![]() |
|
![]() |
#451 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2018
|
![]() Bu da bizim telgraf çiçeğimiz. Kendileri evimizin yeni üyesi, 1 ay anca oldu. Bir kaç defa böyle sürpriz yaptı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2021
|
Arkadaşlar benim telgraf çiçeğim güneşte duruyor. Yapraklari çok sık ve sürekli yan dal veriyor. Yapraklarının çizgileri çok belirsiz ve ön yüzleri de mora dönmeye başladı. Acaba aşağı doğru sarkıp seyrek yapraklı ve çizgili olması için gölgeye mi almalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2020
|
2 yıl önce kayınvalidemde kavanozda ıslatılmış aynalı dev telgraf çiçeğini evime getirip diktim çok güzel büyüdüler bilinenlerden çok irice yapraklı bir tür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2020
|
Merhaba yeşilseverler, bugün ilginç bir olay yaşadım. Toprakta fotoğrafını eklediğim yeşilliklere rastladım telgraf çiçeği olduğunu düşünerek saksıya ektim. Sizce telgraf mı? Bahçede kendi kendine türemiş olabilir mi acaba? Biz ekmedik çünkü böyle birşey umarım telgraftır ☺️ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2017
|
Merhaba, kargoyla çelik gönderen biri olur mu acaba? Her çeşidini evimde görmek isterim. Saygılar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
aslında hiç aklımda olmayan bir bitkiydi bu. geçtiğimiz hafta eşimin halasında görünce vuruldum. tv ünitesinden aşağı narince sarkıyordu. haladan istemek aklıma gelmedi yoksa hemen saksısıyla veriridi de, istemedim o an. eve gelince, keşke bir dal isteseydim diye bi serzendim kendime. halanın evi de uzak, günlerdir aklımda telgrafla uyuyorum, rüyamda bir kuaförün çiçekliğinden gizlice koparıyorum filan. meğer evimin dibindeki çiçekçinin önünde, uzun beton saksıda coşmuş, yayılmışlar! ( satmıyorlarmış. sardunya filan da var, öyle salaş bir şekilde koymuşlar birkaç çeşit) eğilip bir dal koparıverdim ve ailemin yeni üyesi böylece bize gelmiş oldu. direkt toprağa dikmedim, belki tutmaz diye. inşallah telgrafımın da büyümüş fotoğraflarını paylaşabilirim burada. hepimize mutlu, boll çiçekli,bitkili yıllar🤗 not: destan yazmışım yalnız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2020
|
Merhaba, bir kac cesit telgraf cicegim var bu aralar hepsinin yapraklarında beyazlama görüyorum. Bir hastalık mi yoksa normal mi anlayamadim. Hastaliksa nasil önlem alabilirim? Diğer çiçeklerine bulaşsın istemiyorum. Teşekkürler https://i.hizliresim.com/lfqo5yn.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
ben suda bekletme yapmıyorum sadece toprağa saplayıp sonrasında hergün bir bardak su veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Yeşil olanı çok çabuk tutuyor ve çok sağlam. Taşınırken dalları kırılmıştı, yeniden tuttu hepsi. Ama pembesi öyle değilmiş. Siparişle aldım pembesinden. Ben de hemen diktim ama beklediğim gibi olmadı. Çürüdü gitti. Tekrar söyledim, onu da diktim, bu da yine çok nazlı, güçlü görünmüyor. Dilerim aynı şey olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Pembe telgrafım ölüyor mu, dik durmuyor ve uçları kuru. İki dal var. Alıp suya koysam mı birini? Çok yapraklıydı, onları da çizip toprağa koydum. İkinci alışım bu çiçeği. Yeşili, çift renklisi, moru var, çok da rahat büyüyorlar ama bu pembeyi yaşatamıyorum bir türlü. İçerdeydi, balkona aldım. Açık balkon ama branda var, açıyorum bazen. Çok rüzgara maruz kalsınlar istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Aslında fazla sulamaya da dayanıklı bir bitki, ama saksınızın altı delik değilse ya da toprağı çamurlaşmaya yatkın bir topraksa fazla su kök çürümesine yol açmış olabilir... Bunun dışında, dondurucu soğuğa (ki Hatay'da soğuk hava pek sorun olmayacaktır), aşırı rüzgâra, aşırı güneş ışığına ve aşırı susuzluğa maruz bırakılmadıkça kolay kolay zarar görecek bir bitki de değil... Bu bitkide bir sorun da çok az güneş ışığı alması... Yeterli güneş ışığı almadığında dalları çok ince uzun ve cılız gelişiyor, doğal canlı rengini de kaybedip soluk, açık bir renge bürünüyor... İdeal olanı, fazla suyu süzen toprak ve saksı içinde, fazla rüzgâr almayan ve iyi güneş ışığı alan bir yerde tutulması... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |