agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Evde Topraksız Tarım Uygulamaları (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/)
-   -   Hyroponic sistemli küçük serada marul yetiştirme (http://www.agaclar.net/forum/evde-topraksiz-tarim-uygulamalari/26123.htm)

basriacar 27-01-2012 02:17

Hyroponic sistemli küçük serada marul yetiştirme
 
5 Eklenti(ler)
Sistem, dışarıdaki besin eriğini muhafaza eden tank vasıtası le büyük bir saksıdan oluşan sera içindeki akıllı şamandraya ulaşarak genleştirilmiş kil içindeki kıvırcıkları besliyor. Seranın kapağı pleksiglas malzemeden olup, üzerinde havalandırma sistemi mevcuttur.

seazone 27-01-2012 13:56

Sayın basrıacar akıllı şamandıranızı resimleyebilirseniz bazı fikir edinmemize yardımcı olacak. Sistem küçük ama çok iyi hataları min seviyede tutacak süretli bir büyüme meydana gelecektir. Havalandırma çok önemli.

basriacar 27-01-2012 15:55

Sayın seazone, Akıllı şamandra resimde sol tarafta monte edilmiş durumda.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...e-dsc05331.jpg
Bu daha önceki çekimdi. Sağ taraftaki kıvırcıkları afiyetle yedik. Bu da şamandranın tartesteki resmi.
http://www.e-tartes.com/UPLOAD/Thumb...1-02_large.jpg
Ayrıca, şamandranın çalışma sistemini anlatan bir video var. Sanırım, konu Sn nematoth tarafından da dile getirilmiş.
http://www.agaclar.net/forum/708881-post6nedeni ile sıvı ışık alıyor. Oysa, saksı yerine komple katı agretat kullanmış olsam bu sorunu yaşamayacağımı düşünüyorum. .htm
Sistem bana oldukça verimli geldi ama eksileri de mutlaka var. Örneğin serada alttaki besin eriyiği zamanla yosunlaşıyor. Bununda sebebi serada saksı kullanmam nedeni ile sıvı ışık alıyor. Oysa, saksı yerine komple katı agretat kullanmış olsam bu sorunu yaşamayacağımı düşünüyorum. Giderilebilirse çok güzel olur. Özellikle kışın balkonda her zaman bitki yetiştirme imkanı verir. 3. katta Saatte 80-90 km esen fırtınalı havada rüzgar türbininin palleri parça parça olurken bile minik sera kıvırcıklara sığınak olmaya devam ediyordu.
Aynı sistemi, geçenlerde korumasız olarak yaptım. Bu resimde şamandranın kendisi daha net görünüyor.Aynı zamanda, sıvı besinde yosunlaşmayı önlemek için de katı agretat kullanma yoluna gittim.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...95_640x480.jpg
Bu da sistem ile ilgili, açmış olduğum başlığın linki.
http://www.agaclar.net/forum/904245-post1488.htm
AutoPot Easy2Grow Kit Animation - YouTube

seazone 27-01-2012 17:56

Çok teşekkürler basriacar.

adem_09 27-01-2012 19:49

Seranız çok küçük içinde bitkileriniz fazla oksijen yetersiz gelebilir. Çalışmanız güzel herkesin evinin köşesinde yapabileceği bir çalışma. Çalışmanızda başarılar dilerim.

basriacar 27-01-2012 21:34

Teşekkür ederim, Sn adem_09, Doğru söylüyorsunuz. Seranın içindeki bitkiler bitince, komple bir temizlik ve bakım yaparak, iç kısmına saksı kullanmayıp, katı agretat kullanacağım.
Böylelikle, yosunlaşmanın da önüne geçerek, ayrıca oksijen açısından bitki sayısını düşüreceğim. Yazın ise, zaten kapak hep açık olacağı gibi boylamasına uzayan bitkiler içinde seranın yan taraflarına monte edilen destek çıta aparatları mevcut. Geçen yaz, içinde orjinal tohumdan yeşertip, hıyar yetiştirmiştim.
Bu arada, sistemle ilgili çalışmamı videoya almıştım. Linkini veriyorum.

Akıllı sera-1.wmv - YouTube

basriacar 21-02-2012 00:04

5 Eklenti(ler)
Bugün itibarı ile küçük seramda değişiklilkleri uygulamış durumdayım. Substrat olarak kokopit ve perlit karışımı kullandım. Bu arada sistemi çalıştıran Akıllı Şamandrayı da unutmamak lazım. Gerçekten de küçük ama çok etkili bir çalışma olmuş. Buradan sayın Tartes'e çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 yıldan beri yaz ve kış sezonunda balkonumda sebzem hiç eksik olmadı diyebilirim. Ayrıca, son dönemlerde tanışmış olduğum, çalışmaları ile bizlere destek veren Sayın Kudret Beyin emeklerini de unutmamak lazım. Kendilerine çok müteşekkirim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024