agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   bburak / Balkonda Marul (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/39785.htm)

bburak 22-06-2016 23:34

bburak / Balkonda Marul
 
2 Eklenti(ler)
Merhaba forum sakinleri siteyi uzun zamandır takip ediyorum sonunda fırsat bulup aranıza katılabildim.Herkes gibi topraksız tarım benimde ilgimi çekiyordu uzun araştırmalar sonucu artık sistemimi kurdum , bir aksilik olmazsa balkonda ufak çaplı marullarımı yetiştirmeye başlayacağım.Tabi bu aşamada sizlerin de tecrübelerinden yararlanmak isterim lütfen tavsiyelerinizi eleştirilerinizi söylemekten çekinmeyin :)

Marul tohumlarımı 03.06.2016 tarihinde topraga serptim 20 günde bu hale geldiler.Biraz cılız duruyorlar tabi sizlerin de yorumlarınızı almak isterim.Teşekkürler.

efe446 23-06-2016 07:50

Sistem güzel kurulmuş aydınlıksa ortam inşallah güzel marullar yetiştirirsiniz. Fideler için aynı şeyi söylemek zor. Evde fide yetiştirmek zor bir iş ışık ihtiyacını karşılayamıyoruz malesef. Direk güneşe koysanız nemi kontrol edemiyorsunuz. Nemli olsun deyip güneşe koymayınca da böyle oluyor. Bana sorarsanız fide bulmaya çalışın.Bir diğer önerimde yazın marul yapmanızı pek tavsiye etmem. Daha çok bahar aylarını öneririm. Marul serin iklim sebzesidir. Kolay gelsin.

bburak 24-06-2016 00:55

Fide bulmaya çalışacağım.Aslında amacım marul yetiştirmek degil sadece marulla tecrübe edinmeyi hedefliyorum.Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

bburak 04-07-2016 22:41

2 Eklenti(ler)
Merhabalar çalışmaktan vakit bulduğum zamanlarda araştırmalar yapıyorum ögrenmeye çalışıyorum ama besin eriginin hesaplanma konusunu tam olarak kavrayamadım birde benim akvaryumcu arkadaşımdan buldugum EC ölçer sanırım sizinkilerden farklı.PPM olarak ölçüm yapıyor ve buda araştırmalarıma göre binde bir demekmiş.Ama hala aklımda soru işaretleri var acaba rica etsem yardım edermisiniz?
Fotoğrafta gözüken deger 659 bunun binde birini mi alıp hesaplama yapmalıyım sayın leventli beyin konusunda paylaştıgı formül vardı ordaki forlume nasıl uyarlamam gerektigini tam olarak kavrayamadım.Amatör bir kardeşiniz olarak yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.
Herkese iyi bayramlar dilerim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024