![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde yaradı arkadaşım. Ama benimkiler tomurcuk dökmüyordu sadece yaprakları pörsüyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Moderatör
|
selenn, yeni gine yani ımpatıant dediklerinin bakımı cam güzeli gibi değil, yani daha zor Antalya yöresi o bitki için daha uygun diye biliyorum. Sen cam güzelini dene, sayın oğzhn dediği gibi değil ben sana 45 tane ufak poşeti 6 ytl ye bulabilirim. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene de bu yeni ginelerden çiçeklerine bayılarak almıştım ama yaşamadılar. Bu sene hadi bir kere daha dedim ama durum anlattığım gibi galiba fazla zorlamamak lazım. yazık ediyorum bu bitkilere. off ya yazık oldu benim gine gidici gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşırı güneşte su kaybı çok olacağı için yapraklarında pörsüme olabilir. Uzun süre bu şekilde kalmazsa tekrar eski haline gelir. (sulayınca) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşım bence pes etme, eninde sonunda olacaktır. Yanlış yapmadan doğruyu bilebilen yoktur. Deneye deneye birgün mükemmel çiçeklerin olacak, ben eminim , sende emin ol. saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dallanması için başını ne zaman koparmalıyım? Aşaşı yukarı boyu şu kadar santimetre olduğunda gibi bir ölçüsü olabilir mi mesela? ![]() Bir de, yeni ürettiklerinizi kışın içeri aldığınızda, evde büyümeye ve çiçek açmaya devam ediyorlar mı? Yoksa enerjilerini bahara mı saklıyorlar? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Evet bunları ben söylemiştim sanırım ![]() Dün akşam üstü yeni ginelerimde hafif bir solma belirtisi gördüm. Hava çok sıcaktı, sıcaktandır herhalde dedim. Bir kaç saat sonra tekrar baktım, üst dallar ve yapraklarda büzülmüştü. ![]() Çok üzgünüm.. Herhangi bir neden yok , çok sağlıklıydılar. Neden böyle oldu çözemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonbaharda formunu kaybeden cam güzelinden dal alıp bunları toprakta köklendiriyorum. Bahçe için büyük bir saksıya (çap 50-60cm) 10-12 tane bu genç fidelerden dikiyorum. Fidelerin boyları 5-10 cm oluyor. HAvalarda soğumuş olduğu için içeriye cam önüne alıyorum. Bir ay içinde büyüyüp çiçeğe geçiyorlar. Bütün kış üzerinden çiçek eksik olmuyor. Baharda eğer formunu kaybetmemişse dışarıya alıyorum. Çiçek vermeyi sürdürüyor. Üzerinden hiç bir zaman çiçek eksik olmuyor. #2 mesajımda görülen arkada saksı geçen yılın çiçekleriydi. Bu sene tamamen yenilenmiş, aynı formda yine aynı köşede duruyorlar. Sadece, köklenme süresince çiçek olmuyor. Bu şekilde sürüp gidiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Aşırı sulamadan olabilir.Sanırım bu tür az su istiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, Tepelerini kopardım, fakat gövdelede gidici gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın Elfogi; Toprak kurudukça sulamuıştım ama durumları vahim. Saygılar. Alıntı:
Drenajda bir sorun yoktu. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sizin için yazmıştım. Daha sonra anlaşıldığını anlıyorum. Başka bir düşüncem de, seradan gelen çiçeklerin topraklarının yapısı farklı olabilir. Seradaki sulama, gübreleme şartlarına uyabilir. Evdeki sade su verme yatmiyor olabilir. Yeni bir saksıya almakta fayda olabilir mi? Bu konuda, bilen birisi bizi anydınlatabilir mi? Benim de bir kaç kere aynı olay başıma geldi. Alındıktan bir süre sonra aniden bitki ölüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle teşekkür ederim. Zaten dışarıdan alınan çiçekleri albenileri artsın diye sürekli besin takviyesi yaptıklarını düşünüyorum. Bu yüzden bende çiçekli bitkiler için bitki besini kullanıyordum. Ama maalesef bi işe yaramadı. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun.Üzüldüm.Ama sanırım fazla sulamadan kaynaklanmış gibi.Olsun yeni alıp deneyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraflamadığım ve ölen bir saksı daha var ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Doğa dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
![]() Herkese merhaba,bende de katmerli cam güzeli var.Ne yaptıysam bir türlü çoğaltamadım.Uzayan dalından (10-15 cm )kırıp suya da koydum, direkt toprağada diktim.Fazla suda vermedim.Bir kaç kez denedim.Hemen yapraklar soluyor.2 gün fazla ışık olmayan yere koydum solan yaprakları temizledim ışığa çıkardım ama mümkün değil düzelmiyor.Ne yapmam gerekiyo anlamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili qxyl, Çok üzüldüm ginelerinizin durumuna. Benimkiler de sizinkilerin arkasından geliyor. Birini balkona aldım daha canlı ama diğeri yavaş yavaş ölüyor. Sulama konusunda dikkat ediyorum ama yok, gene de olmuyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel dimi?
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde mi bu şekilde ebruli oldu? Yoksa orijinalinde mi vardı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Doğa dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
çok teşekkür ederim.Deneyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Bende değil intertenten indirmiştim.Nerde keşke olsa .Kırmızı pembeye aşı yapsak olur mu ?Nasıl yapabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kesinlikle bende almayacağım. Hiç bir neden yokken öldüler. Herzaman durdukları yerde ve herzaman suladığım gibi sulamıştım. Neden yoktu.. Sanırım çok nazlı ve neye nazlanacağını şaşırıyor ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Bunlarda benim yeni ginelerim şimdilik iyi gidiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Bence cam güzeli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Bende öyle düşünüyorum. Emin olmak istemiştim. Pazardan almıştım bunu, pazarcı adamda adını bilmiyordu, daha hiç çiçek açmadı ama üzerinde küçükçe tomurcukları var. Sanırım açacak artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |