agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni455Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-07-2009, 07:35   #661
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
leo06.8 çok sanslısınız minik difleriniz merhaba demiş size
powered gereken tüm bilgileri vermiş ekleyecek hiç bir şeyim yok
sağlıkla büyütün diflerinizi...

sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 09:28   #662
Yeni Üye
 
Kıyma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2009
Şehir: Aydın
Mesajlar: 3
Bu da benim Difenbahya'm


Sağlıklı mutlu huzurlu yaşıyoruz


Kıyma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 17:11   #663
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Benim difim belkide bir karış bile olmayan boyu ve iki minik yaprağıyla ölmek üzereyken işyerimden geldi. Çok büyük bir saksıya dikilmişti. Yer değiştirmesi zaten sarsmıştır endişesiyle saksısına dokunamadım. En uygun yei buldum kendimce ve uygun sulama ve besin takviyesi ile 8-9 ayda bu hale geldi. Kurtuldu bir anlamda. Şimdi epeyce boylandı ve sanırım da yaprakları ve gövdesi oldukça sağlıklı. Gün aşırı yapraklarına su püskürtüyorum ve alttan çok az suluyorum. Geçen hafta madem saksısına dokunamadım bahara bıraktım o zaman biraz toprak ekleyeyim dedim ve üstten köklerine hiç dokunmadan bayağı toprak aldım. Yerine yeni sağlıklı toprak ekledim. Uyum sağladı gibi ama tek sorunumuz evimde en uygun köşenin orası olması. Orada da duvar kısmı arkasında kalıyor ve napsın tatlım ışığa doğru yönleniyor. Birkaç değişiklikle evde yeni bir köşe ayarlayabilirim belki ama tam yeni toparlanmaya başlamışken riske etmek istemiyorum sağlığını. Arkadaşlar bir de siz inceleyip bana görüşlerinizi iletirseniz çok sevinirim.



thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 02:39   #664
Ağaç Dostu
 
powered's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2008
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 229
Galeri: 2
Sn Thomasina,
Sağlıklı diyorsunuz ama kesinlikle sağlıklı değil, zavallı bitki ışıksızlıktan ölmüş!
Küçücük ve ince yapraklar çıkarıyor ve ışığı bulmak istercesine uzuyor fakat ince bir şekilde uzuyor, kısacası bitkiniz formunu kaybediyor mutlaka ışığa alın, illa o köşede durucak diyorsanız bitki zaten ölür.
Fakat kış aylarında o köşeye koyabilirsiniz, bitki sonbahar sonlarından ilkbahar başlarına kadar dinlenme dönemine giriyor, dinlenme döneminde çok fazla ışık olmasada olur.


Düzenleyen powered : 24-07-2009 saat 02:40 Neden: Ekleme
powered Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 12:36   #665
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sevgili Powered sağlıklı derken tabii ilk gelişindeki haline kıyasla demek istemiştim. Yapraklar konusunda sanırım fotoğraftan dolayı yanıldınız. Yapraklar küçük değil. Ancak ışık konusunda kesinlikle haklısınız ancak yeri konusunda ısrarım yok. Var birkaç yer daha aydınlık olan ama oralarda da hava akımı fazla. Ve çok fazla ayak altı ne yapsam bilemedim. Yanlış anımsamıyorsam yer değiştirmek çok riskli diye birşey okuyunca hem ev değiştirdi hem saksısı büyük derken bir de ona cesaret edememiştim. Şimdi o bir iki aydınlık yerlerden birine seçim yapsam hava akımı nasıl bir etkide bulunur. Bana bir akıl verin. Ev kalabalık bir de kediler var yere koyduğum zaman rahat bırakmayacaklar. Vallahi şimdi panik oldum. Ne yapsam da garibimi kurtarsam...

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 14:46   #666
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Bir iki saattir difimi nereye koyabilirim, ne yapabilirim diye düşünmekten paralanadım. Şimdi bir iki seçeneğimi sizlerle paylaşayım istiyorum ki en iyisini yapayım kurtulsun diye. Sabahları saat 10 dan sonra direkt güneş ışığı almayan bir tül arkası pencere önüm var. Ancak 3 saat kadar güneşli orası. Işığın açısı eve fazla girmesine uygun değil. Pencerem eski Moda evi olduğu için yüksek çünkü.Oradan birkaç bitkiyi kaldırarak ışığı alabilecek kadar yüksek bir sehpaya koyabilirim. Ama tabii oradan kaldırdıklarım için ne yapabilirim bir de o sorun var. Sonra tam olarak güneş ışığı almayan ama tabii şimdiki yerine göre daha aydınlık olan bir cumba önüm var. Cumbaları bilirsiniz üç pencere aynı noktada nerdeyse, iki cam açık yaz olduğu için hava akımından rahatsız olurmu bir sehpayla oraya koysam. Bir de tabii cumbadaki sardunyalarla ilgilenmem için ikide bir yerinden oynatmam gerekecek. Hiç bir şekilde yere koyamıyorum saksıyı çünkü hem pencereler yüksek, hem de yavru kediler var. Bir de akşam üstleri 2-3 saat güneş alan bir yarı kapalı balkon köşem var, oraya mı koysam? Ama orada da güneş ışığı camdan geliyor ve diğer köşeye oranla biraz daha sert gibi olur mu? Hadi yer bulduk diyelim, incelen kısmı kesip yeni bir difi edinebilir miyim? Bu mevsimde olur mu bilmiyorum ki? En iyi hareket konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Ben de ölmedi sürekli yaprak veriyor, hoş biraz inceldi güneş istiyor cılız falan ama olsun çöpten kurtardım diye sevinriken şimdiki halime bakar mısınız? Hadi bana bir el atın arkadaşlar, ne olur...

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 15:46   #667
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Bi iki saat güneş alsın yeter. Sabah 10'dan sonra tül arkasından güneş alan yer güzel bence. Ben olsam oraya koyardım. Yer değiştirme konusunda şüpheniz olmasın, öyle nazik bir bitki değil hatta arsız da diyebilirim. Ben iki ay önce şirkette öğlene kadar direkt güneş alan alt kattaki yerinde haftada veya onbeş günde bir bir bardak suyla sulanarak, sürüm sürüm sürünürken aldım saksısını değiştirdim. Toprağın altında dallanmış 3 tane yavsunu, saksıyı kazıp gövdesinden ayırdım. Kazarken kökleri zarar bile gördü. Olmadı yaprakları küçük çıktı diye köklerini bile yıkayarak toprağını değiştirdim. Şimdi 2 tane birden çiçek açıyor. Ayırdığım yavrular bağımsızlıklarından memnun yeni yeni yapraklar çıkarıyor. Sabah gün doğuşundan öğlen 12'ye kadar filmli cam arkasından güneş alıyor. Halinden gayet memnun. Bu konuda bir yerde fotoğrafı da var.

Şunlara da dikkat edin;
Çok sularsanız kökleri çürür, gölgede çürüme riski daha yüksek. Her iki sulamadan sonra bırakın toprağı biraz kurusun, korkmayın ölmez. Toprağı fazla sıkı olmasın, biraz bitki besini verin azıcık da NPK gübre. Günde birkaç sefer sprey ile yapraklarına kireçsiz su sıkın (damacana kaynak sulardan, çeşme suyu olmaz) bakın o zaman nasıl coşacak.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 16:52   #668
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sevgili Fatihsahin07, ilginiz için teşekkürler. Ben aslında bu difi için çok uzun süredir mücadele ediyorum. Benim evim uygun olmadığı için kendi aldığım bitkiler gölge bitkileri. Ama benim ayrıldığım işyerim hemen her sene özel müşteri toplantılarında dekoratif amaçla alınmış birçok çiçekle doluydu. İşyeri bodrum katı ve gündüz bile karanlık olduğu için hemen hepsi yaşayamıyorlardı. Bu ve drecenam da bunlardan biriydi. Ben ayrılırken şirket yetkilisi artık kapkara olduğu için her ikisini de ben öğle tatilindeyken çöp variline attırmış, yaşamaz diye. Duyunca hemen gidip aldım. Kestim biraz ve ancak bu hale getirebildim. E biraz da tabii aydınlık köşelerim zamanında gelenlerle dolmuşlar düşünemedim. Ama artık yeniden düzenledim ve hatta yanındaki drecenayı da aldım yeni yerlerine. Sulamayı aynı dediğiniz gibi yapıyorum. Güneş almadan bu kadar belki de bir tek onun hatırına yaşayabildi zavallıcık.
Bu arada dikkat ettim porewed, haklısınız yeni yapraklar oldukça küçük, ne dikkatsizim. Gövdenin farkındayım da yaprak açıyor heyecanına kapılarak asıl önemli olanı kaçırmışım. Şimdi bekleyelim diyeceğim ama bu incelen gövde ne olacak peki. Yeni kök mü yapmam gerek acaba ne dersiniz? Büyük saksı ve tam olarak değişmeyen toprak için ne yapmalı?


Düzenleyen thomasina : 24-07-2009 saat 16:58 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 09:58   #669
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Sayın thomasina,

Gövdesinden anlaşılıyor, difenbahyanız önceden epey büyükmüş. Bu nedenle kök yapısı sağlamdır kolay kolay birşey olmaz. Benim bildiğim doğrulara göre bu çiçeğin huzura kavuşması için iki yol var. Birisi uzun vadeli, diğeri kısa vadeli. Bitki benim olsa ben bu ikisinden birisini yapardım;

1- Çiçeği güneşe koyarsınız, kendine gelir. Nerede bu güneş diye uzamayı bırakır ve güneşi buldum, şimdi biraz dallanayım der. Yanlarından yavrular verir. Bu bence 3-5 ay daha sürer. Üstteki dal öyle kalır, ince ve uzun. Gövdesi kolay kolay kalınlaşmaz bu nedenle yeni yaprakları da çok sağlıklı olmaz. Sapları uzun olmayabilir ama yapraklarının büyük çıkacağını sanmıyorum. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla çiçek topraktan 1 karış üzerinde bir yerde değişim yaşamış, yana doğru patlamış. Yandan sürgün verince oradan ayırmak lazım.

2- Bu yöntem biraz canice hızlı ama tehlikeli. Elime maket bıçağını alırım, bitkiyi topraktan 5 göz (boğum) yukarıdan yatay şekilde keserim. Saksı filan değiştirmeden, aynı saksıda küçük bir tepe gibi toprağı ortaya doğru yığarak bitkinin en üstten bir gözü açık kalacak şekilde etrafını toprak ile doldururum ve yine güneşe koyarım. Yanlarından patlar, üst tarafı güzelce kendini tedavi eder ve gömülünce çürümeyecek şekle gelir. Yavrulardan 2-3 yaprak çıkar. Sonra saksı değiştirir, kesik yerde toprak altında kalacak şekilde toprağa gömerim.

Sonra yapraklı olan kısmı, üstten 7 göz alta doğru keserim. 4 gözdeki yaprakları alırım. ve köklendiririm. Yalnız kesik yaprak çok olduğundan suyunu değiştirmezseniz çürür. Çürümesin derseniz yaprakları almadan köklendirin, ekerken yaprakları alın. Fazla sulamayın, yine çürür. Köklendikten sonra, her yaprak çıkarışında eski yaprakları budar, tüm yaprakları yenilerim. İkinci difenbahya da hazır.

Orta kısmı da altını çapraz keser suya koyarım köklenir, yeni sürgün verir muhtemelen. Şuanki orta kısmın üzerinde kalacak çıkıntıyı da alır, yeni sürgüne yol veririm.

Bu üçünden biri kesin tutar, hepsi tutarsa eş dost çiçek sahibi olur

Eklenen Resimler
 
Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 12:40   #670
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
Sayın Fatihsahin07, yukarıda anlatmış olduğunuz yöntemi bir anlık cesaretle denedim.
sonuç mu?
en iyisi görsel paylaşmak olacak sanırım...
hızla köklendiler fakat ne zaman toprakla buluşturacağımı bilemiyorum suyun içinde gayet mutlular gelişimleri sürüyor.
biraz daha köklenmelerini beklemeliyim sanırım
sizler ne dersiniz?

Eklenen Resimler
   
sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 15:13   #671
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Bence daha fazla bekletmeyin. Ben kökleri 2 mm kadar uzayınca diktim toprağa. Sonra toprak değiştirmek için sökünce bir sürü kök saldığını gördüm. Toprakta daha çabuk kökleniyor, kendine geliyor.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 16:24   #672
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
çok cesaretlisiniz ben asla kesemem korkarım birşey olacak diye

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 17:58   #673
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Bende hasta olan difimi yavrularından ayırmak zorunda kaldım ana gövde kendini topladı ama yavru olanlar düzelmedi.Acaba bende bu şekilde yapsam olur mu?

nazem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 20:18   #674
Ağaç Dostu
 
ayferaksit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2009
Şehir: malatya
Mesajlar: 298
Galeri: 15
Difenbahyam kapı önünde direkt ışık almıyor ama aydınlık bir yerde. Soğuktan etkilenmediği için de yaz kış orada duruyor

Eklenen Resimler
 
ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 22:59   #675
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sevgili Fatitsahin07 mesajınızı okuyunca iki gün boyunca cesaret bekledim ve nihayet sizin yöntemden birini seçerek difimi kurtarma operasyonu yaptım. Umarım yanlış uygulama değildir. Yalnız tüm sayfaları okuyunca powered'in de suda bekletmeden dikme işlemini de yaptım, parçalardan birine. Yani bir anlamda ortaya bir karışıkmış gibi oldu.
Sevgili powered ve fatihsahin07 bir yardımcı olursanız yanlış bir şey yapmış isem yakınken dönsem.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Keserken yanlışlıkla kopan küçük bir parçayı da toprağa gömdüm. Belki bir sürpriz yapar.


thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 23:24   #676
Ağaçsever
 
duygumit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2009
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 73
merhaba thomasina difenbahyanıza yaptığınız işlemin aynısını bende uyguladım. hiçbir sorun olmadı. sanırım 3 hafta falan oldu ve hepsi yanlarından patladı. tazecik yaprakları cıktı ve cok güzeller. içiniz rahat olsun. bende suda çimlendirmeden parçalra bölüp hemen cıkardığım toprağa diktim.1 kere çiçek coşturan verdim o kadar. su anda hepsi çok güzeller.

duygumit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 09:18   #677
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
sayın Ayferaskit difinize göre kullandığınız saksı oldukça büyük.
büyük saksılar diflerin gelişimi açısından dezavantajdır.difler büyük saksılarda olduğu sürece saksının dibini kökle doldurmak için çaba harcarlar.
isterseniz onu çıkarıp daha küçük bir saksıya alınki gelişimi hızlansın...

bu arada thomasina cesaretinizi kutlarım.
umarım difleriniz hızlı gelişim göstererek sizin yüzünüzü güldürür.
özendim
bende derhal suda bekleyen diflerimi toprakla buluşturayım

sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 09:38   #678
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Gayet güzel olmuş, köklü parça saksıda, köksüzün birisi suda diğeri toprakta. Tüm ihtimaller için zemin hazırlamışrınız. Üçünden en az birisi kendisine gelir. Bence hepsi olacak, belki üzerinde 3-4 göz varsa o küçük bile tutar.

Köklü olan %80 yeni sürgün verir çünkü kökler bitkiyi hala besliyor, o besin bir yere yönlenmek zorunda. Diğer ihtimaller biraz daha zayıf çünkü çürüme ihtimalleri var.

Toprakta olanların toprağı vıcık vıcık su olmasın ama kupkuru da olmasın, nemli dursun. Toprakta, sudan daha çabuk kök atarlar.

Suda olanı her gün kontrol edin, eğer kestiğiniz yaprak varsa gövdede kalan sapları çürüyecektir. Elinizle temizleyip, suyunu değiştirerek bekletmeye devam edin. Kesik yerinden çürüyebilir, bunu da sudan çıkarıp gözle görebilirsiniz. Çürük kısım biraz daha şeffaf bir yapıda olur, anlaşılabilir. Eğer kesik yerinden çürürse tekrar görüşürüz. Suyuna biraz sıvı bitki besini verirseniz iyi olur.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 09:46   #679
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sevgili Fatihsahin07, içim rahatladı şimdi sağolun. Sulama konusunda rahatım zaten hiç bir zaman aşırı sulamam olmadı ve iyi su kullanırım. Yalnız hala alttan sulamaya devam etsem olur mu? Ben hep öyle yapıyordum. Suda olan kısımda hiç kesitiğim yaprak yok. Sanırım o yüzden çürüme olasılığı az, umuyorum yani. Arada verdiğim vilmorin vardı çiçeklerime salon bitkileri için olanından, kullanılabilir mi? Bu arada ana saksıda kalana periyodik olarak uyguladığım sıvı besinden verecek miyim? Zaten kökü var ondan sordum. Küçük saksıdaki sanırım köklenme aşamasında olduğundan sıvi besin verilmez değil mi? Yanlış mı düşünüyorum?
Ne çok sordum... Teşekkürler binlerce kez.

Bu arada sevgili sükunet, yüreklendirmeniz çok hoş. Teşekkürler.


Düzenleyen thomasina : 29-07-2009 saat 09:48 Neden: ekleme
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 10:53   #680
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Bu işlemleri ben yapmış olsam;

Ana saksıdaki bitkiye hiç kesmemişim gibi davranarak devam ederdim.

Sudaki yapraklı olana ise normal dozun altında vilmorin verirdim. Hafif gölge yere koyardım ki güneşte yapraklarından çok su kaybedip, solmasın. Günde iki kez da yapraklarını sprey ile ıslatırdım. Vilmorini bir camsil şişesi içine 1-2 çay kaşığı koyarak da yapraklarından verebilirsiniz. Denedim, birşey olmuyor

Metal küçük saksıdaki köksüze de besin vermeden, hafif üstten sulardım.

Yanlışlıkla kesilen küçük parçayı da yoğurt kovası v.s. küçük bir kabın içine eker, üstünü streç film ile kapatır güneşe koyardım. Filizlenene kadar açmaz, sulamazdım.

Tabi benim olsaydı. Bunları size söyleyip, sorumluluk da almam istemem. Tecrübelerimden oluşmuş fikirlerdir, sizin bitkinizde tutmayabilir.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 11:44   #681
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
''Tabi benim olsaydı. Bunları size söyleyip, sorumluluk da almam istemem. Tecrübelerimden oluşmuş fikirlerdir, sizin bitkinizde tutmayabilir.''
Sizi anlıyorum. Her bitki her zaman sık denenmiş başarılı bir yönteme yanıt vermeyebilir. Haklısınız. O nedenle hassasiyetiniz için teşekkürler. Zaten forumda okuduklarımda hemen aynı şeyler. O yüzden içim rahat.
Tekrar teşekkürler...

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 13:09   #682
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Rica ederim, gelişmelerden haberdar edersiniz umarım.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 10:47   #683
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
danışmak istediğim o kadar çok şey var ki...
difimde ne olduğunu kestiremediğim şeyler oluyor
suda bekleyen difim vardı hani bu gün baktım oldukça kök salmış ama gövdede minik minik bir şeyler çıkıyor yaprak çıkaracak desem değil filiz desem acaba mı?
adını siz koyun lütfen...

ikincisi suda köklendirip kurtardığım başka bir difim ne ilginçtirki asıl yaprakları büyük olduğu halde yeni çıkan yapraklar iki parmak büyüklüğünde bunun sebebi nedir acep?

üçüncü ve son olarakta difimin ana kökünü toprağa ektim ve iki adet filiz veriyor sanırım

ne çok difim olacak çok şanslıyım çok
şimdi resimleme zamanı...

Eklenen Resimler
     
sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 12:58   #684
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sükunet Mesajı Göster
danışmak istediğim o kadar çok şey var ki...
difimde ne olduğunu kestiremediğim şeyler oluyor
suda bekleyen difim vardı hani bu gün baktım oldukça kök salmış ama gövdede minik minik bir şeyler çıkıyor yaprak çıkaracak desem değil filiz desem acaba mı?
adını siz koyun lütfen...
Onlar yeni çıkacak olan kökler sükunet hanım. Su gördüğü için heryerinden kök atmış. Bence toprağa dikin artık onları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sükunet Mesajı Göster
ikincisi suda köklendirip kurtardığım başka bir difim ne ilginçtirki asıl yaprakları büyük olduğu halde yeni çıkan yapraklar iki parmak büyüklüğünde bunun sebebi nedir acep?
Bitki enerjisini kök atmaya harcıyor olabilir. Toprağı sıkı olduğunda küçük yapraklı çıkıyor. Benimki yeni talaşlı toprağından çok memnun, yeni yaprakları giderek daha büyük çıkıyor. Aynı saksıda 4 kök var bende. Hiç kökü olmayanın yaprağı küçük çıkıyor, ana gövdeden ayırdığım hem gövdeye bağlı hemde köklü olanlar biraz daha büyük yapraklı ve her yeni yaprak bir öncekinden büyük çıkıyor. Bence bekleyin yaprakları büyüyecektir ama toprağı gevşek tutmak daha sağlıklı oluyor.

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 13:03   #685
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
o halde saksısı hazırken hemen toprakla buluşturmalıyım
birde talaşlı toprağa takıldım o nasıl oluyor sayın Fatih?
toprağa bildiğimiz talaşımı karıştırıyoruz yani ?

sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 13:48   #686
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-06-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 34
Evet bildiğimiz bıçkı tozu ama ağaç tozu olsun sunta veya mdf değil. %60 toz, % 40 torf karıştırıp ona ektim ben. Aslında en güzeli sıkıştırılmış hindistan cevizi kabuğu, lifi olan cocopeat topraklar var aşağıdaki linkte açıklanıyor. temin edebilirseniz bence bu daha güzel olur. Ben yaparken bundan haberim yoktu, tekrar yerinden oynatmak istemiyorum artık. Ama saksı değiştirirken cocopeat'a ekeceğim.

http://www.gartengold.com/cocopeat.asp

Fatihsahin07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 23:13   #687
Yeni Üye
 
angel_07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2007
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 9
Arkadaşlar kırılan diffenbachiamın bir kısmını suya koydum.Uzun süre suda kalmasına rağmen kök oluşmadı fakat yaprak çıkarttı ve çıkan yaprak da çok küçük.Kök olmadıgı için çürür diye dikemiyorum.Ne yapmalıyım?

Eklenen Resimler
  
angel_07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 23:16   #688
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 205
bence toprağa dikin.
şayet suda beklediği sürece çürüme tehlikesi var.

sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 23:09   #689
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-08-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 51
Difenbahya (Dieffenbachia)

Arkadaşlar Bende 2 Kök Var Birisinde Alt YAprakları Sararıp Kuruyr Ustten Yenısı Acıyor ve Tek Dal Uzerıne Uzuyor Dıgerınde Ise Dallanma Oluyor ve Sararma Fazla Olmuyor Sorun Ne veya Cınsındenmı Kaynaklanıyor

lfkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 01:50   #690
Yeni Üye
 
angel_07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-07-2007
Şehir: MUĞLA
Mesajlar: 9
Tesekkür ederim Sayın Sükunet.Dediğiniz gibi yapıp toprağa diktim.İnşallah toprakta köklenir.

angel_07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024