 | #9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2006
Mesajlar: 6
|
egzotik türlerin yetiştirilmesi hususunda biraz dahha hassas olmak lazım. bunların çevreye ne gibi etkilerinin olacağını hesap etmek lazım. Bu egzotik türler bazen yerli yürlerin genetiğini bozabileceği gibi çeşitli hastalıklarada neden olabilir. Sizce ? |
03-08-2006, 18:04 | #11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar dışında çevremizde gördüğümüz bir çok bitkinin de anavatanı farklı ülkelerdir. Kişisel görüşüm bu çalışmaların Anadolu ekosistemine olumsuz bir etkisi olmayacağı yönündedir. |
|
|
|