agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2007, 20:04   #241
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
İşte son zamanlarda bir yandan coşkun bir biçimde tomurcuklanan, öte yandan da çiçekler açan gardenyamdan birkaç fotoğraf...

Sadece 2 adet çiçek bile neredeyse evin yarısını mis gibi kokuya boğuyor; enfes...

Buyurun...

Özellikle üzerindeki çok sayıda (22-24 civarı) tomurcuğu da görebilmeniz için yakın çekim benzer kareleri yerleştirdim...

Eklenen Resimler
     
lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2007, 23:36   #242
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Lerdemir, tebrikler.
Sonunda gardenyanın böylesine güzel bir şekilde çiçeklenmesine çok sevindim.
Maşallah.
10 gün kadar şehirdışına çıkmıştım, çıkmadan önce yanlış gübreleme uyguladığım (fazla potasyum) 13 saksı çiçeğimin yapraklarında kuruma ve dökülmeler başlamıştı. Ve döndüğümde de gördüm ki, gardenyam ölmüş.
Ve diğer 12 saksı çiçeğim de..
Pazar günü bana fidanlığın yolları göründü yine..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 15:16   #243
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sayın Lerdemir sizden ricam;Demir tozu ve limon tuzunu ne ölçülerde nasıl hazırlıyorsunuz,hangi aralıklarda ne ölçüde veriyorsunuz?Zahmet olmazsa yazabilir misiniz?Eşimin bir gardenyası var ve ben sadece musluk suyu ile değil içtiğimiz su ile suluyorum.Bir hata yapıp gardenyasının yaşamını riske atmak istemiyorum.Eğer bu bilgileri bana yazarsanız gerçekten çok sevinirim.
Şimdiden çook teşekkürler.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 15:17   #244
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Bu arada gardenyanız muhteşem.İnşallah bizim ki de böyle olur ve ben sizlere resmini gösterebilirim.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 17:23   #245
Ağaç Dostu
 
ataser's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: bilecik
Mesajlar: 356
Sayın sevilay, ben resmen her sulama suyuna bol miktarda limon tuzu koyuyorum alt tabağına, hani parça olarak derseniz temiz 10 parça filan ve çiçek açmıyor olsa da şu anda her yer yaprak oldu, hatta dipden çıkan ufak yapraklar bile dallaştı diyeyim size

ataser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2007, 18:50   #246
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sayın Ataser,yani üstten vermiyorsunuz da alttan tabağına mı koyuyorsunuz?Ama ben altta su kalmaması gerektiğini biliyorum.Bir de alttan su çıkacak kadar su vermiyorum.Yanlış mı yapıyorum acaba?

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 09:10   #247
Ağaç Dostu
 
Fatma E.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 197
Galeri: 4
lerdemir gardenyanız çok güzel görünüyor.
Benimki de tomurcuk dolu, sürekli yenileri de çıkıyor ama bir süre sonra düşüyorlar Ama tüm bu önerilerden sonra yeni tomurcuklardan çok ümitliyim.
Sulamaya limon tuzu katıyorum, toprağa paslı çivi koydum, sulamayı kovada yapıyorum. Bol bol suladım dün, bakalım ne zaman su isteyecek. Ben azar azar su koyduğum için 2-3 günde bir sulamam gerekiyordu. Yerini de tavsiyelerinize uyarak değiştirmedim.
Hadi bakalım inşallah çiçekler açar da sizinle paylaşırım fotoğraflarını.

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 09:47   #248
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Sevgili GLCN, Arzu Kasapoğlu, Penelophe, Sevilay, Fatma E.

Beğeni ifadeleriniz için teşekkürler ederim. İlgi, sabır ve emeğime böyle teşekkür etmesini çok seviyorum gardenyamın. Tabii, bu arada; onu bana hediye eden dost'a da bu vesile ile şükranlarımı sunarım...

Penelophe; seninkinin durumuna da çok üzüldüm; galiba kuyucu'nun da dediği gibi çok fazla üzerlerine mi düşüyoruz acaba?

Sevilay;

Ben; senin yerinde olsam demir tozu kullanmazdım; çünkü toprağı ve saksıyı aşırı ağırlaştırıyor. Ben kendi saksıma demir talaşı/tozu koydum ama bu ağırlık nedeni ile pişman oldum. Benim daldırarak sulama yöntemimde bana büyük sorun çıkartıyor bu ağırlık.

Ayrıca da, bir süre sonra su, toprak ve havayla temas eden demir tozundaki paslanan minik parçacıklar birbirlerine yapışıp sertleşiyorlar ve toprağın içinde veya üzerinde çok sert bir tabaka oluşturuyorlar. Sulamalarınızın arasında toprağın üstünü biraz havalandırmak istediğinizde sorun oluşturuyor bu durum da...

Bu uygulamadan deneysel olarak edinmeyi umduğumuz faydanın çok daha garantilisini benim de bilahire uyguladığım demirsülfat veya saçı kıbrıs veya demir gübresi takviyesi ile elde etmek bence daha doğru olur.

O yüzden; demir tozunu hiç kullanmayın derim.

Limon tuzu ölçüm ise şöyle:
Ölçüde kolaylık olabilmesi açısından boyutları değişebilen "nohut" yerine hepimizin bildiği ve genelde boyutu her yerde birbirine yakın olan "beyaz leblebi"yi kullanacağım.

Genel olarak her 4 sulamadan en az ikisine limon tuzu ilave ediyorum.

1 lt suya 3 adet beyaz leblebi boyutuna denk gelecek kadar limon tuzu atıp eritiyorum. Ama tabi, bu illa ki böyle olacak demek değil. Bazen üstüste 4 sulamada da limon tuzu uygulamadığım da olmadı değil. O yüzden biraz rahat olmaya çalışmak gerektiğini farkettim.(Dikkat ettiyseniz, yine de 'rahat olmak' diyemedi dilim) Bizim rahatlığımız bitkiye de yansır eminim Zira, bitkilerle rahatlamak için uğraşıyoruz genelde; bir de aksine gerilim ve endişe nedeni olmasınlar değil mi?

Bir de demir uygulamasını sormuşsunuz.
"Demir tozu" ile ilgili görüşüm yukarıdaki gibi; ancak demir gübresini, gübreyi aldığım yerdeki teknik yetkilinin söylediği şekilde uyguluyorum. Demir sülfatı; 1litre suya 1 çay kaşığı (Tepeleme değil, silme, yani azıcık) olacak şekilde karıştırıp her 3. veya 4. sulamada, suda eritip sulama suyu ile bitkiye veriyorum.
Burada şuna dikkat etmenizi salık veririm; ben de dahil (+Penelophe) birçoğumuzun yaptığının aksine, "daha çok vereyim, daha etkili olsun, daha çabuk büyüsün" düşüncesine kapılmayın; sabırla ve azar azar vermeye devam edin demirinizi de, tüm gübrelerinizi de... Yoksa, bitkiniz şiddetli zarar görür; çoğu zaman da bunun telafisi mümkün olmaz. Üzülürsünüz yok yere. (Biz üzüldük, siz üzülmeyin)

Umarım eşinizin gardenyası sağlıkla yaşamaya devam eder...

Fatma E.,
Bitkiniz tomurcuklanıyor ve fakat tomurcuklar düşüyorsa hemen sulamayı azaltın bence; benim tomurcuklar sulamayı yukarıda yazdığım şekilde yapana kadar, aşırı sulama yaptığımdan dolayı düşüyormuş meğer... Yukarıda yazdığım yönteme geçtikten sonra bir iki tomurcuk dışında kaybım olmadı. (Henüz)
"Değiştirmedim" dediğiniz bitki konumunun, tercihen yarım gün (bunda da tercihen günün ilk yarısı, sabahtan öğlene kadar olanı mümkünse tabi) direkt güneş ışığı, sonrasında da doğrudan ışık vurmayan ama aydınlık olabilecek bir nokta olmasını, bununla da beraber aşırı rüzgar almayan bir yer olmasını temin edebilirseniz gardenyanız size minnettar kalacaktır.

Açan çiçeklerinizin fotoğraflarını bekliyor olacağız Fatma E.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 10:04   #249
Ağaç Dostu
 
Fatma E.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 197
Galeri: 4
Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler lerdemir. Son sulama işini sizin yönteminizle yaptım. Baktım tomurcuklar boyun bükmüş, suladım hemen. Bir sonraki boyun bükmelerini bekleyeceğim şimdi.
Bitkinin konumu da tam dediğiniz gibi. Sabah güneş ışığı alan, öğleden sonra bol ışıklı bir yerde. Kapalı balkonda, perdenin arkasından alıyor güneş ışığını, direk ışık zarar verir diye düşünerek perdeyi akşamüstü iş dönüşü açıyorum. Rüzgar derseniz, zaten bu aralar rüzgara hasret kaldık İstanbul'da Yani hiç rüzgar almıyor çiçeğim, serin havalarda da bu uyarınızı dikkate alacağım.

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 10:32   #250
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Ekim ortasına kadar gardenyasız kaldım.
Dün gittim fidanlığa gardenya almaya ama fidancı, fidelerin sıcaktan çok etkilendiğini bu yüzden de ekim ortası gibi yeni gardenya fideleri getireceğini söyledi.

Lerdemir haklısın.
Zaten çok güzel ve canlıydı, ben birde gübreleyerek açgözlülük yaptım ve cezasıda bitkiye maloldu.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 10:58   #251
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Rica ederim Fatma E.,

Gardenyanız kapalı balkonda ise yaprakların nemlilik ihtiyacını karşılamak için ilaveten nemlendirmeniz gerekir.

Bunun için de, alışkanlık haline getireceğiniz şekilde, kendi periyodunuz dahilinde, incecik sis gibi püskürtme yapabilen bir fısfıs ile gardenyanın yapraklarını hem alttan hem de üstten sislendirmeniz, nemlendirmeniz gardenyanıza iyi gelecektir.

Ben bu uygulamayı, haftaiçi eve geç döndüğüm için hemen her gece yatmadan önce; haftasonları akşamüstü evdeysem, doğrudan gün ışığının vurmadığı aydınlık bir saatte gün içinde yapıyorum.

Yalnız yaprakları fısfıslarken dikkat edilmesi gereken bir husus var:

Tomurcukların iyice büyüyüp, açılmaya başladığı (Yani yeşil tomurcuğun dış çeperinin aralanıp da beyaz rengin görülmeye başladığı zaman; hani anlarsınız ki bir gün sonra çiçeğiniz mis gibi açacak, işte o zaman) andan itibaren fısfıslamayı yaparken, püskürttüğünüz suyun o beyazı görünen tomurcuğa ve ertesi günden sonra mis gibi açmış olan bembeyaz gardenya çiçeğinin üzerine doğrudan gelmemesine özen gösterebilirseniz, çiçeğiniz beyazlığını daha çabuk kaybetmez.
Çünkü açmış gardenya çiçeğine su temas edince daha çabuk kararıyor sanırım; hem su hem de burun (koklarken dikkat) teması için de durum aynı

Ben su püskürtürken çok da titizlenmeden sadece açmış çiçeğin üzerine boştaki elimi (çiçeğe temas etmemeye çalışarak) siper ediyorum; o çiçeğin dalına da su püskürtmüyorum.

Hem, 3-4 gün fısfıssız kalsa ölmez ki zaten değil mi !

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 11:35   #252
Ağaç Dostu
 
Fatma E.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-06-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 197
Galeri: 4
Aslında ben de fısfıslamakla fısfıslamamak arasında kalmıştım. Forumda bu konuda farklı deneyimler var Madem öyle diyorsunuz ben de yaprakların nemini eksik etmem bundan sonra

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Tomurcukların iyice büyüyüp, açılmaya başladığı (Yani yeşil tomurcuğun dış çeperinin aralanıp da beyaz rengin görülmeye başladığı zaman; hani anlarsınız ki bir gün sonra çiçeğiniz mis gibi açacak, işte o zaman) andan itibaren fısfıslamayı yaparken, püskürttüğünüz suyun o beyazı görünen tomurcuğa ve ertesi günden sonra mis gibi açmış olan bembeyaz gardenya çiçeğinin üzerine doğrudan gelmemesine özen gösterebilirseniz, çiçeğiniz beyazlığını daha çabuk kaybetmez.
Hele bir tomurcuklar açmaya karar versin, ozaman onları gözümden bile sakınacağım

Fatma E. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 13:16   #253
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Ben teşekkür ederim ilknur aşık;


Ben de forumda bilgiye nasıl ihtiyaç duyuyorsam, az çok bilgi sahibi olduğumu düşünebildiğim konularda da bilgiyi o şekilde sunmaya çalışıyorum.

Fayda görürseniz ne mutlu bana.

Hepimizin burada buluşma amacı da bu değil mi zaten...

NOT: Bu forumdaki Her Derde Deva, Soranların Dostu, Hızır Mine Hn.'ın başlığı olan Mine Pakkaner'e soralım (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) konusunun 27.sayfasının 805. mesajından itibaren gardenya hakkında sorulmuş sorular ve Mine Hn'ın uzman görüşleri bulunuyor.

Forumda yazı kirliliği olmaması açısından aynen buraya kopyalayıp nakletmek yerine; okuyanlara da kolaylık olması için altı çizili kelimelere bağlantıları ekliyorum.
Orada, teknik bir uzman tarafından verilmiş yanıtlar hepimize ışık tutuyor gardenya bakımı konusunda.
Altı çizili kelimelerin üzerine fare ile gelip bir kez tıklarsanız ilgili mesaj açılacaktır.
27.sayfayı takip eden 28. ve 29.sayfalarda da parça parça devam ediyor konu: 27.sayfada mesaj numaraları 805, 806; 28.sayfada mesaj numaraları 811, 813 'bu nacizane benimdir, 815, 819 (bu mesaj çok önemlidir), 840; 29.sayfada 843, 844, 845, 847, 856 (bu da çok önemli), 858, 859 (Bu da benim ), 862 (teyit mesajıdır).

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 13:52   #254
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Sayın Lerdemir verdiğiniz cevaplar için size minnettarım.Bu arada anladığım kadarıyla limon tuzunu demir sülfatla beraber vermeyeceğiz.sanki çizelge şöyle olacak;
1 normal sulama-1 demir sülfatlı sulama-1 normal sulama-1limon tuzlu sulama
Ve bu sulamaları bitki boynunu bükmeden yapmayacağız.
Umarım doğru anlamışımdır?
Eşiminki de açarsa hemen bir resmini koyacağım foruma.Tabii becerebilirsem.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 14:08   #255
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Gardenya Sulamasında Yeni Metod:"Boyun Büktürme Metodu"

Estağfurullah Sevilay,

"Boyun büktürme metodu" kesin de (benim uzun zamandır başarı ile uygulamamdan ötürü böyle konuşabiliyorum); limon tuzu ve demir sülfatın beraber verilmemesi gerektiği izlenimini tam olarak nereden edindiniz?

Veya belirttiğiniz sıralama nasıl oluştu?

Zira, ben daha dün akşamüstü limontuzu ve demir sülfat eklenmiş suya daldırarak suladım gardenyamı...

Belirttiğiniz bu iki husus hakkında da yazı okuduğumu hatırlayamıyorum da? Umarım yanlış birşey yapmamışızdır...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 14:41   #256
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,587
Galeri: 92
Genel olarak her 4 sulamadan en az ikisine limon tuzu ilave ediyorum

Demir sülfatı; 1litre suya 1 çay kaşığı (Tepeleme değil, silme, yani azıcık) olacak şekilde karıştırıp her 3. veya 4. sulamada, suda eritip sulama suyu ile bitkiye veriyorum.

Sayın Lerdemir yukardaki tavsiyelerinizden ben bu sonucu çıkardım.Ama madem siz ikisini beraber verdiniz.Demek ki ben yanlış anlamışım.
Eğer istersek benim yanlış anladığım gibi de versek olur mu?

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 15:03   #257
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Olur tabi, neden olmasın...

Ben, benim uyguladığım sıklığı belirtmek istemiştim.

Siz söyleyince tekrar okudum, sizin söylediğiniz gibi bir periyot çıkıyor hakikaten.

Sadece, bunları uygulayacağım diye kendinizi çok da sıkmayın; atlarsanız bir sıkıntı olmaz yani. Atlamak sorun yaratmaz da, aşırı sıklaştırmak sorun yaratır.

Sadece teknik açıdan bu iki maddenin etkileşiminde arızi bir sonuç olur mu onu da teknik bir arkadaşa danışmak gerekir diye düşünüyorum. Lakin, ben aylardır bu ikisini bir arada kullandım, bir zarar veya hasar görmedim gardenyamda.

O yüzden azar azar; ara ara...

Daima...

Sağlıklı, huzurlu, mutlu günler...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2007, 21:44   #258
Ağaçsever
 
Yeşilparmak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 34
Sulama konusu herhalde bir muamma. 1 senedir gardenya sahibiyim saksı altındaki tabağı susuz hiç bırakmadım.her zaman döküyorum, mübarek sanki söğüt. o sular nereye gidiyor çok merak ediyorum. işin tuhafı o suları başka çiçeğe döksem kesin çürür.
buda resimleri...



Düzenleyen Yeşilparmak : 26-08-2007 saat 21:46 Neden: resim çok büyük çıktı nasıl küçülecek bu bir bilen varmı acaba?
Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2007, 09:11   #259
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Yeşilparmak merhaba,

Maaşallah; çok sağlıklı görünüyorlar.

Ancak, gardenyada pek tercih edilmeyen şekilde tek veya iki sap halinde ince uzun yapıları olmuş; belki de suyu bol görünce ve de tepeden hiç sürgünleri budanmadığı için yana değil, ince ve uzunca yukarı uzamışlar.

Benim merak ettiğim ise

- Böyle bir sulama uygulamasında bitkinin tomurcuklanıp tomurcuklanmadığı,
- Tomurcuklanıyorsa sağlıklı bir şekilde çiçeğe dönüp dönmediği,
- Tomurcuklar oluyor da düşüyorsa ne oranda kayıp olduğu,
- Bir de sulama dışındaki ortam ve bakım bilgileri (Işık, ısı, gübre, vb)

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2007, 09:11   #260
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Maşallah.Hergün mü tabağa su koyuyorsunuz.?
Çiçek açıyorlar mı?
Ve de güneş alıyorlar mı?
Çok güzel ve sağlıklılar.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2007, 20:45   #261
Ağaçsever
 
Yeşilparmak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 34
Sevgili yeşilsever dostlarım.
ilk önce kandilinizi kutlarım.gardenyalarımı budamayı istemekle beraber aslında ağaç formunda duruşları nasıl olur onu merak ediyorum. ama ****** hepsininde boylu olmasınıda istemiyorum.
-tabağından suyu hiç eksik etmiyorum; dediğim gibi o kadar su 1 günde nereye gidiyor çok meraktayım.
-çiçekler balkon çıkmasındalar ve önlerinde kesinlikle güneşlik perde yok tül perde var. direk gün ışığı değilde dolaylı olarak alıyorlar.
-Ayda bir defa demir sülfat takviyesi ve limon tuzu ekstresinden ikram ediyorum.
-çiçek dökümü çok güzeldi ta ki pamuklu bitler istila edene kadar. sağolsunlar ziraat ilacı satan o çok bilgili ziraat mühendislerini buradan kınıyorum bana sırf ilaç satarak bitkimin uçlarını kuruttukları için. (mine hanımın verdiği arap sabunu ve yağlı tarif mükemmel bir çözüm)
-şu anki durumları uçlarının kurumuş hallerinden kurtulmalarının resmidir.zaten ilaçladığım zaman çiçekteydiler ve maalesef hepsi kurudu.
-yaz,kış aynı yerdeler güney cephesinde sabah 09:00,dan öğleden sonra16:00,a kadar güneş görüyor.kışın doğalgaz sobam en kısıkta onlar için yanıyor ve ortam sıcaklığı 16 dereceden aşağı düşmemiştir.
-ilk aldığımda saksı değiştirirken köydeki yanık gübreden ekledim o kadar.
-tomurcuk düşme olayı 10 tanede 2 tane kadar onuda bir engellesem daha ne isterim.
Benden şimdilik bu kadar yardımcı olabildiysem ne mutlu.


Düzenleyen Yeşilparmak : 27-08-2007 saat 20:51 Neden: eksikleri tamamladım
Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2007, 21:05   #262
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yeşilparmak Mesajı Göster
...sağolsunlar ziraat ilacı satan o çok bilgili ziraat mühendislerini buradan kınıyorum bana sırf ilaç satarak bitkimin uçlarını kuruttukları için. (mine hanımın verdiği arap sabunu ve yağlı tarif mükemmel bir çözüm)
...
Anladığım kadarıyla şanssız bir durumla karşılaşmışsınız. Aranızda bir yanlış anlaşma oldu sanırım, ya da uygulama bir hata var.Uçlar kurumuşsa dozajı ayarlayamamış olabileceğiniz düşünülür. Her zaman söylediğimiz konu da, önce bir yaprakta uygulama yapıp bitkinin tahammülünü ölçmenizdir.

Bu şanssız tecrübeye rağmen yine de zirai ilaçları ziraat mühendislerinin tavsiyeleri dışında almayınız ve kullanmayınız. Diğer meslek erbaplarının veya amatörlerin yapacağı tavsiyelere uymak yerine onlara güvenin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 05:28   #263
Ağaçsever
 
Yeşilparmak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 34
sevgili "lerdemir" ve "elfogi" maşallah demeniz ne kadar hoş. Teşekkür ederim.
Mine hanım resimi herhalde siz küçülttünüz. teşekkürler, birde budama konusunda bilgi verebilirmisiniz; hatta zahmet olmazsa benim resimim üzerinde gösterseniz çok güzel olur tavsiyelerinizi bekliyeceğim.

Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 10:10   #264
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Sevilay'ın gardenyasının hastalığı ile ilgili mesajlar Bitki hastalıkları ve zararlıları için yardım hattı başlığına taşındı.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 11:26   #265
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2006
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 409
Galeri: 7
Bütün tomurcuk dökülmelerini, kararmalarını suya bağlamıştım oysa, şimdi bütün gardenya tabaklarını suyla doldurdum. Bakalım ne olacak? Üzerlerinde bir tane bile tomurcuk yoktu zaten.

sempe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 11:42   #266
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Ben bu tabakta su uygulamasına muhalifim gardenyada...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 17:14   #267
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Üzülerek bildiriyorum tüm gardenyalarım kuruduÜstüne üstlük bu yıl bir çiçek açmışlardı sormayın .Taşındıktan sonra eşim sulamayı unutmuş 1 ay üstüne eve gittim hepsi köklere kadar kurumuşlar ,sanırım pamukçuk bitler kurumayı hızlandırdı

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 18:35   #268
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Benben1967 geçmiş olsun.Çok üzüldüm.
Benim ithal olanda komple kurudu.Onu kaybettim.Sevgili Penelophe'nin göndermiş olduğu var.Şu anda aynı duruyor.İnşallah yaşar.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2007, 21:54   #269
Ağaçsever
 
Yeşilparmak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 34
"benben1967" gardenyanın başına gelen durum çok üzücü. en kısa zamanda en güzel bir gardenya sahibi olmanı dilerim.

Yeşilparmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2007, 12:52   #270
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
BENBEN1967,

Sizin gardenya çeliğinizden köklendirdiğim 1 adet gardenyam var; köklendi ama gelişmesi çok yavaş henüz haliyle. Dipdiri, capcanlı.

Yuvasına geri dönmek istiyorsa eğer, derhal gerekeni yaparım.

Ne dersiniz?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024