![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-05-2014
|
Merhabalar, benim de her yıl mart-mayıs arası açan bir cliviam var ve bu aylarda biraz üşütmek çiçeklenmesini kolaylaştırıyor, bu nedenle balkonda tutuyorum. Ancak geçen ayki soğuklardan birhayli etkilendi, yaprakları yumuşadı ve canlılığını yitirdi, köklerinde bir sorun olmadığını tahmin ediyorum. Bitkiyi daha da hırpalamamak için sadece kapalı balkona almakla yetindim. Acaba bu konuda deneyimi ya da önerisi olabilecek bir üye varmıdır düşüncesiyle paylaşmak istedim. Selamlarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Alıntı:
Acaba fazla mı üşüttünüz? Üşütmekteki amaç; bitkiyi çiçeklenmeye teşvik için bir süre serin ortamda tutmaktır. Bu da 4-5 derece civarı olmalı. 4-5 derecelik ortamda 2-3 hafta kalan bitki sıcak ortama (18+ derece) alındığında süratle çiçeklenecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-05-2014
|
Üşütmek ne kelime sayın alys, sanırım dondurdum ve şimdi kapalı balkondamı tutsam içeriyemi taşısam bilemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Bayıldıııımmmm
[QUOTE=Gatay;223034]Merhaba, çiçek açan bitkimin resimlerini sizinle paylaşm b Harika yıllar önce bu çiçekten vardı bendede ama neoldu ise birkaç ay içinde kaybettm.Eğer mümkünse tohumlarından bana gönderirseniz çok sevinirim.Nazar değmesin maşallah diyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Teşekkürederim ,
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
|
bu gece yarısı elimdeki çiçeğin adını da huyunu da sayenizde öğrendim.yıllar önce izmit tren garında 8-10 adet açıkta vardı,hepsi çiçekli idi ve bayılmıştım.bauhausta 4 yıl önce buldum,sevinerek aldım.bana torun verdi ama hala çiçek yok.Çorum yaramadı desem açmış halde bir evde gördüm.tatilemi çıkarsam ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Clivialar, 3 yaşında ve 13. yapraklarını oluşturduklarında çiçeklenirler. Olgun bitkilerin çiçeklenmesi içinde biraz üşümeleri gerekir. Şöyle ki; yaz aylarında bitkinizi dışarıda gölgede bakın. Dışarısının ısısı 4-5 dereceye düşene kadar kalsın. Bu derecelerde 2-3 hafta bekletin. Genelde aralık ayıdır. Sonra içeri alın. Kısa zamanda çiçeklenecektir. Yılda en az 2-3 defa besin takviyesini de mutlaka yapın. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
|
bende bir tane istiyorum bundan paylaşmak isteyen arkadaşlarım iletişime geçebilir mi çok teşekkür ederim şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
yapraklar
Cliviamın yeni çıkan yaprakları açıklı koyulu çıkıyor. Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Arkadaşlar elinde sarı çiçekli cliviası olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
Selamlar, ekteki fotoğrafta gördüğünüz bitki clivia mı ?
Yaklaşık üç yıldır yeşerip yeşerip sararıyor, yazın temmuz ağustosta uyuyor kasım gibi yine yapraklanıyor....sabırla bakıyorum bunlarda clivia mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bitkiniz clivia değil. Amaryllis Belladonna. Zira clivialar soğanlı değildir. Etli köklere sahiptirler. Yaprak dökmezler. Her daim yeşiller. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2016
|
Telefondaki fotoğrafı nasıl yüklüyoruz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net agaclar.net Forum Kuralları - agaclar.net |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2016
|
Kayınvalidemin clivia sı da çiçeklerinia açtı😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2014
|
Merhabalar uzun zamandır clivia besleyen biri olarak bir kaç önerim olacaktı.Öncelikle cliva çiçeğinizi direk güneşten koruyunuz,yaz güneşi yapraklarını yakıyor.4 clivia mı bu şekilde kaybettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
clivia rizomlu bir bitki değilmidir. başlık yanlış yerde gibi görünüyor... benim favorim sarı klivia. kokulu olduğu söyleniyor. güzel de çiçek açıyormuş. kafamdaki bi kaç bitkiden biri ama bakalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, clivya arıyorum bir zamanlar vardı, malesef kaybettim tekrar yetiştirmek istiyorum, tohum veya fidan paylaşmak isteyen olursa haber edebilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç aydır çiçekcilerde arıyorum fakat bulamadım halen paylaşmak isteyip beni bulamayan var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|