![]() |
|
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Bizim aşılar iyi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
1 hafta önce, göz aşısı denediğim nektarin ve kayısı anacındaki gözler şişme belirtisi gösterip uzamaya başlayınca aşı bağlarını çözmüştüm. Bugün son kontrolleri yaparken takmış olduğum 3 gözün de kuruyup göz yuvalarından çıktıklarını gördüm. Yani sonuç fiyasko. Artık yaz sonunda yeniden deneyeceğim. Bu arada aşı bağı olarak rafya kullanmanın çok da iyi olmadığını farkettim. İki dalda boğulma oluşmuş. Sıkmış olduğum yer, dalın neredeyse yarısı kadar incelikte kalmış. En güzeli marketlerde satılan bitkisel aşı bağını kullanmak galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs Limonu ağacım var 3 yaşını geçkince. Onun bir dalına mandalina, bir başka dalına da portakal aşılanabilir mi? Aynı ağacın farklı farklı dallarından hem portakal, hem limon hem de mandalina alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Oooooo, harika! Peki sevgili Tekin, bunu ne zaman yaparız? Hani şöyle bal gibi lezzetli bir mandalina ve portakal aşısı bulabilsek de, aşılasak benim limondaki dalları? Hem zaten budanmaya da fena halde ihtiyacı var şimdilerde. Gerçi sevgili MSaygin'in forumdaki tavsiyelerine uymaya çalıştım geçen yıl budarken, ama bu sene biraz dağınık oldu limonum ![]() Evet sevgili Tekin, ne zaman? Nasıl? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Limon İstanbul'da yetişir mi? Ayrıca dışarda kalsa, donma tehlikesi olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Yetişmez. Kışın 5 derecenin altına inmeden iç mekana alıyorum limonu 3 senedir. Sevgili MSaygin'in de tavsiyesi üzerine, bitirdiğimiz haftasonunda tekrar açık balkona çıkarttım limonumu. Gerçi, her yer değişikliğinde, şokun şiddetine bağlı oranda yoğun yaprak döküyor, ama onu yaşatabilmek için buna mecburum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da aşılanacak iyi portakal ve mandalina gözlerini nereden bulabilirim acaba? Eli aşılamada mahir, yolu es kaza da olsa Anadolu Yakası Göztepe taraflarına düşebilecek, bir limona nefis portakal ve mandalina aşısı yapabilecek bir aşı ustamız, bir yardımseverimiz var mıdır acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Yolum Göztepe tarafına düşermi bilmem ama. Eğer sizin yolunuz Sarıyer'e düşerse Fidanınızı getirme şansınız olursa. Aşı gözü de buluruz aşı yapacak birini de buluruz. Portakal limon mandalina hepsi çiçekde çok güzel kokuları var. Seranın içine girince sıcaklık sizi kaçırsada çiçeklerin kokusu çekiyor. Ayrılamıyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Fidanım aracıma sığmayacak kadar büyük. Olur da Kadıköy Yakası'na geçecek olursanız ve de az da olsa bir zamanınız olursa yeterli benim için; gelir sizi istediğiniz yerden alırım. Ben özelden irtibat bilgilerimi size iletiyorum Sn. Tekin. İlginize teşekkürler ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Ben hala resimlerdeki ağaçların ters aşılarının nasıl yapıldığından emin olamadım. çünki aşılar tam olarak göz aşısına da,yarma aşıya da benzemiyor .acaba başka bir teknik olabilir mi? Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Biz dutta ters aşı modelini denedik. Dutun bir dalına genetik olarak aşağıya sürgün veren duttan aşıladık. Karşilıklı iki göz aşısını gözleri aşağıya gelecek şekilde. Şemsiye gibi oldu. Sanırım, aşı gözü yukarı gelecek şekilde (ters olmadan) aşılasaydık bile sürgünler yine aşağıya gideçekti. Aşağıya gitme genlerinde var. Bir dalına normal dutu gözü aşağıya gelecek şekilde yani ters aşıldık. Sürgün bir karış aşağıya gitti, sonra yukarıya doğru yöneldi ve öyle büyüdü. Yukarıya gitme genlerinde var. Genlerinde aşağıya gitme varsa, tek bir sürgün bile yukarı gitmiyor. Kirazda bazı sürgünler yukarı gitmiş. Sonuç; Tahminim, kiraz ters aşılanmış, sürgünlere ağırlık uygulanmış ve yukarı giden sürgünler dipten çıkarılmış. Böylece bodur kiraz elde edilmiş. İyi taktik, bende uygulacağım. Saygılar. Düzenleyen Halil Önen : 05-05-2009 saat 01:53 Neden: kelime çıkrıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tekin inşallah dediğiniz gibidir, eski gönderdiğim bir masajda ki (89da ki resimde ki mantarları şimdi resimde gördüm, ne kadar aşıya adapte olmuşum ki güzelim mantarları görememişim. Gözümün içine girmişler gene görememişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Tebrikler Sn Lilium.. Maaşallah da diyelim ki göze gelmesinler. Umarım en kısa sürede gelişip serpilirler. Ben bu yıl aşılama konusunda tam anlamıyla çuvalladım. Ne göz ne kalem aşısı, hiçbiri tutmadı. Tecrübe olmayınca sonuca şaşmamak lazım. Dün kalem aşısı hariç diğer göz aşılarını yeniledim. Bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Sn.Tekin, 7000m2 alanda 8*8 aralıklarla 102 ceviz fidanını tohumdan tüplü yetiştirmek suretiyle geçtiğimiz aralıkda kepçeyle açtırdığımız çukurlara diktik. ve şuanda fidanlar açmaya başlamış vaziyette. Bu tohumlar Denizli nin Çameli ilçesinde seçkin bir ceviz ağacından köylülerin tavsiyesi üzerine elde edildi. Fakat şimdi bu konuda araştırma yaptığımda bu fidanları aşılamam gerektiği kanısına vardım. Bunun için şebin-bilecik aşı kalemi düşünüyorum. Ama kalem temini, aşılama ve yöntemleri konusunda fazla bilgim yok. Araştırma yapıyorum. O nedenle en uygun aşılama yöntemi ve zamanı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ismail karnak cevizleriniz aldığınız tohumların Anaçları Asıl tür ise aşılamanıza gerek yoktur. Asıl türden başka bir anaca aşılanmış ağaçlardan alınan tohumlar açılım gösterebilir. Tohumları aldığınız bölgede aynı ağaçlardan tohumla üretip aşı yaptırmadan aynı ürünü alan olup olmadığını araştırın. Mutlaka vardır oralarda aşılama yapmış veya yapmamış olanlar. Kalem aşılarını yapabileceğiniz Zaman Şubat Mart dır. Göz Aşılarını Mayıs Haziran Bölgelerin sıcaklığına göre değişebilir ılıman yerlerde Temmuz da olabilir. Durgun göz aşılarını Eylül Ekim de yapabilirsiniz. Bu ağaçlarınızı aşılarsanız bir kaçını aşılamadan büyütüp açılım yapıp yapmadığını öğrenmiş olursunuz. Eğer açılım yapmaz ise onun tohumlarından elde edeceğiniz fidanlara aşı yapmanız gerekmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Uyarı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Sayın epsody; Ana kalemde çıkan sürgünleri tam olarak koparmadım, zira büyüklerimden duyduğum, bu sürgünleri belli bir süre koparmayın ki, anaca su yürüyüşü olsun. Ne kadar doğrudur konusunda da tam bir bilgi sahibi değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Alıntı:
Dün akşam aynı tohumdan ağaç yetiştiren birkaç kişiyle görüştüm. Ve aynı anaç tohum gibi ürün verdiğini ifade ediyorlar. Fakat dölleme konusu net değil. çünki 30 adetlik 6-7 yıllık bahçe de geçen yıl ağaç başına 20-30 adet ceviz olmuş. Ve bu bahçe de yakınlarda başka ceviz ağacı yok. Ve bu yaşdaki ağaçlarda daha fazla ürün olması gerekirmi bilmiyorum. Bir başka kişinin bu tohumdan ürettiği ve şuan 5-6 yıllık olan ağaçlarından geçen yıl ağaç başına yaklaşık 1 er dolu yani 7-8 er kg ceviz almış ama bu ağaçların 15-50mt civarında farklı ceviz ağaçları varmış. Şimde bende düşünüyorum. Bu bahçeye dölleyici ağaç dikmem gerekiyormu.? ve bunun metodu ,sayısı,mesafesi ve aralıkları nasıl olmalı. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım bunu burada konuşmak daha doğru olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |