agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni58Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2014, 11:11   #61
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-05-2013
Şehir: konya
Mesajlar: 40
moringanın iklim isteği nedir....

hazan-z beğendi.
mustafa431 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 15:12   #62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa431 Mesajı Göster
moringanın iklim isteği nedir....
sicak iklim seviyor.

istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 21:57   #63
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2012
Şehir: Yalova
Mesajlar: 13
Kuraklığa dayanıklı ve sıcaktan hoşlanan bir ağaç.Güneş isteğide fazla.Ayrıca Küçük hacimli saksılardayetiştirmenizi tavsiye etmem

hazan-z beğendi.
Tohumcu1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 22:21   #64
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2012
Şehir: Yalova
Mesajlar: 13
Moringa çimlendirme yöntemi

Arkadaşlar moringa çimlendirmek isteyen arkadaşlara bir kaç tavsiyem olacak.
Öncelikle artık kış aylarına girdik şu dönemde çimlendirmeyi düşünmeyin.nisan mayıs aylarına bırakın çimlendirme işini.
ikincisi ise çimlendirmede kullanabileceğiniz en güzel yöntem şu.Öncelikle kalın tarım perliti bulmanız lazım.genişçe bir kabın altına bir miktar tarım perlitini yayın.perlitin üzerine ince bir kumaş serin.Ben anamın başörtüsünü kullanmıştım kumaşın yarısı kabın içinde perlitin üzerinde iken geri kalanı dışarı taşsın.daha sonra perlitin üstüne serdiğimiz kumaşın üzerine 2 gün suda beklettiğimiz tohumları getirip serelim ve daha sonra kabın dışına taşmış olan kumaşımızı getirip kapatalım.ve üstteki kumaşın üstünede tarım perliti serip ıslatalım.havanın durumuna göre bir hafta içinde çimlenmiş tohumlarınız olacaktır inşallah.bu arada kumaşın esprisi şu.tohumları kontrol etmek istediğinizde üstteki kumaşı kaldirmanız yeterli.kapatmak istediğinizde yeniden kumaşı tohumların üstüne örtüp perlitide güzelce yayıyorsunuz işlem bitiyor.Biraz uzunmu oldu acaba)

hazan-z beğendi.
Tohumcu1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2015, 23:25   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-02-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 440
Ankarada moringo yetişir mi

hazan-z beğendi.
tanerege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 09:11   #66
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
Sadece sezonluk yetistirebilirsiniz. Ya da yazin derin saksida disarda, kisi iceride gecirecek sekilde. Yapraklari doker ama ilkbaharda tekrar acar. Istanbulda da oyle.
Eger yapraklari yemek istiyorsaniz, bir kac tane agaca ihtiyaciniz olacak.

Kisin soyle de koruma yapabilirsiniz belki de o zaman kisi atlatabilirler agaclar:

Florida Survival Gardening: How To Protect Moringa Trees From Frost - 4 Easy Steps

istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 23:39   #67
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
arkadaşlar moringa tohumunu nerede bulabilirim? bu tohumlardan elinde olupta paylaşmak isteyen varsa sevinirim.

hazan-z beğendi.
JuneJuly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 11:40   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi JuneJuly Mesajı Göster
arkadaşlar moringa tohumunu nerede bulabilirim? bu tohumlardan elinde olupta paylaşmak isteyen varsa sevinirim.
ebayde bulabilirsiniz uygun fiyatta:


100 Organic Moringa Oleifera Seeds for Asthma Cancer Diabetes Arthritis Headache | eBay

hazan-z beğendi.
istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2015, 16:52   #69
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2015
Şehir: Hatay
Mesajlar: 8
Herkese merhabalar
Çin'den 200 tane moringa tohumu getirttim. Isladım 48 saat oldu filizlenmişler demek ki ölü değiller.Yarın saksıya dikmeyi planlıyorum. Resimleri zaman zaman paylaşacağım İnşallah buradan.

Eklenen Resimler
   
Ayazkızı ve hazan-z beğendi.
farukb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2015, 01:40   #70
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2015
Şehir: Hatay
Mesajlar: 8
Arkadaşlar bu gece sizler için moringa tohumunu denedim. Kabuğu kalın değil iyi kurumuşsa iki parmağınızla kırarsınız, kabak çekirdeği kadar sertliği.
Tadı önce acımsı buruk yer fıstığı biraz da ham trabzon hurması gibi geliyor.
Sonra şekersiz tatlandırıcılar gibi ağızda yoğun ve hemen geçmeyen bir şeker tadı bırakıyor. Mayam şerbeti gibi tadı sonradan geliyor. su içiyorsun suyun bile şekerli bir tadı oluyor.Ama o buruk tad gidiyor hep şekerli tad hissediyorsunuz.
pek çerez gibi değil yani.böyle yoğurda falan karıştırsan yenir aslında. yenmeyecek birşey değil.
15 Best Benefits and Uses Of Moringa Seeds For Skin, Hair and Health bu adreste bildirilen faydalar özetle
Moringa Tohumlarının cilt, saç ve sağlık için en iyi 15 faydası
Moringa tohumları, Moringa ağacının, diğer adıyla, davul tokmağı ağacının tohum kapsüllerinden elde edilir. Taze ve körpe moringa tohumları oldukça hassastırlar, ama kuruduğu andan itibaren, sert olmaya başlarlar ve küçük fasulyeyi andırırlar (1). Gri-beyaz renkli tohumlar kendine has kanat şekilli yapısıyla, çeşitli maksatlar için, buhara tabii tutulabilir, kaynatılabilir ve ya kızartılabilir. Burada biz, muhteşem "Moringa Oleifera" tohumlarının şaşırtıcı sağlık, cilt ve saç faydalarını konuşacağız.

Moringa Tohumlarının sağlık için faydaları:

1. Diğer bir çok otlar gibi, moringa tohumları da güçlü antioksidan etkiye sahip. Bu tohumlar çokca A ve C vitamini, B vitamini kompleksi ve vücudumuzu çeşitli oksidan zararlarından koruyan diğer serbest radikaller içerir (2). Başka şekilde desek, tohumların bu antioksidan etkileri vücut sağlığımızı korumamızda bize yardım eder.

2.Bilim adamları isbat etmiş ki, moringa tohumları vücudumuzda oksitlenmiş lipitlerin miktarını azaltabiliyor ve kalp dokularını yapısal zedelenmelerden koruyarak, kalp sağlığımızı koruyor (3).

3.Moringa Tohumlarının kansere karşı etkileri de yeterince meşhurdur. Bu tohumlar kanser hücrelerinin ölüm oranını artırarak, kanser gelişmesini ve oluşumunu durdurabilir. Araştırmalara göre, moringa tohumu tozunun 3 hafta düzenli olarak alınımı, kalın bağırsak kanserinin karşısını başarıyla alabilir (4).

4. Moringa Tohumları bolca, insulin hormonunun salgılanmasını düzenleyen çinko içerir. Insulinin oluşumu normal olunca, kan dolaşımımızda şekerin miktarı da normal olur. Bu yüzden, bu tohumların özü etkili bir anti-diabetik ajan olarak kullanılabilir (5).

5. Moringa Tohumlarının iltihaplanmaya karşı özellikleri, iltihabı yatıştırabilir, yanmayı giderebilir ve Artrit gibi çeşitli kemik hastalıkları durumunda fiziki bağlantılarımızın (burada kemiklerin bir birine bağlandığı yerlerden söz ediliyor) fonksiyonlarını canlandırabilir (6).

6. Mükemmel bir A vitamini kaynağı olduğu için, moringa tohumları bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir (7), mukoza yapısını tamir edebilir ve görme düzeyimizi korumakla, gözlerimizi en iyi şekilde koruyabilir.

7. Protein, vücudumuzun düzgün çalışması için ihtiyacımızın olduğu en önemli besinlerden biridir. Moringa Tohumları protein ile dolu (8) ve buna göre, gündelik aminoasit ihtiyacımızı, diyetimize toz şeklinde bu tohumları katarak, kolayca karşılayabiliriz.

8. Moringa Tohumları, sağlığımız için yüksek derecede faydalı, tekli doymamış bir yağ asidi olan, Oleik asit içerir. Sağlıklı bir yağ kaynağı olarak, Oleik asit, gıdalarımızda bulunan yüksek doymuş hayvani yağların kolaylıkla yerini alabilir . Oleik asit, vücudumuzda "iyi kolesterol" olarak çalışır ve kolesterol düzeyimizi daima aşağı tutar (9). Bundan başka, Oleik asit kanın katılaşmasının karşısını alabilir ve çeşitli kalp-damar hastalıklarını ilk etapta durdurmamıza yardımcı olabilir.

9. Moringa Tohumlarındaki C vitamini, onları muhteşem bir bağışıklık güçlendirici yapar (10). Zararlı serbest radikalleri yok etmesinden, hastalandırıcı ajanlara karşı koruma sağlamasına kadar, bu tohumlar her şeyi başarıyla yapabilirler.

10. Bu tohumlar sadace vitaminlerle, aynı zamanda hayatı önem taşıyan, çinko, kalsiyum, demir, magnezyum, bakır ve s. minerallerle zengin. Bunların her biri bizim sağlığımızın iyileştirilmesinde kendine has rola sahip. Demir anemi riskini azaltır, kalsiyum dişlerimizi ve kemiklerimizi sağlam yapar, çinko sperm üretimini (spermatogenez) normalleştirir (11).

Moringa Tohumlarının cilt için faydaları:

11. Moringa Tohumlarındaki A vitamini, cildimizin tamlığını korumada aşırı derecede faydalıdır. Etkili bir antioksidan olarak, cilt hücrelerimizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve onları sağlıklı yapar. A vitamini hem de kollajen oluşumunu ve cildimizin dayanıklılığını arttırır, buna göre, erken yaşlanmaya karşı savaşta kullanılabilir (kırışıklıklar, sarkmalar ve s.) (12).

12. Moringa Tohumlarından elde edilen yağ doğal nemlendirici olarak kullanılabilir (13). Bu yağ cildimizi besler, onu ateş gibi sağlıklı yapar.

13. Moringa Tohumları genişçe cilt bakım ürünlerinin yapımında kullanılır (14). Onlardan elde edilen yağ yüzümüzü aknelerden, sivilcelerden, siyah noktalardan ve s. den temizleyebilir. Sonuç olarak, daha temiz ve daha parlak cildimiz olur.

Moringa Tohumlarının saç için faydaları:

14. Moringa Tohumlarının antioksidan özellikleri saçlarımıza da fayda sağlar, dahili yapımızı sağlıklı yapabildiği gibi, saçlarımızı da sağlıklı bakımını yapar. Antioksidan özellikli vitamin olan C vitamini, saç derimizde kan dolaşımını arttırır, bu da saç kökü hücrelerini canlandırır ve onların daha fazla besin almasına yardımcı olur. Sonuç olarak, saçlarımız beslenmiş ve güçlü olur.

15. Moringa Tohumlarındaki A vitamini ve çinko saç gelişimimizi önemli derecede arttırmasıyla bilinir. A vitamini, saç derimizi ve saç dokularımızı besleyerek, yeniden yapılandırarak, doğru bakım uygulayarak, bakımını yapar, aynı zamanda, çinko, bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve saç derisi bezlerini temiz şekilde tutar. Böylelikle, bu besinlerin her ikisi, saç gelişimimizi etkili bir şekilde hızlandırır.

Eklenen Resimler
 
hazan-z ve Jakin beğendi.

Düzenleyen farukb : 07-08-2015 saat 21:47
farukb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2015, 16:30   #71
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2015
Şehir: Hatay
Mesajlar: 8
Bunlarda son mesajımdam bu güne gelişme durumları. Ağaç olup çiçek verdiklerini de görürüz inşallah.

Eklenen Resimler
  
hazan-z ve Jakin beğendi.
farukb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2015, 17:10   #72
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Çimlenmesine kolay çimleniyor da, kışın ne yapacağız?

hazan-z beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2015, 22:29   #73
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2015
Şehir: Hatay
Mesajlar: 8
Hatay'da deniz kenarında yaşadığım için genelde sıcaklık 0'ın altına düşmez burada. Kışın içeri alabilirim bakacağız duruma göre. Baharda ilk gözden yukarısını kesecem odunsu gövde oluşsun diye çok uzayıp güçsüz olmasın diye.

hazan-z beğendi.
farukb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2015, 16:12   #74
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2015
Şehir: Hatay
Mesajlar: 8
Question

Bunlarda bu günkü halleri.
Çekirdekleri geçen akşam leblebi gibi kavurayım dedim fazla kavurmuşum yandılar içleri simsiyah olmuştu..Belki ileride tekrar denerim çekirdekleri zayi etmek istemiyorum malum her biri bir ağaç demek..

Eklenen Resimler
  
Ayazkızı ve hazan-z beğendi.

Düzenleyen farukb : 04-08-2015 saat 23:26
farukb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2015, 17:03   #75
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-08-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 41
Daha büyük moringa agaci olan yokmu? Benimde var su anda balkonumda 100 adet yeni fidem :-) resim paylasmasini ögreninir ögrenmez bende yüklerim resimleri. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim :-)

hazan-z beğendi.
Moringa_sülo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2015, 17:45   #76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
çimlendirme ve köklenme aşamasında bitkinin manasız bir şekilde boy atmasını rüzgarlı bir yere koyarak ya da günde 1-2 saat vantilatör çalıştırarak çözebilirsiniz. bitki rüzgara karşı direnç gösterirken gövdesi kalınlaşır ve bu daha sağlıklı bir büyüme sağlar. hiç rüzgar olmadı mı incecik bir gövdeyle alabildiğine uzar ışığa ulaşacağım diye. bazen bu ince gövde yaprakların ağırlığını bile taşıyamayacak duruma gelir.

hazan-z ve farukb beğendi.
bacak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2015, 23:48   #77
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-08-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 41
Red face moringa fidelerim

ilk resim yükleme deneyim :-) basarili olduysam moringa fidelerimi görüceksiniz ...

iki haftalik bunlar. tohum ihtiyaci olan varsa yazabilir.

Eklenen Resimler
  
Ayazkızı ve hazan-z beğendi.
Moringa_sülo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2015, 17:37   #78
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Arkadaşlar benim de moringalarım 30-40 cm de kuruyorlar. ne yapmalıyım?

hazan-z beğendi.
kymtarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2015, 22:18   #79
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: niğde
Mesajlar: 72
Moringa tohumu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Moringa_sülo Mesajı Göster
ilk resim yükleme deneyim :-) basarili olduysam moringa fidelerimi görüceksiniz ...

iki haftalik bunlar. tohum ihtiyaci olan varsa yazabilir.
Merhaba
Ben Moringa tohumu almak istiyorum.
Fiyatı ve miktarı konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.
Telefonunuzu verirseniz ararım.
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

mahmut Demirbaş
05354732579

hazan-z beğendi.
mdemirbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2016, 04:17   #80
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-08-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 41
Moringa fidelerim

Gecen yaz/sonbaharda ekdigim moringa fidelerim sabirsizlikla havalarin isinmasini bekliyorlar toprak altinda

Insaallah iki/üc haftaya tarlaya dikerim ve yenilerinide ederim torhumdan ;-))

Eklenen Resimler
     
hazan-z ve nilufers beğendi.
Moringa_sülo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2016, 01:17   #81
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-11-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
Moringo tohumlarını filizlendiriyorum 5-10 cm kadar uzayınca topraktan çıktıkları noktada filiz cılızlaşıp incelerek kuruyor. Fazla su vermemeye de çalışyorum fakat yine de başarılı olamadım. Toprak olarak, perlit ile saksılık torf çoz az eser miktarda da solucan gübresi(toz) karışımı kullanıyorum. Kuruyan-çürüyen fidelerimi topraktan çıkardığımda daha çekirdeklerinin kök haline geçemediğini yani köklenmenin tam olarak oluşmadığını gözlemliyorum. Nerede yanlışlık yapıyorum?
Moringa fidelerinin yaşatılması konusunda bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum

hazan-z beğendi.
Şah-Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2016, 19:49   #82
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-05-2009
Şehir: Mugla-Gokova
Mesajlar: 426
sayin sah-kara, hangi mevsimde cimlenmeye calistiniz moringa tohumlari? Belki henuz yeterince sicak degildi, tropik bir bitki cunku?

hazan-z beğendi.
istcallst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2016, 01:18   #83
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-11-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
merhaba sayın istcallst, ilginiz için teşekkür ederim. Mart ayı başından bu yana uğraşıyorum. Toplam 4 adet çimlendirdiğim moringa tohumlarım 5-10 cm kadar olunca aynı şekilde topraktan çıktıkları noktada gövdeleri birden incelip sanki çürüyerek gövdelerini bükerek öldüler. Topraktan çıkardığımda köklerinin oluşmadığını gördüm. Son olarak kabuk içindeki tohumu ıslattıktan sonra çimlendirmeye çalışacağım.
Teşekkür ederim.

hazan-z beğendi.
Şah-Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2016, 22:04   #84
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-08-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 41
Moringa

Moringa ile ilk tarla deneyimlerimiz ... Kuru yaprak veya ögütülmüs olarak sunuma hazir.

Eklenen Resimler
    
Moringa_sülo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2017, 14:57   #85
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-05-2017
Şehir: Manisa
Mesajlar: 1
Benim moringalarım sararıyor

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Moringa_sülo Mesajı Göster
Moringa ile ilk tarla deneyimlerimiz ... Kuru yaprak veya ögütülmüs olarak sunuma hazir.
Merhabalar! Moringayı yetiştirmeyi sitede tek başaran sizsiniz sanırım Ben 5 tohumu mayıs ayının sonlarında diktim. Sadece biri yaşıyor. Onun da yaprakları sararıp dökülüyor. Tenekeye dikmiştim. 40-50 cm boy yaptı ama şimdi durumu kötü. Yaprak altlarında kırmızı küçük canlılar var sanki çok çok küçük. Ne yapmamı önerirsiniz?

ikizteki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2017, 21:34   #86
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-08-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 41
Red face Moringa cimlerdirme

Arkadaslar, hic basörtüsüyle falan ugrasmaniza gerek yok. okuyorum bazi yerlerde islayip kabugunu falan soyun diye yazanlar var. aksamdan suya koyun ve ertesi gün 1-2 cm derine dikin tohumlarinizi. 3 gün sonra kafalarini topraktan cikartmaya baslarlar (tabii tohumlar saglamsa) dikkat etmeniz gereken topragin hafif ve suyu fazla tutmamasi, ve fazla sik sulamayin. ben iki güne bir suluyorum antalyanin sicaginda.




]Arkadaşlar moringa çimlendirmek isteyen arkadaşlara bir kaç tavsiyem olacak.
Öncelikle artık kış aylarına girdik şu dönemde çimlendirmeyi düşünmeyin.nisan mayıs aylarına bırakın çimlendirme işini.
ikincisi ise çimlendirmede kullanabileceğiniz en güzel yöntem şu.Öncelikle kalın tarım perliti bulmanız lazım.genişçe bir kabın altına bir miktar tarım perlitini yayın.perlitin üzerine ince bir kumaş serin.Ben anamın başörtüsünü kullanmıştım kumaşın yarısı kabın içinde perlitin üzerinde iken geri kalanı dışarı taşsın.daha sonra perlitin üstüne serdiğimiz kumaşın üzerine 2 gün suda beklettiğimiz tohumları getirip serelim ve daha sonra kabın dışına taşmış olan kumaşımızı getirip kapatalım.ve üstteki kumaşın üstünede tarım perliti serip ıslatalım.havanın durumuna göre bir hafta içinde çimlenmiş tohumlarınız olacaktır inşallah.bu arada kumaşın esprisi şu.tohumları kontrol etmek istediğinizde üstteki kumaşı kaldirmanız yeterli.kapatmak istediğinizde yeniden kumaşı tohumların üstüne örtüp perlitide güzelce yayıyorsunuz işlem bitiyor.Biraz uzunmu oldu acaba)[/QUOTE]

Moringa_sülo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2017, 19:58   #87
/
 
Giriş Tarihi: 02-12-2014
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 102
Moringayı ilk kez duyuyorum. Burada konu 9 yıl önce açılmış ama sanki unutulmuş. Üreten kullanan satışını yapan yok mu acaba?

looktr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2017, 23:08   #88
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi looktr Mesajı Göster
Moringayı ilk kez duyuyorum. Burada konu 9 yıl önce açılmış ama sanki unutulmuş. Üreten kullanan satışını yapan yok mu acaba?

Geçtiğimiz günlerde şöyle bir haber yapıldı. Üretimini yapan belki de buradaki üyelerden biridir.

https://www.birgun.net/haber-detay/m...di-182408.html

looktr beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2017, 15:31   #89
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: niğde
Mesajlar: 72
Merhaba sülo
Benim moringa tohumlarından elde ettiğim fidanlardan bir tanesi yaşadı.
Boyu 80 cm. ulaştı .El bebek gül bebek bakıyorum.Henüz çiçek açmadı.
İnşallah seneye ölmez sağ kalırsa.

mdemirbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2017, 11:55   #90
/
 
Giriş Tarihi: 02-12-2014
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 102
Moringonun kökleri yer altında ne kadar yer kaplıyor, derinlik ve genişlik olarak?
Şunun için soruyorum, serada veya evde 1 metreküp gibi büyük bir saksıda yetiştirebilir miyiz?

looktr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024