agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni1386Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-06-2008, 21:42   #571
Ağaç Dostu
 
oyaağacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 139
Sayın Todor ,
Gardenyaların cinsleriyle ilgili çok fazla bilgim yok. Yazdığınız türleri araştıracağım.
Yeni alışveriş yaptığım seradan aldım ,sürekli üretiyorlarmış.Hiç sorun yaşamayacağımı söyledi.Hatta sonbaharda götüreceğim çelik almada yardımcı olacakmış .

oyaağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 22:19   #572
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Cok tesekkur ederim Lerdemir. Bilgiler yararli oldu.

Arkadaslar forumda yaptigim arastirmalar sonucu anladimki su ana kadar ben gardenyama musluk suyu vererek iskence yapmisim. Bundan boyle hazir su veya kaynatip soguttugum suyla sulayacagim. Umarim su ana kadar depoladigi kirec zamanla kaybolur. Limon tuzu olayini nasil hallederim hala bilmiorum dogrusu ama en kisa zamanda hic olmassa bir adet pasli civi temin edip batirmayi planliorum. Paslanmak uzere uzun bir vidayi suya biraktim ama bakalim ne zaman paslanacak. Bir de gardenyami icerden balkonuma cikardim. Zaten ilaclama yapmak icin cikarmistim almadim iceri. Birazda balkonda deneyecegim. Oglen 12 den sonra aksam gunes batincaya kadar gunes goruyor balkonum ama ben direkt gunes isiklari belki sarartir diye (zaten hale hazirda devam eden sararma sorunu var kirekten saniorum) her ihtimale karsi cam masamin altina koydum ki aydinlik ve nispi gunes olsun. Umarim dogru yapmisimdir. Sonuclari aldikca aktarmaya devam edecegim.

Tesekkur ederim.

Eklenen Resimler
  
KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 00:02   #573
Ağaç Dostu
 
tufan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-04-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 136
Galeri: 1
Sn.lerdemir;
bugün, teşekkür kabul gününüzmüş, bir teşekkür de benden. Problemlerimiz bitti gibi, güzellikler başladı. Sizinle ve arkadaşlarla paylaşmak istedim. Zaten bu açanda pek te problem yoktu. Asıl diğerini bekliyorum, bugün yarın o da açacak gibi. Aşırı sarı yaprakları, manuel olarak hallettim, koparıp attım. Arkadan gelenler; sizin de dediğiniz gibi çok sağlıklıydı, biraz sıvı besine dikkat, biraz sulamaya dikkat, biraz da çok üstünde durmamaya çalışarak, sonunda dediğim gibi güzellikler geliyor. İlginize tekrar çok teşekkür ederim...

Eklenen Resimler
   
tufan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 11:38   #574
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Çiçek yapısı şekli yalın.Katmerli değil.
Yaktınız beni Oğuzhan, şimdi bir de katmerli mi arayacağım?

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 13:59   #575
Ağaç Dostu
 
BenBen1967's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,280
Galeri: 3
Az önce gardenyamın kuruyan sararan yapraklarını temizledim, tam yerine koyarken aralarda beyaz birşey gözüme çarptı. Amaninnnnnn çiçek açmış vede saklanmış. Havalara uçtum gene.
Küsmüştüm ben ona ilgilenmedim sadece arada suyunu verdim. Konuşmuyorum seninle diyordum, demek üzülmüş beni çiçekle sevindirdi.

BenBen1967 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 15:12   #576
Ağaç Dostu
 
erbek_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 363
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KaRaMeLa Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar ben araniza bugun katildim ve ilk kez bu sayfaya yaziorum.

oncelikle burayi buldugumda altin bulmus kadar sevindim hepinize cok tesekkur ederim.

Uzun zamandir gardenya cicegine karsi asiri bir ilgim vardi ama bakimi zor oldugunu duydugumdan cesaret edemiordum cunku cicek bakimi konusunda nerdeyse hicbirsey bilmiorum. Sonucta birkac hafta once kucuk bir gardenya aldim. (draft gardenya) sanirim turu bu sekilde yaziliordu. 60 cesit gardenya turu oldugundan bu ayrintinin onemli oldugunu dusunuyorum. kucuk yaprakli ve cicegide katmerli. aldigimda tomurcukluydu ve bir tanesi cicek acti ama iki gundur bir gariplik oldugunu sezdim.

bu sabah baktimki acmamis olan tomurcuklar haif baslarini egmis. beyaz beyaz bitler gordum. ve yapiskanimsi bir sivi salgilio olabilirler. ilk kez bole bi durumla karsilastim ne yapmaliyim bilmiorum. birde yapraklarda surekli sararma var ama onu sanirim sayet bulabilirsem limon tuzu ile tedavi edebilirim. Burada limon tuzu bulabilecegimi hic sanmiorum ama bakicam. limon tuzu disinda baska onerisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.

En kisa zamanda resmini eklemeye calisacagim. tesekkurler...
Öncelikle aramıza hoşgeldin Karamela...Şu ana kadar umarım bişeyler yapmışındır, arkadaşlar yardımcı olmuşlar, ben yeni gördüm daha...Aynı sorunla ben de de oldu. Lütfen ilk iş gardenyayı diğer çiçeklerinden uzaklaştır çünkü iki günde benim bütün çiçeklerimi sardı ve mahf oldum!!!! O yüzden başka çiçeklerin de vardır diye tahmin ederek uyarayım dedim...Temizlemesi çok zordur pamuklu bitleri hele de hepsine bulaşmışken acayıp moral bozuyor...

erbek_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2008, 16:08   #577
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Erbek cok tesekkur ederim. Gardenyam salonda tek basina yasiyordu ilaclama yapmak icin balkona, diger ciceklerimden uzak bi koseye aldim ve ilacladim. bir gece bir de sabah olmak uzere iki kez ilacladim. Zararlilardan temizlenmis gibi gozukuyordu fakat az once minik bi tane daha gordum. Gardenyam zaten cok kucuk temizlemesi kolay oldu diyordum ama yinede saklanacak yer buluyolar sanirim Nadiren de olsa gorduklerimi mekanik olarak temizliyorum.

Gardenyamin simdi daha buyuk bir sorunu var malesef Dipten iki ana dal olarak buyumeye calisiyor ( gerci henuz bu yonde hic bi ilerleme yok) bu sanirim iki kok oldugu anlamina geliyor. bu ana dallardan biri komple kuruyor. Yani gardenyamin bir tarafi hala canli diger tarafi hizla kuruyor. Anladigim kadariyla koklerden biri saglikli digeri kuruyor. Dusunuyorum ama cozebilmis degilim. Ne yapmam gerektigini de hic bilmiyorum. Kokleri ayirmak mi lazim? kuruyan koku cikarip atmak mi lazim bilemedim

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 07:31   #578
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Tekrar merhaba arkadaslar. Kendim calip kendim oynuyor gibi olacak biraz ama sizlere yaptiklerimi adim adim anlatmak, bu dogrultuda sonuclari (olumlu veya olumsuz) aktarmak suretiyle diger arkadaslara bu anlamda yardimci olabilirim belki diye dusundum.

Kurumus olan tarafini dipte bircac kisa cali kalacak kadar budadim. Yani yani gardenyamin bir tarafi hic yapraklari olmayan kisa kisa birkac calidan ibaret. Bu sayfadan okudugum kadariyla bir arkadasimizin basinada aynisi gelmis oda budama yapmis ve birkac hafta sonra yeserdigini gormus. Bakalim bende bekleyip gorecegim. Bu arada diger taraf hala saglikli ve yesil. ( seytan kulagina kursun)

Arkadaslar birde elimden geldigince cok okudum ama anladigim kadariyla bircok arkadasimizda yerli gardenya (yani burada bilinen adi standart gardenya sanirim cunku bircogunuzun resmindeki gardenya buradaki standart gardenya turu) bakiyorsunuz. Peki aramizdan yerli gardenya bakipta budama yontemiyle agac haline getirmis olan oldu mu? Sayet olmadiysa siddetle tavsiye ediyorum arkadaslar cunku ben agac gardenyalara hayranim. Ilk gordugum gardenyada bir agacti zaten ve hayranligim o gun baslamisti.

Bugun ciceklerimi aldigim yere gittigimde gardenya agaclarinin resimlerini cekmeyi ve burada sizlerle paylasmayi dusunuyorum.

Sevgiler...

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2008, 11:42   #579
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Merakla bekleriz ağaç gardenya fotoğraflarını...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 14:04   #580
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Sayın moneta,

Sorunuz ya arada güme gitmiş, ya da diğer tüm üyeler de benim gibi düşünüp, "zaten bu sorunun cevabı daha önceki sayfalarda mevcut" diye düşünmüş sanırım.



Bu arada; MSaygin ve M.Sema çiçekleriniz çok güzeller maaşallah.

Ayrıca, maske01, rica ederim efendim, elimden geldiğince her zaman...
Sayın Lerdemir,bende sorumun güme gitmiş olduğunu düşünüyorum.Cevap bir önceki sayfalarda olsa dahi yine de bir cevap almayı beklerdim.En azından önceki sayfalarda olduğunu belirtebilirdi herhangi biri diye düşünüyorumher neyse sonuç olarak ben okudum kendimce bir şeyler buldum,fakat şunu da belirtmek isterim ki bir çok soruya da cevap verilmediğini görüyorum.En azından sadece belli konular konuşuluyor her gün gibi geliyor bana,yeni mesajlar kısmında hep aynı konular var maalesef.

moneta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 17:13   #581
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Arkadaslar dun orasi senin burasi benim gezdim Degisik gardenya turlerini resimlemeyi dusunuyordum fakat tek bir yerde hemde sadece bir tane agac formu verilmis gardenya bulabildim. Eskiden satin almaya cesaretim yoktu ama bu defa tek bi yerde bi tane buldugum icin bi cesaretle aldim. Insallah hep boyle canli ve mutlu kalir benimle.. Bir suru tomurcugu ve cicegi var ve aksam eve gelince bir tane daha acti

Minik gardenya agacimin sizler icin resimledim

Eklenen Resimler
  
KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 17:21   #582
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
MAŞALLAH.
Çok şirin formu var.Güle güle bir ömür büyütün.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 17:28   #583
Ağaç Dostu
 
ilknur aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2007
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 701
Sn karamela güle güle büyütün. Gerçekten çok güzel. Sanırım diğer gardenya yetiştiren arkadaşlarında aynen benim gibi ağızlarının suyu aktı.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 17:40   #584
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Tesekkur ederim arkadaslar. Bunu buyuturken sizlerin bu sayfada birbirinizle olan bilgi alisverislerinden cok yararlanacagim. Ogrenecegim daha cok sey oldugunu dusunuyorum. Yadimlariniz icin hepinize tesekkurler..

Dada guzelleri sizin olsun. Cogunuz gardenya konusunda, budama teknikleri konusunda oldukca tecrubelisiniz. Bence daha guzelini bile yapabilirsiniz.

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 18:09   #585
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Güle güle büyütün. Bende tijli gardenya yapmak için uğraşıyorum ama henüz çok küçük daha. Sizdekinin boyuna gelmesi 3-4 seneyi bulur.

Name:  gardenya.JPG
Views: 1046
Size:  25.9 KB

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2008, 22:05   #586
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Harika görünüyor Karamela. Umarım sağlıkla yaşar. Sayın Todor gardenyanız bu manzara karşısında beklediğinizden daha hızla büyüyecektir bence

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 09:29   #587
Ağaç Dostu
 
FIRUZAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 448
Merhaba
Bence de hızla büyüyecek çiçeğiniz çok güzel bir manzara.
Benim gardenyamın bir sürü tomurcukları vardı bir baktım tam tomurcuk yerinden kahverengilesmiş.Şöyle bir baktım ki çürümüş hepsi teker teker elime geldi.
Yaprakları yeşil bir problemi yok.Saksısı çok küçüktü değiştirmemiştim.Bir kabın içine
su koyup saksıyı ona koymuştum acaba çok mu sulanmış oldu.Açmadan tüm çiçeklerimi
kaybettim çok küçük tomurcuklar var onlarda öyle olmadan ne yapabirim?saksısını değiştireyim mi ? Teşekkürler

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 12:17   #588
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN Mesajı Göster
...Benim gardenyamın bir sürü tomurcukları vardı bir baktım tam tomurcuk yerinden kahverengilesmiş.Şöyle bir baktım ki çürümüş hepsi teker teker elime geldi.... acaba çok mu sulanmış oldu....ne yapabirim?
Merhaba FIRUZAN,

Ben de ilk başlarda tam da sizin bahsettiğiniz biçimde bir kaç tomurcuğu dipten kararması ve dokununca pıt diye kopup düşmesi nedeniyle kaybetmiştim.

Bu durumun temel sebebi olarak -kendimce- tomurcuklanma dönemindeki aşırı sulama olduğunu farkettim. Zaten farkettikten sonra, tomurcuklanma ve çiçeğe dönme döneminde hep çok az suladım bitkimi. Böylelikle neredeyse hiç tomurcuk kaybı yaşamadan çiçeklendi bitkim. Hatta, buna dair uyguladığım yöntemi yine bu başlığın geçmiş sayfalarında anlattığım ve kendimce "boyun büktürme yöntemi" adı verdiğim biraz zalimce sulama zamanlamasından bahsettim. Kısaca;

Gardenya tomurcukluyken susadığında tomurcuklar hafifçe boyun büküyorlar, işte bu tepkiyi görmeden sulamadım hiç. Böylece sizin de bahsettiğiniz o sorunu atlattım. Ama bir detay var; ben sulamayı hep daldırma yöntemi ile yaptığım; dolayısı ile, o kadar susuz kalmış bitkinin saksı harcı tam olarak suya doymuş oluyor. Bu kadar susuz halde iken üstten sulama yapmadım hiç.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi moneta Mesajı Göster
...Cevap bir önceki sayfalarda olsa dahi yine de bir cevap almayı beklerdim. En azından önceki sayfalarda olduğunu belirtebilirdi herhangi biri diye düşünüyorumher neyse sonuç olarak ben okudum kendimce bir şeyler buldum,fakat şunu da belirtmek isterim ki bir çok soruya da cevap verilmediğini görüyorum.En azından sadece belli konular konuşuluyor her gün gibi geliyor bana,yeni mesajlar kısmında hep aynı konular var maalesef.
Sayın moneta,

"En azından önceki sayfalarda olduğunu belirtebilirdi herhangi biri diye düşünüyorum" demişsiniz. Haklısınız; genelde bu şekilde bir yönlendirme yapılıyor forumda, ancak sanırım hiç kimse müsait olamadı o ara.

Ayrıca, rica etsem, hangi "bir çok soru"ya cevap verilmediğini belirtebilir misiniz? Ki mümkün olduğunca ve bilgi dahilinde hiçbir konu cevapsız kalmasın gerçekten de.

"Yeni mesajlar kısmında hep aynı konular var" demişsiniz? Acaba bunun sebebi, forumda yeterli arama yapmadan veya başlıklardaki geçmişi layıkı ile okumadan, daha önce defalarca bahsi geçmiş soruların tekrar tekrar ve mutlak cevap verilmesi zarureti varmışcasına sorulmasından kaynaklanıyor olabilir mi ki?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 12:58   #589
Ağaç Dostu
 
FIRUZAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 448
Çok teşekkür ederim lerdemir.O zaman tomurcukların durumuna dikkat edeceğim.Gardenyamı aldığımda formu tum okumustum ama daha çok bakım ile ilgili olanlarını aklıma almışım.

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 14:41   #590
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Sayın Lerdemir,öncelikle dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Bir çok konudan kastım eriklerle ilgili de bir soru sormuştum mesela,gardenyalar ile ilgili burda soru sormuştum,dahası illerdeki peyzaj mimarlığı ile ilgili yeni bir konu açmıştım,dediğim gibi hiç birine cevap alamadım,ilgi göremedim.Tabi yoğunluk ya da dediğiniz sebeplerden dolayı olabilir.Tekrar teşekkür ediyorum güzel paylaşımlar diliyorum.

moneta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2008, 21:02   #591
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 22
merhaba ben de gardenyaları çok seviyorum... bir arkadaşımın babasının gardenyasından çaldım eve getirip plastik bir bardağa hamster talaşı koydum ve ıslattım. suyu iyicene çektikten sonra gardenyamı içine koydum, içine biraz aspirinli su ilave ettikten sonra bir buzdolabı poşetinin içine su ile spray yaparak hava geçirmeyecek şekilde çiçeği koyduğum bardağın üstüne örttüm 60 watt lık florasan lambanın altına koydum.
18/6 periyodunda ışık verdim 18 ışık 6 karanlık şeklinde... gardenyaya her gün bir kere olmak kaydı ile spray sıktım tüm yapraklarını ıslattım torbaya da aynı şekilde...

tam 8 gün sonra her yerinden kök atmaya başladı şimdi çok ufak gözüküoyr ama sürekli yeni yapraklar veriyor...

muratkalfagil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2008, 10:57   #592
Ağaç Dostu
 
FIRUZAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 448
Merhaba
Gardenyamın şimdide yapraklarında kahverengileşme başladı.Biraz zor çiçek galiba
ama kaybetmek istemiyorum çiçeğimi. bugun diğer çiçeklerimle ilgi problemleri de forma yazıyorum Resminide gönderiyorum ilgilerinizi beklerim gardenya severler


Düzenleyen FIRUZAN : 20-09-2009 saat 19:40
FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2008, 22:09   #593
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratkalfagil Mesajı Göster
merhaba ben de gardenyaları çok seviyorum... bir arkadaşımın babasının gardenyasından çaldım eve getirip plastik bir bardağa hamster talaşı koydum ve ıslattım. suyu iyicene çektikten sonra gardenyamı içine koydum, içine biraz aspirinli su ilave ettikten sonra bir buzdolabı poşetinin içine su ile spray yaparak hava geçirmeyecek şekilde çiçeği koyduğum bardağın üstüne örttüm 60 watt lık florasan lambanın altına koydum.
18/6 periyodunda ışık verdim 18 ışık 6 karanlık şeklinde... gardenyaya her gün bir kere olmak kaydı ile spray sıktım tüm yapraklarını ıslattım torbaya da aynı şekilde...

tam 8 gün sonra her yerinden kök atmaya başladı şimdi çok ufak gözüküoyr ama sürekli yeni yapraklar veriyor...
Sayın muratkalfagil..
Bu köklendirme yöntemi ile ilgili biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Ne tür bitkilerde kullanılabilir?Köklendirmek için nasıl bir dal almak gerekir?

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2008, 22:12   #594
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Sevgili Firuzan

Ben olsam ilk önce saksıyı değiştirirdim.Sanırım aldığınız saksının içinde duruyor hala.İthal gardenya almışsınız.Biraz nazlı oluyorlar.Saksını büyütüp, uygun toprağa dikip demir gübresi eklenmiş su ile sulayıp,yapraklarını ve tomurcuklarını spreylerseniz mutlu olacak gibi geldi bana..

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2008, 00:02   #595
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Sevgili Gardenya
Eski evinizin balkonundaki gardenyanın ağaç gibi olduğundan bahsetmişiniz. Acaba cinsi neydi? Benimki ithal sanırım. Sizinki gibi büyüme ihtimali var mı?

Sura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2008, 04:06   #596
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Gardenya hakkinda yaptigim arastirmalar sirasinda, bahcenize dikeceginiz gardenyalara, dikim esnasinda topraga birkac tane kahve cekirdegi koymanin gardenyaya iyi gelecegini ogrendim. Ek bilgi olarak vermek istedim. Tabi yine uzman arkadaslara sormakta yarar vardir..

Sevgiler..

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2008, 12:32   #597
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 22
merhaba
gardenyayı uzun bir dalın tepesinden kestim yaklaşık 15 cm kadar... daha sonra yukarıda anlattığım şekilde uyguladım.
işin ilginç tarafı kökleri sap kısmından vermedi üst kısımda bulunan kolların altından budaklardan fışkırdı... bu tekniği ben genelde çaldığım her çiçekte yapıyorum... bu işlem sayesinde 2 tane cezayir menekşesi denilen bir sarmaşık türü çoğalttım daha öncesinde de sarmaşık yapmıştım bir tek kivi denemem başarısız oldu zannediyorum her türlü çiçekte deneyebilirsiniz.... Aspirin çok işe yarıyor... ayrıcana florasan ve bir zamanlayıcı ile istediğiniz vakitte istediğiniz çiçeği çoğaltabilirsiniz... yani gül çoğaltmak için çelik yapılacak ayı beklemeye gerek yok

muratkalfagil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2008, 12:46   #598
Ağaç Dostu
 
FIRUZAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 448
Çok teşekkür ederim Gardenya hem değiştireyim o zaman.

FIRUZAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2008, 14:40   #599
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Muratkalfagil,

Aslında aşama aşama fotoğraflayabilme imkanınız olsa da burada hepimizi görsel olarak da aydınlatabilseniz ne güzel olurdu...

Buzdolabı poşetini hava almayacak şekilde kapattığınızı belirtmişsiniz. Ben de bunu uyguladım bir iki çelikte ancak hava almaması için paket lastiği ile boğazladım poşeti. Siz nasıl yaptınız?

Bir de, günlük olarak arada hiç mi havalandırmadınız poşeti açıp? Açmadı iseniz, küfneme olmadı mı?

Son olarak, aspirinli suyu nasıl uyguladınız? Normalde, talaşı iyice ıslattınız ve suyu çekildikten sonra çelikleri yerleştirdiniz; peki aspisinli suyu hangi oranda hazırladınız? Ve, zaten ıslak olan talaşa mı eklediniz?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2008, 15:42   #600
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
[B]Murat kalfagil
zannediyorum her türlü çiçekte deneyebilirsiniz.... Aspirin çok işe yarıyor... ayrıcana florasan ve bir zamanlayıcı ile istediğiniz vakitte istediğiniz çiçeği çoğaltabilirsiniz... yani gül çoğaltmak için çelik yapılacak ayı beklemeye gerek yok

Sevgili lerdemir gibi bende ,ayrıntılı açıklamalarınızı bekliyorum.Florasan ve zamanlayıcı kısmını anlayamadım
Şimdiden teşekkürler

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024