![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#33 |
agaclar.net
|
Murat Bey hümik asidi köklendirme için değil de, köklenmiş çeliklerde kök gelişimini desteklemek ve arttırmak,fakir toprağınızı zenginleştirmek gibi amaçlarla kullanabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1653 başlığını okumanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Dün Eminönünde IBA içeren köklendirme hormonu almak için girdiğim birkaç dükkanda,kimsenin IBA dan haberi bile yoktu.Son uğradığım tanınmış bir firma 'dan 100 gr lık beyaz bir zarfta toz halinde bir preparat aldım. Formülü şöyle; %0,5 BETA INDL.BUTY.ACID %0,21 MET INTL.A.ACID %0,84 ALFA INTL.ACETAM %0.13 2MET.INTL.ACETAM Bunu toz halinde veya suyla bulamaç yaparak kullanabileceğimi söylediler. Bu formül çelik köklendirmede işime yarayacakmı? Forumda tarif edildiği gibi alkollü çözeltisi hazırlanabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
%1 lik iba almıştım ferther den. Önceden elma daldırım olmadı, suyunu çekmişti veya zamansızdı, geçende kirazların aşı yerlerinden kestik, atılan kısımlardan 30 kadar çelik aldım. 1 hafta kadar suda bekledi, yarısını IBA sız toprağa daldırdım. Diğer yarısını da (25 kadar) ıslak vaziyette IBA olan poşete sokup poşetin ağzını büzerek içinde salladım. IBA çelike iyice yapıştı az da silkeleyip yarısı torf yarısı toprak olan karışıma batırdım. Tabii toprağı 5 cm kadar koydum kaba, çelikleri daldırdım ve kalan kısmının toprağını sonradan koydum, çelikleri toprağa saplama yaparken IBA sıyrılmasın diye. Unutmadan jiletle yarmak yerine çeliklerin toprağın altında kalacak kısımlarındaki gözleri falçata ile kestim. Buralardan kök atabilir diye.Sonucu bekliyorum. Şimdi kirazlarda gözler yeşillenmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2006
|
merhaba, ben erguvan agacından çelik aldım 1 ay önce,1 aydır suda duruyor ,köklenmedi.. hazır toz halinde ve sadece 2-3 çeligi köklendirebilecek kadar az miktarda iba nereden bulabilirim istanbul'da? bütün yazanları okudum bu başlık altındaki..hazır sıvı iba satılıyormuş ama fiyatı 70 milyon, ben o fiyata büyümüş 2 erguvan fidanı falan alabilirim herhalde. bu nedenle çok daha ucuza ve az miktarda toz iba arıyorum .. yok mu benim gibi 2-3 çeligi köklendirmek için uğraşanlara az miktarda iba verecek ya da satacak biryer acaba . . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili oakland, bu başlığı bir inceleyin olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Fatih
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
Selahattin bey ben bitki gelişimini düzenleyici (emülsiyon) beta-naphtoxy acedic acid aldım iba sormak için giridihim yerde bunuda köklendirmek içinde kullanıldıhını söylediler ve satıklarını söylediler.Sıvı halde şişede daldırma yönteminde 1-1.5 ml/ ye 1 lt su yazıyor iba gibi köklendirmek için acer palmatumda kullanabilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
İşin doğrusu beta-naphtoxy acedic acid'in köklendirmede kullanıldığını hiç duymadım hatta bu maddeyi ilk defa duyuyorum. Bence üzerinde yazan tarife göre veya tavsiye edilen doza göre uygulayın onların bu konuda tecrübeleri vardır. Acer palmatum içinse bir an önce yapın ki önü kış bitki kök yapısını geliştirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Fatih
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
Selahattin bey en kısa zamanda tavsiyeniz üzerine kullanmak istiyorum daha sağlıklı bir köklendirme yapmam için toprak perlit torf turba vb. gibi şeyler kullanırsam çelik in tutmasına faydası olurmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Ben şahsen kendi yaptığımı havai daldırmada sadece torf kullandım. Eğer kullandığınız dış koruyucu malzeme saydam olursa köklendiğinde kökleri görebildiğiniz için bitkiyi ayıracağınız zaman güzel bir avantaj sağlıyor. Bunun dışında sağlıklı ve nemi muhafaza edecek bir materyalde köklendirme için kullanabilirsiniz (Perlit, torf, funda toprağı gibi). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-06-2007
|
Merhaba. Bu IBA yı turunçgil sürgünlerinin çimlendirilmesinde de kullanabilirmiyim? Olumlu sonuç alabilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
landarch
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
selamlar, İBA kullanarak sarmaşık, ligustrum ve aptenia üretimi yaptım. Karışım oranlarını doğru hazırladığımı düşünüyorum. 500ml saf alkole 1gr iba karıştırdım odunsular için. yeni sürgünlerin köklerini 2sn batırdım. Bunun için bir sera kurdum. http://img.blogcu.com/uploads/altyapim_sera.jpg Yalnız bitkileri poşetlere yerleştireli 3hafta olacak ama herhangi bir gelişim, köklenme yok. Bitkilerin bir kısmı serada duruyor bir kısmı da dışarda duruyor. Saklama koşulları nedir? Ben özellikle sarmaşıklardan umutluydum ancak köklenme göremedim henüz umudumu yitiriyorum. Aptenialar iba ya gerek kalmadan ürüyorlar zaten. Ligustrum ve Hederalardan 1000e yakın ürettim (üretmeye çalıştım) ama sonuç göremiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
landarch
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
Bu arada bende üretimi poşette ve sadece torf kullanarak yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2007
|
iba
mailinizi yeni gördüm köklendirici iba yı internetten alırsanız iki misli pahalıya alırsınız. toros ecza da var. bu ilaç merck ilaca ait. fiyatı 53 ytl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
2000 ppm ve 4000 ppm _ndol Bütirik Asit (IBA) Çözeltisinin Hazırlanması A)2000 ppm lik 1 litre çözelti hazırlanması (otsu bitkiler) a)2 gr. IBA tartılır b)500 cc %98 lik etil alkolde eritilir (iyice eritilmesi gerekir) c)Bu eriyi_in üzerine 500 ml saf su ilave edilir d)Çözelti iyice karı_tırılır renkli bir _i_ede a_zı kapalı olarak buzdolabında saklanır e)Kullanılacak miktar bir kap içine az miktarda konur ve bitkisel materyalin dip kısımları (1 cm kadar) bu eriyik içine 5 sn müddet ile batırılıp çıkarılır. B)4000 ppm 1 lt. Çözelti hazırlanması (odunsu bitkiler) a)4 gr. IBA tartılır b)500 cc %98 lik etil alkolde iyice eritilir c)Bu eriyi_in üzerine 500 ml saf su ilave edilir d)Çözelti iyice karı_tırılır renkli bir _i_ede a_zı kapalı olarak buzdolabında saklanır e)Kullanılacak miktar bir kap içine az miktarda konur ve bitkisel materyalin dip kısımları (1 cm kadar) bu eriyik içine 5 sn müddet ile batırılıp çıkarılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bahsettiğiniz tartılacak olan burada dağıtılan IBA dan değil galiba. % kaç lık olması gerekiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
Köklendirici Hormonu Nasıl Hazırlayabilirim?
Ben meyve fidanı yetiştiricisiyim ve bodur anaçlar için köklendirici hormon hazırlamak istiyorum fakat bunun için yoğun veya seyrek çözelti olarak hangisini hazırlamam gerektiğini bilmioyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa bilgilerini paylaşmasını istiyorum.. Teşekkürler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Bu karışımı uzun süre saklayabilirmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2009
|
Ankara'daki bazı çiçekçileri gezdim, adamlar "öyle bir şey yok" diyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ben sonunda uzun araştırmalarım sayesinde hormonu nereden bulabileceğimizi buldum. Hormonu çiçekçiler, bitkiciler, ziratçılar falan satmıyor. Kimyacılar satıyor. Adı "bilmem ne kimyasal" diye geçen şirketlerden bulabiliyorsunuz. Genelde en az 5 gram satıyorlar ki gramı 20 TL. Ama orijinal kutudan 1 gram da tartıyorlar ve 1 gram ile yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 250 çelik hormonlanabiliyor. Ben öyle yaptım. Amatörler için 1 gram yeterli. 20 TL de büyük para sayılmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
http://www.kimyasalmarket.com/pinfo.asp?pid=2191 ben bu sitede online satış yapıldığına rastladım. Bu tür kimyasalları satan yerlerden uzak olanlar için faydası olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Selahattin Bey. Ben de söylediğiniz gibi yaptım.1 gram asiti 125 ml etil alkol içinde çözdükten sonra 125 ml su ekledim (saf olmasını unuttum ama). Kalanını da soda şişesine, yeşil renkli, koydum. Soda şişesini de kağıda sarıp buzdolabında tutuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|