![]() |
|
![]() |
#2341 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
İyi günler. Bauhause' tan aldığım gardeniam ile ilgili bir sorum olacaktı. Yapraklarında kahverengi sanki kurumaya benzer bir şeyler oldu. Aynı saksıda 3-4 kök var. sadece bir kök'ün yapraklarında böyle bir şey var. Bu saksıdaki kökleri ayırsam mı ? Anamur' da ikamet ediyorum. Balkona mı alsam üşürler mi ? Şu an şubat ayında dış sıcaklık 8-15 C arasında. Gardenya; salonda ve tülden süzülerek gelen batı güneşinin son 2-3 saatini görüyor. Genellikle gece klima çalışan bir mekan. Gündüz ortam sıcaklığı 18-20 C'den aşağı çok düşmüyor. Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Ağaç Dostu
|
Gardenyanın hep açık havada durması lazım. İçeride yaprakları sararır ve ölürler. Eger dışarda don tehlikesi yok ise gardenya için sorun olmaz. Ben Gaziantep'te gardenyamı balkona koydum. Şu anda bir sorun gözükmüyor. O kadar da kar yağmur yagdı. Ama şu var, kar yagmur bitkinin üzerine yağmıyordu. Gardenya bahçe bitkisi olduğundan iç mekanı sevmezler. Bol şanslar. Düzenleyen Mahmut Tebir : 11-02-2019 saat 15:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |