![]() |
|
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Arkadaşlar merhaba! Sitede gezinirken narlarınız gözüme ilişti,bi türlü başka bitkilere geçemedim.Acaba bana minik bir fide ya da tohumunu gönderebilecek olanınız var mı? Çünkü buradaki çiçekçilerde hiç görmemiştim daha önce. Biliyorum çok oldu ama eğer tohum gönderecek olan olursa nasıl çimlendirebileceğim hakkında da biraz bilgi verirse çok memnun olurum.Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bunlarda sevgili Yukkanın gönderdiği tohumlardan çimlenen narlar. Sanırım büyümeleri biraz zaman alıcak. 1. ![]() 2. ![]() Düzenleyen zeonka : 07-07-2008 saat 19:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
merhaba benim de süs narım var. bu yıl yaz başında aldım. ilk zamanlarda bitle mücadele ettim, çok şükür birkaç ilaçlamada geçti. şimdi çiçekleniyor fakat sizin resimlerinizde gördüğüm klasik nar şeklini alamıyor. uzun dolgun nar çiçeği halinde kalıyor, sonra dökülüyor. bitkinin belli bi yaşı doldurması mı lazım narları görebilmek için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayı idi sanırım bir arkadaşım ziyaretime gelmişti. Onu yolcu ederken arabasından ufacık bir nar çıkardı, "Bunu bana babam verdi, al bunu parçala bir saksıya ek, süs narıdır" dedi. Ben de onu gönderdikten sonra dediği gibi elimle minicik narı ezdim ve açtım.Boş bulduğum bir saksıya öylesine yayıp üzerini örttüm. Şu anda saksıda iki tane fide var. Onlara gözüm gibi bakıyorum ama içimde de bir kuşku!!! Bunlar acaba süs narı mı!!! Saksıya toprağı ben doldurmamıştım, daha önceden içerisindeki bitki ölünce boş olarak orada tutuyordum öylesine ektiğim için çimlenenler acaba nar mı diye düşünüyorum. Bütün başlığı okudum benimkileri de nara benzettim ama yine de uzman görüşü alırsam emin olacağım. İlgilenip bana bilgi verirseniz çok memnun olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn. Ferda Ülkümen, maşallah çok gürbüzler. Saksıları bana biraz büyük gibi geldi özellikle mi büyük saksıdalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Bu sıcak havalarda şaşırtma yaptığım bitkiler çok zorlanıyor, veya ölüyor. Siz bence ya havaların serinlemesini bekleyin, ya da toprağını dağıtmadan ayırabilirseniz ayırın Buket hanım. Bazen toprağını bozmadan saksısından çıkarıp, toprağı dağıtmadan bıçakla keserek böldüğüm oldu, o zaman bile birkaç gün gölgede bırakmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Düzenleyen teno07 : 01-08-2008 saat 16:12 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Arkadaşlar eşim geçen gün abartmak gibi olmasın ama bir araba dolusu çiçek aldı. Yakında oda benim gibi çiçek delisi olacak galiba. İşte bunlardan biriside süs narıydı. Şahane birşey bende bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Doğrudan güneş ışığı alan bir yere koyduğumda yeni sürgünler verdi. Tomurcuklandı. İlk tomurcuk açıldı ancak içeriden açılması gerken yapraklar malesef dışarı doğru açılmadı ve kurudu. Daha çok tomurcuk var açılmak üzere olan ve ben de balkondan içeriye aldım. Acaba bu sefer de ışık yetersiz gelip tomurcuklarını döker mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Bazı süs narları meyva bile veriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Tamam anladım kimse narına kıyıp göndermek istemiyor. Peki tohum ya da çelikten üretim yapılabiliyor mu?Bari buna cevap verin lütfen. Çünkü belki çelik ya da tohum bulabilirim. Ama büyütebilir miyim onu bilemiyorum? Büyüttüm diyelim ne kadar zaman alır? Düzenleyen osmann : 10-09-2008 saat 15:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
nar
sayın osmann 88 nolu linke bakarmısın aşağıdaki fazlalıkları vermeye yer arıyorum aynı tüp içinde cüce nar,sarmaşık bamya ve kekik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2008
|
Değerli arkadaşlar. Benim de 1,5 yıldır baktığım bir süs narı var. Bir önceki evimde balkonda duruyordu ve gayet sağlıklı meyve veriyordu. Şimdi ise balkonsuz ama bahçe katı bir eve taşındım. Bitki halen sağlıklı ama sizlere sormak istediğim şey kış mevsiminde ne yapmalıyım. Bir fidanlık bana bitkinin 0 dereceye kadar ki soğuğa dayanabileceğini ama hava çok soğursa üzerini naylon ile örtmem gerektiğini söyledi. Sizce bunu mu yapmak doğru yoksa direk salonumun ışık alan bir köşesine mi yetiştireyim. Malum kışın kalorifer yanacağı için bu sefer de sıcaktan zarar görmesini istemiyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar merhaba; 3-4 hafta önce narımın üzerinde minik minik çok ve kısa bacaklı yaratıklar türemeye başladı (çok küçükler), yapraklar da sarararak üzerleri siyah sarı noktacıklarla doldu, şu anda tüm narı sarmış durumdalar; sürekli elimle öldürüyorum; bugün de duşta narın tamamını yıkadım; böcekler çok fazla sayıda değiller ama tüm yapraklar siyahlı sarılı noktacıklarla küf gibi sarılmış durumda. Nar; 6-7 tane orkidem ve diğer bitkilerimle birlikte duruyor; neyse ki diğerlerine bulaşmadı? ne yapmam gerekiyor ilaç tavsiye edebilir misiniz? resimleri de ekledim..lütfen yardım edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Selam arkadaşlar bende süs narı yetiştirmek istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum neden ve nasıl temin edebilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2008
|
Sayın Ufukv Süsnarlarını Eminönü çiçek pazarından temin edebilirsiniz Şimdi Tam zamanı Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
balkon, bonsai, bonsai nar, cüce, cüce nar, çimlendirme, nar, süs narı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|