![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Monstera Pitterii - Swiss Cheese Vine
Monstera Pitterii - Swiss Cheese Vine Monstera obliqua var expilata ![]() Araceae familyasından oval delikli yaprakları olan bir sarmaşık. Güneydoğu Asya ormanları doğal habitatı. Yarı gölge ve gölgede rahat yetişir. Direkt güneş ışıklarından raharsız olup hızlıca sararır. Bol sulanmayı ve 3 haftada bir beslenmeyi sever. Yetiştirecek arkadaşlar Monstera türüne ait diğer genel bilgilerden faydalanabilirler. Bizim iklimimizde sadece bir salon bitkisidir. ![]() Bu da benimkiler. Hızlıca üretilebileceğinin kanıtı, veya yerini sevdiğinin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Sn. Jezebel bitkiniz çok güzel hatırlama taktiğiniz de çok faydalı. Bitkiyi nereden edindiğinizi öğrenmek istiyorum. Mümkünse site adresi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Bir bitkisevere verilebilecek en güzel hediye. Tebrik ediyorum hediye edeni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Maşallah kızı annesini geçmiş ![]() Bu görselleri görmek bana enerji veriyor, teşekkür ederim. Benim başımda biraz sıkıntılar var, o yüzden foruma sık giremiyorum bu aralar. Herşey yoluna girdiğinde yine aranızda olurum inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
Herkese merhaba. Arkadaslarimizin ev hediyesi olarak verdikleri monstera pitterii bitkimiz birden once sararmaya sonra da yapraklarinda kuruma basladi. Salonda direkt gunes almayan ve pencereye yaklasik 4 metre uzaklikta muhafaza ediyorum. Sulamasini ise haftada 1 defa yapiyorum. Acaba az sulamaktan mi, isiga uzak kaldigindan mi boyle oldu? Bitki 4 aydir bizde. Ilk 2 ay guzel gelisti, 3-4 yeni yaprak da verdi ancak simdi durdu. Ne ileri ne geri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2023
|
Alıntı:
Her ihtimale karşı ucunu kırıp suya koyun. Suda çok güzel kökleniyor. Yeşil yapraklı bitkilere özel sıvı gübre oluyor, üzerinde yazan ölçüde sulama suyuna ekleyin. Haftada bir yeter. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Yanitiniz icin tesekkurler. Sikinti yasamadiysa acaba neden once sararip sonra yapraklari bu hale geldi? Son 1 aydir ne ileri ne geri derler ya oyle. Kiyamadim yine de bekliyorum yeni yaprak vermesini. Fazlaca kurumus yapraklarini da budadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Soyle suya koydum bugun. Umarim koklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |