![]() |
|
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
İnşallah.Başarılar.Sulamayı alttan yap.Yeni filizler çürümesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çiçeksever, fotoğraf eklediğiniz mesajınızda, toprakta, kireçlenmeden kaynaklanan beyazlıklar var gibi görünüyor. Eğer öyleyse, bu çiçeğin keyifsizliğine neden olabilir. Mine hanımın kara boya tarifini uygulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl paketle aldığım dört adet gloxinia yumrusunu verandamdaki saksıda yetiştirdim. Açık ortamda çok güzel gelişim gösterdiler, şimdi yapraklarından sizlerin verdiği bilgilerle üretime başladım. Bir iki güne kadar bununla ilgili fotoğraflar koyacağım ama şimdi iki ay kadar önceki ilk açan çiçeği yolluyorum..... Selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Melike hanım, bende bütün menekşe yapraklarını bu şekilde köklendiriyorum fakat tek fark ben kartonu kalemle deliyorum. ![]() Köklenenleri de rahatça çıkarabiliyorum. Sizinki de rahat çıkar gibi duruyor fakat çıkmazsa da küçük tırnakçıkları hafifçe kırarsınız. ![]() Düzenleyen Penelophe : 15-10-2007 saat 11:12 Neden: İmla hatası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
köklenmesi için renkli bardak olması forumda belirtildiğinden bir keresinde madensuyu şiseşine yaprakları diktim.Kızılay bir ara çıkarmıştı.Kapak yivli.kapakta delik delmiştim.Çıkarırken baktım bayağı güzel köklenmiş,deliği büyüterek zor çıkarmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar bu yapraklar suda ortalama ne kadar sürede köklenirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Bengisu bu havalardan ve çiçeğin kendini dinlenmeye almak istemesinden kaynaklanıyor. Benimkilerde de hiç yaprak kalmadı.Boş saksı gibi birinin yumrusunu çıkardım diğer saksıya ektim. Yeniden filiz verecektir inşallah... Bu arada rengi şahane çıkmış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sakin olun, bu kadar üzülmenize gerek yok. Siz çiçeğinize aniden yer ve ısı değişikliği yaptığınız ve kış da yaklaştığı ve o da bunun farkında olduğu için hızlı bir değişim geçiriyordur, suyunu azaltın, hatta biraz toprağının kurumasına izin verin.... Tüm yapraklar döküldükten sonra ister topraktan yumrusunu çıkarıp kuru, serin bir yerde saklayın, isterseniz aynı saksıda , sulamadan bahara kadar bekletip şubat sonu mart başı gibi sulamaya başlayıp dışarı bırakın, yeniden filizlenecektir.... **** tıpkı afrika menekşeleri gibi şöyle güneş gören bir cam önüne koyun ve fazla ilgilenmeden neler olacak bir bekleyin..... Selamlarımla... Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne yazıkki ilk denememdekiler köklenip filizlendikleri halde sorduğunuz denememdeki yapraklar nedense çürüdüler, ben çok sayıda olmalarına ve kabın büyük olması nedeni ile diplerinin fazla ışık almasına bağladım ama bilemiyorum... Şimdi ana kökler dinlenmedeler, bakalım senye neler yaşayacağız..... ![]() Selamlarımla... Melike |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için kurtarabildiğim yaprakları suya koydum daha çiçekte çok yıpratmak istemedim dışarıya çıkardım havadar bi yere bi dalından çoğaltmıştım onunda yaprakları döküldü öldü sanmıştım ama küçücük yumrusu varmış bugün çıkardım baktım bezelye tanesi kadar acaba oda yaşarmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Yumruları toprakta kalsın ama çok sulayıp da çürütme. Her ihtimale karşı bir yaprak alıp suda köklendirmeyi dene bence. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|