agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni204Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2021, 20:47   #91
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-12-2017
Şehir: Eskisehir Bingöl
Mesajlar: 55
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celikezen Mesajı Göster
Merhaba, ben de foruma yeni üye oldum, uzun zamandır bilgilerinizden ve paylaştıklarınızdan faydalanıyordum artık kendi deneyimlerimi ve problemlerimi de paylaşacak tecrübeler edindim

Benim canımı çok yakan bir calathea orbifoliam resimdeki gibi bir hal aldı. uzun süredir ne iyileşiyor, ne de lekeleri artıyor. Dün saksını değiştirdim, dipteki kurumuş yerlerini temizledim. Başka ne yapmamı önerirsiniz?
Teşekkürler.
Merhaba çok uzun zaman olmuş ama çiçeğiniz ne durumda çok istediğim bı tür bu çiçek gelişti mi gelistiyse acaba bana bı kök bı dal falan verebilir misiniz karşı ödemeli gonderseniz çok çok mutlu olurum.

Gozde26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2021, 23:46   #92
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-12-2017
Şehir: Eskisehir Bingöl
Mesajlar: 55
Merhaba Ben calathea bitkisini arıyorum ama uygun fiyatlı nereden bulabilirim acaba. Elinde olup satmayi düşünen dal ayiran budayan satmak isteyen olursa bana dönebilir mi. Arıyorum sayfasına yazdım ama dönüş yapan olmadı belki burda görülür. İyi günler.

Gozde26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2021, 02:36   #93
Ağaç Dostu
 
Batuhan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 535
Herkese selamlar ben artık vazgeçiyorum Calathealar lanetli bitkiler sanırım. Bu kadar güzel ve kendilerine aşık edebilme yetileri varken sürekli intihar denemeleri ve ölmek için en ufak anı kollamaları çok can sıkıcı çok beğeniyor ve seviyorum hatta White Fusion almayı planlıyorum ama param çöpe gitsin istemiyorum. Püf noktası olan var mıdır bu arada hemen Facebook grubunuza katılacağım merakla gezinmeyi bekliyorum. İyi akşamlar.

Mesut Temiz beğendi.
Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2021, 09:13   #94
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Hepsinın yaprakları bırbırınden guzel asık olmamak elde degil. Arastırdıkca tutkuyla baglanmaya basladım. Evde artık cıceklerı tepeme koyacagım sımdıde bu turlere dadandım. Nasıl dadanmıyacaksınızkı . Sagolsun bır Zeynep ısımlı bır arkadasım sureklı cıcekcılerı pazarları cıcek satan hemen heryerı gezdıgımden canan bende su turler var bana uyguna gorursen haber ver dedı . Olan turlerınden banada ayırmıs sagolsun. Yok alamam ben daha once yetıstıremedım olmesınler dedım. Sonra basladım bakınmaya video ve yazılı kaynaklardan arastırmaya. Ancak bılıyorum kı burada bu sıtede (seviyeli Site) bırebır besleyenlerden cok guzel bılgıler aldım zamanında. Burada elı emegı gecenlerın youtube da ellerınden geldıgı kadar bılgı verenlerın bu cıceklerı tanıtmak ıcın emek veren herkezın ıkı kelimeylede olsa tuyolar verenlerın anası atası nur ıcınde yatsın . O kadar dıyeyim barı. Nefis otesi turlermis sımdı bende ufak ufak basladım bu turlerden edinmeye salon cıceklerı ıcınde cok begendıgım turler arasına gırdı ve bende kendı capımda bulasmaya basladım. Yanı pacayı kaptırdım. Bu sitenın en guzel yanı kendını yalnız hıssetmıyorsun cıcek su tur aldım yasasın deyınce herkez duygunu anlıyor hıssediyor. Komık gorulmuyor. Cıdden anlasılşmak harıka. Yenı bitkıler edinmek merak salmak tutku. Cumlenız sagolun varolun. ıyıkı varsınız. Bizim gibiler cok guclu ınsanlar olsa bile cevrece ne gereksız merak diye nıtelendırılebılıyor. Ben yıllar once tanıstım bu sıteyle ve bana terapı oldu resmen. Normal hissettım. illakı aranızda yargılanmamıs hatta desteklenmıs olanlarda vardır ınanınkı sanslısınız.
Ben elimde fısfıs salon cıceklerını sulumaya basladım bıle. Yanı basladım yenı turler almaya ne bılgı bulursam burada paylasmaya baslarım yakın zamanda selamlar saygılar.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2021, 09:17   #95
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2021, 09:19   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Cok buyuk oldu sanki sadece adresini yazmayı beceremedim bir mahzuru yoktur ınsallah. Pek beceremıyorum bilgisayar ıslerını umarım dogru olmustur. Gelinde dadanmayın bu ture.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2021, 23:45   #97
Ağaç Dostu
 
Batuhan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 535
Merhaba deneyimlerimi paylaşmak istedim. Kendisi tam anlamıyla bir DRAMA QUEEN... En ufak olumsuzluk karşısında ani olarak kök çürümesi yaprak büzüştürme derken 4 kökten 2 köke kadar kayıp verdim ne yazık ki biraz ufak saksı ve sera ortamı deneyip deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2022, 20:28   #98
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2022
Şehir: Isparta
Mesajlar: 2
Bitkilerimde yeni çıkan yaprakların kuru veya çürümüş gibi çıkması ve yaprak kıvrılma

Merhabalar, evimde birden fazla calathea cinsi bitki var bunların bazılarının yaprakları kıvrıldı. Özellikle iki ayrı triostarı bu şekilde kaybettim. Köklerine baktığımda kökleri gayet sağlıklıydı, yeni yaprak veriyordu ama eski yaprakları birer birer kıvrılıyordu. Şimdi de sanırım madalyon denilen cins calatheada da aynı kıvrılması gördüm ve aynı şekilde kaybetmek istemiyorum bitkimi. Bunun neden olduğunu anlayamadım.

Bunun dışında yine calathea cinsi bitkilerimde yani çıkan yapraklar kurumuş ya da ıslak gibi açmasıyla karşılaştım. Bu iki sorun farklı zamanlarda farklı farklı bitkilerde oldu. Sulamasına özellikle dikkat ediyorum sulama kaynaklı bir problem olduğunu sanmıyorum. Mantar olduğunu düşünerek neem ağacı yağı, oksijenli su kullandım hatta tarım ilacı bile kullandım ancak sorun çözülmedi. En son besin eksikliği olabileceğini düşünüp besinli su verdim ancak bu şekilde de sorun çözülmedi. Bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eklenen Resimler
    
monetspeony Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024